За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 746
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Не съм знаела, че гъби не се мият с течаща вода и досега винаги така съм ги мила. Ще ми е интересно да знам защо е така.

# 151
Тези дни случайно си купих парче торта тип Червено кадифе - но беше с название Пърпъл . Вкусът ми беше много познато - но не беше нито виолетка - по-скоро може би боровинка . Кремът лек - бял .
Търся подобна рецепта . И съвет за хубави бои и есенции.
Благодаря .

# 152
Не съм знаела, че гъби не се мият с течаща вода и досега винаги така съм ги мила. Ще ми е интересно да знам защо е така.
Защото обсорбират много вода и това оказва влияние върху крайния резултат при готвене. И аз не ги мия - винаги ги беля и ги забърсвам с влажна кърпа или кухненска ролка.

Моля, за изпитана рецепта за телешко със сушени сливи.

# 153
  • Sofia
Защото обсорбират много вода и това оказва влияние върху крайния резултат при готвене...
Точно. И особено ако няма да се варят, а ще се пекат или пържат.

# 154
  • ВАРНА
Препоръчайте ми,моля марка жито подходящо за подавка!Знам,че трябва да е грухано.

# 155
Ако си от София, вземи си готово жито от Света Петка. Страхотно е. Можеш да го поръчаш предварително и само да отидеш да си го вземеш.

# 156
  • ВАРНА
Не съм от София.На Крина видях и взех грухано.Ако няма препоръки с него ще си остана.

# 157
  • София
.............. И съвет за хубави бои и есенции.
Благодаря .

https://www.aromashouse.com/

# 158
  • Sofia
Не съм от София.На Крина видях и взех грухано.Ако няма препоръки с него ще си остана.

Добро е, ползвала съм много пъти.

# 159
Благодаря , Марчева . И честит празник !
 Според теб гел боя ли е по- подходяща или прахообразна?

Скрит текст:
Открих рецепта за Лилаво кадифе - но там се използва някакъв джем - желе от лилав ямс  /Убе Халая/ . Рецептата беше от Филипините мисля
Ама не ми се вярва да го има някъде в България .

# 160
  • Sofia
Саня, освен да пробваш с лилави картофи. Simple Smile

# 161
Цитат
Открих рецепта за Лилаво кадифе - но там се използва някакъв джем - желе от лилав ямс 
И сладко от боровинки би свършило работа.

# 162
А къде мога да ги намеря - и какъв вкус имат?
Цитат
Открих рецепта за Лилаво кадифе - но там се използва някакъв джем - желе от лилав ямс 
И сладко от боровинки би свършило работа.
Може би - но приличаше на нещо друго https://www.pinoycookingrecipes.com/recipe/ube-halaya

# 163
  • под тепетата
Честит празник, дами!
Пеп-4о, пилето салтимбока стана върховно! Набрах от мама прясна салвия и си облизахме чинийките Smiley

# 164
  • Sofia
... пилето салтимбока стана върховно! Набрах от мама прясна салвия и си облизахме чинийките Smiley
Да знаеш, че и свинското Салтимбока е страхотно, без да споменаваме първообраза - телешкото. Него още не съм пробвала. Simple Smile

А къде мога да ги намеря - и какъв вкус имат?
Онлайн ги търси. Вкусът е като на обичайните жълти картофи.  А по 24kitcken  съм гледала да ги ползват в сладкиш... май мус беше.  Ползвала съм картофи в тестени печива - страхотно се отразяват на структурата.

Ето виж цвета им, на снимкатата долу в ляво.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 20:57 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт