За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 411
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 10 672
а, нищо, инфото може да послужи на някой все пак Wink

# 91
  • Мнения: 129
Имам отдавна два жълтъка в камерата и предвид че като ги замразявах не знаех че трябва да им добавя захар/сол, предполагам че ще останат твърди след размразяването. За какво могат да се ползват?

# 92
  • Мнения: 1 735
Имам малко карфиол и тиквичка и искам да направя блат за пица с тях.Мяркала съм такива рецепти,но мога ли да комбинирам и двата продукта някак?Имам и няколко вида нисковъглехидратни брашна,ако е необходимо да се добави.

# 93
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Въпрос към пеп-4о  за пилето салтимбока. Понеже се съмнявам, че ще намеря прясна салвия, мога ли да заменя със сушена или друга подправка да сложа?

# 94
  • Мнения: 4 859
Имам малко карфиол и тиквичка и искам да направя блат за пица с тях.Мяркала съм такива рецепти,но мога ли да комбинирам и двата продукта някак?Имам и няколко вида нисковъглехидратни брашна,ако е необходимо да се добави.

Ако ви е вкусна комбинацията карфиол +тиквичка ,няма проблем.Може да направите и две отделни мини пици .Иначе си настъргвате карфиола и тиквичката (ренде,робот ),посолявате и хубаво отцеждате,аз слагам яйце и някакво сирене -пармезан,моцарела ,кашкавал или комбимация.Разстеляте в тавичка на тънко и запичате. После гарнирате по вкус и пак запичате.Може да сложите и малко брашно на вкус или овесени трици .

# 95
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
... за пилето салтимбока. Понеже се съмнявам, че ще намеря прясна салвия, мога ли да заменя със сушена или друга подправка да сложа?
Няма технологични противопоказания, а е въпрос само на вкус. Simple Smile

# 96
  • Мнения: 1 735
Благодаря,lady.
Ми,колко пък да е вкусна тази комбинация ?! Grinning
Налага ми се,иначе изобщо нямаше да се занимавам.Няма какво да замести хубавото,пухкаво тесто.Cry

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ми,колко пък да е вкусна тази комбинация ?! Grinning
...
А защо не сложиш тиквичката отгоре към плънката. Грилована например - няма спор за вкуса. Simple Smile

# 98
  • Мнения: 9 457
Въпрос към пеп-4о  за пилето салтимбока. Понеже се съмнявам, че ще намеря прясна салвия, мога ли да заменя със сушена или друга подправка да сложа?
чарът на салтимбока е в салвията Simple Smile  Когато слагам сушена, накисвам листенцата в топла вода и тогава ги слагам на месото.  Така направи и ти.

# 99
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Благодаря, Morena! Ще видя какво прясно има в нашата малка Билла. Най-често е босилек, пък ми се струва доста силна подправка за моя вкус. Иначе сушени имам доста.
Е, благодаря за идеята и бързата реакция, пеп-4о! Така ще е! Искам да поглезя малко мъжа ми за 8 март Wink
 Помня за едно твое агнешко се изтрепах да търся пак салвия, а кой да се сети, че на мама в двора има Laughing

# 100
  • Мнения: 1 735
Просто се сетих,че някъде съм виждала блат с тиквичка,и такъв с карфиол.И понеже имам по малко и от двете,реших да попитам дали не мога да ги комбинирам.
Иначе обичам и двата зеленчука всякак приготвени.
Благодаря! Blush

# 101
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
..Ще видя какво прясно има в нашата малка Билла. Най-често е босилек, пък ми се струва доста силна подправка за моя вкус.  
Биляна, босилекът освен това е много нежен/крехък, добре е да е по-тврърда попдрправка (каквито са салвията, розмаринът, дафиновия лист...), защото я предпазва само тънкото прошуто или каквото е там.
И силно ти препоръчвам, ако дворът на мама не ти е близо, да си набавш салвия за саксийка вкъщи. Тя е лесна за отглеждане, многогодишна...освен, че страхотно ухае. Simple Smile Моята цъфти в момента. Simple Smile

# 102
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Morena, на вилата имам Smiley  На дворчето мъжът ми е засадил риган, мащерка, джоджен, магданоз, пащърнак, целина, дивисил, мурсалски чай, копърът най- не става, салвия, мента, розмарин, босилек два вида сее,чубрица сега пак от разсад ще сее. Но, вкъщи като запраша лятото натам и няма кой да ги полива, изсъхват и ме е яд. Така си уморих миналото лято лавандулата и ментата в сандъчета. Иначе и аз обичам да си скъсам и да ми миреше на прясно.

# 103
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
..На дворчето мъжът ми е засадил риган, мащерка, джоджен, магданоз, пащърнак, целина, дивисил, мурсалски чай, копърът най- не става, салвия, мента, розмарин, босилек два вида сее,чубрица сега пак от разсад ще сее. ..
Ихааа, кеф! Simple Smile  Иначе те разбирам, и аз запрашвам лятото... за по малко - месец да речем, но ММ се справя общо взето, та оцеляват моите. Но мама сменя къщата за цялото лято ( 2-3 подправки си разнася, а също и стръкчета разсад си пренася и си ги засажда там като иде към юни), та те разбирам. Simple Smile

# 104
  • In transit
  • Мнения: 14 215
Биляна, щом имаш салвия на двора, на есен ти препоръчвам да си замразиш листенца салвия. Нареждаш ги измити и подсушени във форми за мъфини. Нареждаш по 10-20 листенца и ги заливаш с малко зехтин. Замразяваш и после вадиш от формичките. Прибираш ги в торбичка във фризера и ще имаш цяла зима прясна. Така съхранен е супер за чипс от салвия, салтимбока, всякакви ястия, супи и прочие.
По същия начин се съхраняват босилек, магданоз. Така запазват аромата си.

Общи условия

Активация на акаунт