За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 414
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Мистик, благодаря!
Скрит текст:
Плодовете не третирам никак, режа, щраквам и затварям кутията. Нямам рекламации вече 8ма година с кутия за у-ще. Simple Smile  Иначе за такива потъмняващи  - лимонов сок, да.
А тилапията не съм я пускала, реших че е много проста работа, та затова.
Подправям я със сол и п-р и пържа за кратко (около 2мин. на страна), за да е сочна. Филийката топвам за секуда в прясно мляко и в тигана от рибата затоплям. 
За соса Айоли  направих лека майонеза (с пр. мляко) и повече чесън.

# 271
  • Русе
Скрит текст:
Замислила съм сьомга на грил-тигана за довечера, но ми се иска някакво хубаво сосче да добавя към рибата? Ще има и запечени картофки.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_15.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_30.html

# 272
А добра рецепта за пилешки пръчки? Не можах да намеря корнфлейкс без гадости в Кауфланд днес. Дали ще станат само с царевично брашно?

# 273
Има ли някаква марината, в която сирене може да се запази за по-дълго? Или трябва в саламура?

# 274
Еха. Благодаря на всички за идеите за джолана .
Та ми иде да купя още два - три и да ги пробвам.
Утре ще реша коя да е .
А сега съм в чуденка за едни тартелини със спанак и рикота.
Някаква идея за сос или начин на гарниране.

# 275
саламура му трябва, освен ако не е до кило, може и в зехтин/олио да залееш (като маринованото сирене)
Nivea ツ, стават само с галета  С царевично брашно няма да са хрупкави. Можеш сухари да смелиш фино, ако нямаш галета, или солени бисквити.

# 276
О да, по-малко от кило. Да речем половинка.

# 277
  • In transit

Полей ги с малко сметана, ако имаш от лидлълската 22% и малко настърган пармезан/грана падано.

# 278
  • Sofia
... А сега съм в чуденка за едни тартелини със спанак и рикота.

Аз бих им сложила маслен сос.  Последно онзи ден правих паста с такъв сос, на нас много ни харесва. Simple Smile
Или запържени чери домати бих им добавила - вървят и на рикотата, и на спанака, на този принцип - https://morrennaa.blogspot.com/2019/11/blog-post_11.html

# 279

Полей ги с малко сметана, ако имаш от лидлълската 22% и малко настърган пармезан/грана падано.
Имам такава сметана .
Скрит текст:
По Коледа бях накупила - нали нямаше друга уж за торта - то се оказа не ставала за разбиване.
Но пармезан / грана падано нямам.
Бутеркезе , топени сирена / Тилзит и Гауда / , синьо сирене , обикновено сирене и моцарела  . Това са ми сирената .
Мда днес и едно лабне взех от турския магазин . С нещо от тях ,ако стане

# 280
лабнето си го хапнете, не го хаби в сосове Simple Smile

# 281
лабнето си го хапнете, не го хаби в сосове Simple Smile
То това ми мяза на крема сирене по- скоро - не е на топчета . На филийка е чудно .
Сложих зелен лук в сметаната - синьо сирене - малко топено Тилзит или какво е там . Бял пипер и индийско орехче Благодаря за идеята за сметаната.
Станаха чудесни . Но с магданоз - нямам пресен босилек

# 282
  • София
В търсене съм на лека и ефирна торта или чийзкейк, която да направя като подарък. Идеята ми е да има и друг крем, освен този от манго и си мисля за ванилов, може би и някакви нотки шоколад, но много малко, за да не доминира. Търсих в нета, нищо не ми хвана окото. Ако имате предложения, ще се радвам да ги прочета. Simple Smile

# 283
В търсене съм на лека и ефирна торта или чийзкейк, която да направя като подарък. Идеята ми е да има и друг крем, освен този от манго и си мисля за ванилов, може би и някакви нотки шоколад, но много малко, за да не доминира. Търсих в нета, нищо не ми хвана окото. Ако имате предложения, ще се радвам да ги прочета. Simple Smile
Аз възнамерявам да правя нещо като чийз с основа от кокосова бисквита обаче, маскарпоне, заквасена сметана, пресни боровинки и малини в пълнежа. Отгоре ще декорирам пак с боровинки и ягоди.

# 284
  • София
Само дето забравих да спомена, че искам мангото да играе главна роля. 😂 С горски плодове съм правила, сега много ми се иска да пробвам с манго.

Общи условия

Активация на акаунт