За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 715
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 17 116
princessd, иди в ютюб, потърси quesadilla и се нагледай Hamburger

# 181
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 828
Снимките са достатъчно ясни. Децата си правят постоянно. Не е трудно изобщо.

# 182
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Снимките са достатъчно ясни. .. Не е трудно изобщо.
Точно.

Ами то колкото и да са кофти снимките е ясно. Кръгла тортила срязваш до средата и подхващаш единия край (в тази четвъртинка няма плънка) и така...  
То си е един вид кесадия. Simple Smile
И в четвъртта има плънка по принцип.
По скоро имах предвид, че аз не бих сложила на първата четвъртинка, защото ще се изсипе. Достатъчно е да има  плънка на останалите 3/4 от тортилата.

# 183
  • Мнения: 22 867
Здравейте!
Търся видео как точно се правят тези сандвичи и по-скоро търся идеи за разнообразни плънки.

Срязват се, сгъват се и после се пекат

Скрит текст:




princessd, не е съвсем отговор на въпроса ти, но, ако ти се меси, може да направиш подобни "джобчета".

# 184
  • Мнения: 17 116
Е на първата четвъртинка слагаш нещо дето може да го прихванеш с ръка, на видеото от предната страница беше зеленяш, и резен кашкавал може да е там. Аз правя подобни, но ги навивам, слагам в микровълновата да се разтопи кашкавала, да залепи плънката и айде навън, за пикник са много лесни и удобни. Това с четвъртинките понякога плънката се разтича, разпада и въобще ти остава в ръцете.

# 185
  • София
  • Мнения: 473
Много благодаря!

# 186
  • София
  • Мнения: 4 600
Гъби и аз никога не мия, само обелвам. Наскоро започнах да работя с кладница и последния път, не знам внуших ли си, но все едно по дъното на тенджерата усещах като песъчинки при разбъркване. Може би ми се е сторили, защото по принцип само пънчетата са кални. Ама скоро няма да се сетя за гъби. 😃

# 187
  • Мнения: 10 725
А има ли разлика между жито и грухана пшенца? По принцип купувам грухана пшеница и като правя става супер. Предната седмица взех жито. Киснах, варих и уж беше добре. На следващия ден, зрънцата станаха като гумени. Едва го изядохме. Защо се получи така. Една нощ го държах в посолена вода, на другия ден го варих 2 часа. Свари се, меко беше, проблема дойде на последващия ден.

# 188
  • Мнения: 43 914
В общи линии нямам идея за разликата, но ми се върти нещо в главата, че житото се взима с цел покълване. Груханата пшеница се вари за отрицателно време. Майка ми я кипва за минути и после изключва котлона, като оставя тенджерата на котлона. После я измива със студена вода и суши на памучна кърпа.

# 189
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
А има ли разлика между жито и грухана пшенца? ..
Питах Гугъл - https://gotvach.bg/tips/a-1097-%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE_%D … D0%B8%D1%86%D0%B0

# 190
  • Мнения: 9 301
А къде е мястото на булгура? Щото и той е вид пшеница. Замислих се по този въпрос, защото бях решила да правя жито за Задушница, нямам представа къде мога да намеря тук грухана пшеница и дали няма да стане с булгур. Обаче се отказах, не ми се експериментираше.

# 191
  • Мнения: 10 725
Добре си направила. Аз взех жито поради същата причина. Не намерих грухана пшеница и се оказах с гумени топчета.

# 192
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
А къде е мястото на булгура? Щото и той е вид пшеница. ..
Там някъде е, но неслучайно е с друго име, а не е "пшеница" или "грухана пшеница".  За подробности - Гугъл.

# 193
  • Мнения: 4 382
Тръгнах да готвя боб, а се оказа, че домашният е свършил. Моля да ми препоръчате боб, който да увира добре, ще го готвя в слоу кукър ако има значение.

# 194
  • София
  • Мнения: 4 977
Предложете ми, моля подправки за свински ребърца на фурна!

Общи условия

Активация на акаунт