За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 707
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • под тепетата
Със свинското ще пробвам с удоволствие, Morena Simple Smile За телешкото не знам дали ще се престраша, че току-виж попадна на дядо му Wink

# 166
  • In transit
Биляна, за да си сигурна, че няма да случиш на дядо му на телето месото трябва да светло розово на цвят, подобно на пилешкото. 

# 167
  • Sofia
Биляна, аз ползвам свинско бонфиле. Съвсем скоро го правих, но залях парчетата със сметанов сос със синьо сирене, та не се виждат.  Иначе първо запечатах филето в тава на котлона (понеже беше цяло парче), след това го завих и пекох за 15-20 мин, на на 200  градуса и беше  леко розово в средата - супер крехко. И ММ иска през ден да го правя.   Та мераци за телешко засега нямам.    

Скрит текст:

Разсмя ме с тоя дядо на телето...

# 168
  • София
Благодаря , Марчева . И честит празник !
 Според теб гел боя ли е по- подходяща или прахообразна?

Скрит текст:
Открих рецепта за Лилаво кадифе - но там се използва някакъв джем - желе от лилав ямс  /Убе Халая/ . Рецептата беше от Филипините мисля
Ама не ми се вярва да го има някъде в България .

Ползвам гел - боя и съм повече от доволна, но сега всеки си има право на избор. Няма да се занимавам с ямс - китайски корени са, също и да търся лилави картофи, след като мога да си улесня живота и приготвянето на която й да е торта  с готова гел боя, но аз не си падам много по натуралните продукти и съответно тези рецепти ги прескачам.

# 169
Биляна, за да си сигурна, че няма да случиш на дядо му на телето месото трябва да светло розово на цвят, подобно на пилешкото. 
Телешко салтимбока правя само с млечно телешко. Вече и тук имаме в един магазин.
Телешко, свинско, пиле, риба и глиган съм правила така Simple Smile пилето харесвам най-много , следва свинско.
Биляна,  пробвай със свинско бонфиле, тънко нарязано. Готви се бързо .

# 170
Хубавото узряло телешко не е светло. Но в обичаен магазин няма да се намери такова.

# 171
Хубавото узряло телешко не е светло. Но в обичаен магазин няма да се намери такова.
Те имаха предвид месо от младо теле, ти имаш предвид месо от месодайна крава Wink Между другото и в Лидъл има хубаво узряло телешко.

# 172
  • под тепетата
Благодаря, момичета! Имам поводи скоро и ще пробвам свинското със сигурност. Вкусът и уханието са уау!

# 173
Грухана пшеница на Крина ползвам и съм много доволна.

# 174
Скрит текст:
Те имаха предвид месо от младо теле, ти имаш предвид месо от месодайна крава Wink Между другото и в Лидъл има хубаво узряло телешко.

това имах предвид, така е. за хубаво млечно телешко обаче човек трябва да се ръсне. аз лично имам психологически ступори да ям такова месо и не го отбелязвам въобще.
пепчо, на няколко места има млечно. предполагам ти от вивенда взимаш, но те пък отвяват главата с цени Wink.
иначе не съм супер впечатлена от лидълското, макар че не съм пробвала всички видове, признавам. предпочитам пасищно и бг. 
за житото за помен няма особено значение марката, важното е как ще се приготви.

# 175
  • София
Здравейте!
Търся видео как точно се правят тези сандвичи и по-скоро търся идеи за разнообразни плънки.

Срязват се, сгъват се и после се пекат

Скрит текст:

# 176
  • Sofia
Ами то колкото и да са кофти снимките е ясно. Кръгла тортила срязваш до средата и подхващаш единия край (в тази четвъртинка няма плънка) и така... 
То си е един вид кесадия. Simple Smile

# 177
  • София
Ами то колкото и да са кофти снимките е ясно. Кръгла тортила срязваш до средата и подхващаш единия край (в тази четвъртинка няма плънка) и така... 
И в четвъртта има плънка по принцип. Молбата  ми е по-скоро да споделите видео, ако сте гледали такова

# 178
И в четвъртта има плънка по принцип. Молбата  ми е по-скоро да споделите видео, ако сте гледали такова
В тик ток вчера случайно ми попаднаха доста такива клипчета - общо взето пълнежът е по избор от хладилника.

# 179
Ето едно видео
https://www.youtube.com/watch?v=vskSAR79NnM
Като го отвориш отстрани ще ти излязат десетки подобни, където да си видиш разни плънки.

Общи условия

Активация на акаунт