За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 363
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Скрит текст:
Дайте идеи за ястия с кайма и на котлон?
Правих кюфтета,кюфтета с доматен сос,супа топчета...не се сещам за друго 🤔
Мислих за зелеви сарми,но каймата е овкусена и солена 🤨

Сарми с прясно зеле и кайма

Пържен патладжан с кайма

Пържени тиквички със смляно месо

Шницели от кайма

# 301
Яйца по шотландски.

# 302
Търся рецепти за вафлени фунийки, пурички и подобни

# 303
  • пак там
Момичета, здравейте,

Имам въпрос: ще правя банички в стил кексчета, имам хартиени формички за тях, но си спомням единственият ми (неудачен) опит за правене, когато самите формички се разпаднаха още при сипването в тях. Дайте идея как да го избегна?

# 304
Хартиените кошнички трябва да са вкарани в нещо - дали силиконови формички, дали метална тава за мъфини или в алуминиевите за еднократна употреба, няма значение, важното е да са в нещо 👌

# 305
Хартиените кошнички трябва да са вкарани в нещо - дали силиконови формички, дали метална тава за мъфини или в алуминиевите за еднократна употреба, няма значение, важното е да са в нещо 👌
Можеш след това с мазнина корите и наливаш плънката - но наистина най-важното и металната формичка.

# 306
  • пак там
Благодаря!

# 307
Здравейте!
Може ли да ми дадете идея какво да сложа когато приготвям замразени зеленчуци (микс) в тиган?
Обикновено им слагам соев сос и сос Маги ( в стъклено шише подобен на соевия)
Ако не им сложа нищо са ми безвкусни, а искам някакъв различен вкус.
Вие как приготвяте такива зеленчуци?

# 308
  • Sofia
Здравейте!
Може ли да ми дадете идея какво да сложа когато приготвям замразени зеленчуци (микс) в тиган?
Аз обичайно само със сол, п-р и масло, но са ми за гарнитура.

# 309
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!

Мариновани зеленчуци на тиган

Пържени зеленчуци

# 310
Имам въпрос салатата айсберг миете ли я листо по листо или само най-горните и после режете като зеле. Има ли някакво правило винаги съм се чудила, марулата си я мия щателно тя и до най-вътрешното листо си има кал, но айсберга все ми е бил под въпрос.

# 311
  • Sofia
Аз не мия Айсберга, той е като зелка. Махам само външните листа.

# 312
И аз така. Едно-две листа от горните ги махам, следващите 2-3 измивам добре и когато се убедя, че са останали само вътрешни листа, я режа като зелка.

# 313
В търсене съм на лека и ефирна торта или чийзкейк, която да направя като подарък. Идеята ми е да има и друг крем, освен този от манго и си мисля за ванилов, може би и някакви нотки шоколад, но много малко, за да не доминира. Търсих в нета, нищо не ми хвана окото. Ако имате предложения, ще се радвам да ги прочета. Simple Smile

Нещо такова:

Торта с извара и боровинки
Изварата от 22% от Лидл дали е подходяща за тази торта .
Защото точно такава имам в момента и всичко останало / а да и боровинките да се заместят със сладко от боровинки ,ако е възможно / Една кофа извара имам за оползотворяване
С какъв диаметър е формата

# 314
  • София
Ако става за сладкиши действай. И със сладко можеш да направиш сладкиша, но с пресни боровинки е по-ефектно! Моята форма беше с диаметър 22 см, но можеш да ползваш и малко по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт