За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 767
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Предложете ми, моля подправки за свински ребърца на фурна!

Мариновам ги със смес от равни части соев сос, горчица и кетчуп. И понякога една лъжица мед.
Може и директно да се пекат след намазване с тази смес

# 196
  • Русе
  • Мнения: 6 349
Скрит текст:
Предложете ми, моля подправки за свински ребърца на фурна!

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/09/blog-post_4.html

# 197
  • Мнения: 10 771
А има ли разлика между жито и грухана пшенца? По принцип купувам грухана пшеница и като правя става супер. Предната седмица взех жито. Киснах, варих и уж беше добре. На следващия ден, зрънцата станаха като гумени. Едва го изядохме. Защо се получи така. Една нощ го държах в посолена вода, на другия ден го варих 2 часа. Свари се, меко беше, проблема дойде на последващия ден.

сладурка Wink
взела си жито за покълване, то се накисва и т.н., за да живне и да започне да расте. с него няма да направиш варено жито нивгаш. но за салати е ок, страшно е полезно.
булгурът също е пшеница, но бая обработена - бланширана, сушена, та набита и натрошена накрая.

# 198
  • Мнения: 43 920
За свински ребра- кориандър на зрънца. Продва се и смлян, и с по- едри частици, зависи от производител.

# 199
  • София
  • Мнения: 3 381
Тръгнах да готвя боб, а се оказа, че домашният е свършил. Моля да ми препоръчате боб, който да увира добре, ще го готвя в слоу кукър ако има значение.

Доволна съм от този https://krina.eu/produkti/bob/tproduct/268501871-234952010006-bo … aimalo-edno-vreme
Готвя го на фурна,но предполагам няма значение как ще се готви.

# 200
  • Мнения: 17 116
Предложете ми, моля подправки за свински ребърца на фурна!
Аз обикновено само ги разбърквам с олио, соев сос и кетчуп, да се омажат отвсякъде. Или само със сол, олио и много черен пипер.

# 201
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 8 674
Здравейте, ще правя довечера торта "Павлова". Чудя се дали да е със сладкарска сметана или маскарпоне? И изобщо, ако някой има изпитана рецепта ще съм благодарна, че в Интернет е пълно и съм объркана.

# 202
  • Мнения: 4 859
Предложете ми, моля подправки за свински ребърца на фурна!
Предлагам ,ако имате плик тези на Пепчо с Пепси
 https://pep-4o.blogspot.com/2018/02/blog-post.html?m=1

Или лепкавите,ако нямате
 https://pep-4o.blogspot.com/2011/04/blog-post_09.html?m=1

# 203
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Гъби и аз никога не мия, само обелвам. Наскоро започнах да работя с кладница и последния път, не знам внуших ли си, но все едно по дъното на тенджерата усещах като песъчинки при разбъркване. Може би ми се е сторили, защото по принцип само пънчетата са кални. Ама скоро няма да се сетя за гъби. 😃
Според мен, всичките препоръки за "не миене " на гъби са за купени такива. Когато берем гъби по гори и по поляни, няма как да не ги мием. Пък и различните видове по различен начин абсорбират вода. Аз ги заливам в купа с вода, разбърквам ги, за да падне пръстта, изваждам само гъбите и , още 1-2 пъти в купа с чиста вода. Пръстта е на дъното на съда.

# 204
  • Мнения: 10 771
Здравейте, ще правя довечера торта "Павлова". Чудя се дали да е със сладкарска сметана или маскарпоне? И изобщо, ако някой има изпитана рецепта ще съм благодарна, че в Интернет е пълно и съм объркана.

въпрос на вкус. аз най-много я харесвам с маскарпоне с малко кондензирано мляко.

# 205
  • Мнения: 3 416
Преди години правех панирани сиренца със корнфлейкс и картофено пюре / това за панировката - сухо / и ги замразявах . Откъде съм имала рецепта не помня . Но ги замразявах предварително .
И така преди месец - два купих там топено сирене и замразих и а днес ,а утре .  И днес мислех да го панирам и търся такава рецепта и няма никъде със замразени сиренца .
Тоест - трябва ли да ги изчакам да се размразят / от какъв зор съм ги замразявала - но помня , че така си ги държах и вадя и панирам замразени и ставаха добре/ .
   Картофеното пюре май вместо брашно ползвах - но всичко ми е изхвръкнало от акъла и търся днес подобна рецепта в нета и няма и няма.
Ако някой случайно знае подобна моля да сподели .
Благодаря .

# 206
  • Стара Загора
  • Мнения: 522
Тръгнах да готвя боб, а се оказа, че домашният е свършил. Моля да ми препоръчате боб, който да увира добре, ще го готвя в слоу кукър ако има значение.
Аз съм доволна от този https://tmarketonline.bg/product/bob-krastev-ekstra-1-kg

# 207
  • Мнения: 4 383
Благодаря за идеите за боб. Взех Имало едно време, ползвам такъв ориз и се надявам и боба да е ок, още се готви довечера ще видим.

# 208
  • Мнения: 2 638
Забелязах, че с боб от консерва, страничните ефекти Grinning са почти никакви. От пакет сменям 3 пъти водата след завиране, все си има...

# 209
  • Мнения: 1 955
Преди години правех панирани сиренца със корнфлейкс и картофено пюре / това за панировката - сухо / и ги замразявах . Откъде съм имала рецепта не помня . Но ги замразявах предварително .
И така преди месец - два купих там топено сирене и замразих и а днес ,а утре .  И днес мислех да го панирам и търся такава рецепта и няма никъде със замразени сиренца .
Тоест - трябва ли да ги изчакам да се размразят / от какъв зор съм ги замразявала - но помня , че така си ги държах и вадя и панирам замразени и ставаха добре/ .
   Картофеното пюре май вместо брашно ползвах - но всичко ми е изхвръкнало от акъла и търся днес подобна рецепта в нета и няма и няма.
Ако някой случайно знае подобна моля да сподели .
Благодаря .

Аз панирам във вода, за да овлажнее, брашно, яйце и корнфлейкс. Тогава слагам във фризера за поне час да стегнат. Иначе сиренето се разтича още докато го сложиш в тигана. Така остава стегнато и има време да се изпържи и извади спокойно. Може и без водата, ако сиренцата са влажни.

Общи условия

Активация на акаунт