За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 455
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, Morena Hug

# 136
  • In transit
Кафявият ориз принципно е по-твърд дори след сваряване. Както червения и черния. Няма как да стане на вкус като белия. Иначе се вари между 20 и 40 минути в зависимост от вида му. Има и бланширан кафяв ориз, който увира по-бързо.

Марчева, и аз съм с 3 отделения само. Горното е само с подправки, песто и лед, във второто държа месата и в най-долното замразени зеленчуци. Плодове не държа във фризера.

# 137
Пълнозърнестите видове ориз правя в херметик - стават много добре, у дома даже не разбират, че са пълнозърнести.

# 138
  • Варна
Имам заквасена сметана, маскарпоне,  1 бр. карамелена сгущенка и кори медовик. Моля за съвети какъв крем да  направя, кое да използвам, колко захар, пудра или кристална. До 1 час трябва да почна, а се обърках от варианти рецепти. А най-популярната е с 2 бр. долче лече, аз имам 1 Cry

# 139
Напълно достатъчна е една консерва сгущенка,чак не мога да си представя с две колко сладко ще стане 🤮.Инъче на ниска скорост разбиваш маскарпонето и сгущенката и на ръка добавяш заквасената сметана.Ако все пак не Ви е достатъчно сладко може да сложите пудра захар на вкус.Успех!

# 140
  • Варна
Благодаря Vergini! Разбих карамелената Сгущенка със заквасена сметана и 2 с.л. пудра захар. Стана много вкусен крем, ако е твърде сладко, ще коригирам другия път. Сложих орехи по средата и поръсих с орехи. Подозирам, че ще стане вкусна и възможно най-лесната торта.
Сега ще помоля за изпитана рецепта за паеля, но най-вече ме интересува какъв ориз трябва да взема от тези, по супермаркетите.

# 141
  • Sofia
... Сега ще помоля за изпитана рецепта за паеля, но най-вече ме интересува какъв ориз трябва да взема от тези, по супермаркетите.
Ето от мен Паеля, а ориз за Паеля имам от неотдавна (от иберийската седмица в Лидл)  и сега го погледнах - с къси и кръгли зърна е.

# 142
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря Vergini! Разбих карамелената Сгущенка със заквасена сметана и 2 с.л. пудра захар. Стана много вкусен крем, ако е твърде сладко, ще коригирам другия път. Сложих орехи по средата и поръсих с орехи. Подозирам, че ще стане вкусна и възможно най-лесната торта.
Сега ще помоля за изпитана рецепта за паеля, но най-вече ме интересува какъв ориз трябва да взема от тези, по супермаркетите.

Кръглозърнести сортове ориз са подходящи, ако нямаш такъв специално за паеля.
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/08/blog-post_17.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/10/blog-post_6.html

# 143
Кафявият ориз се кисне преди варене. Освен здравословните ползи, се сварява и по-лесно така.

# 144
С кафявият ориз направих, както Morena каза- варих без съотношение, докато ми хареса, после го добавих към задушените зеленчуци за 5 Мин. Много ми хареса.

# 145
  • Sofia
Приятно ми е, че си доволна, Крист. Simple Smile

# 146
Здравейте!
Моля за съвет - ако отсега махна пънчетата на печурки и ги измия и подготвя за пълнене, ще се развалят ли до довечера?

# 147
  • Sofia
Само не ги мий, избърши ги с кърпа или кухненска хартия, ако са много кални пък ги обели. Иначе може да отсраниш пънчетата и да чакат така на хладно място до довечера.

# 148
Благодаря!

# 149
  • София
Само не ги мий, избърши ги с кърпа или кухненска хартия, ако са много кални пък ги обели. Иначе може да отсраниш пънчетата и да чакат така на хладно място до довечера.
Тоно така!! Гъби не се мият под вода! въпреки, е бях наплюта в една тема след като го споделих, ама какво да ги правиш след като не знаят, а се правят на много знаещи.  По принцип винаги се обелват и с влажна домакинска хартия се минават отгоре. Пънчето се отстранява, то си е корен на гъбата и не е необходимо, най-много да се изреже почти до основата му. Нищо им няма до довечера, даже по -добре на въздух малко ще се поизсушат, защото съдържат много вода.

Общи условия

Активация на акаунт