За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 310
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Ами мислех да си взимам от Икеа една купа, пише неръждаема стомана, ама ако не мога да си бъркам салатите в нея, ще се откажа Joy

# 421
Естествено, че можеш да правиш салати в неръждаема купа. Имам поне 10 такива, всякаква големина, ползвам ги основно за салати

# 422
  • София
Ами мислех да си взимам от Икеа една купа, пише неръждаема стомана, ама ако не мога да си бъркам салатите в нея, ще се откажа Joy
Взимай , много са добри.

# 423
  • София
Оказа се, че имам десетина бурканчета домашно сладко от круши, но много, много гъсто. Не може да се извади с лъжица от бурканчетата, нито да се маже върху нещо.

За какво мога да го използвам?

# 424
Майсторки и майстори на баници, моля споделете по колко масло слагате на една баница? Правих преди малко и постна излезе, така се замислих какво ще кажат специалистите готвачи? Smiley С олио като я правя слагам на око и по-добре става, не го меря. За масло специално питам.

Е точно неръждаемата стомана е подходяща, другите не.

Оказа се, че имам десетина бурканчета домашно сладко от круши, но много, много гъсто.
Ако затоплиш бурканчето в гореща вода няма ли да се отпусне сладкото? Thinking

# 425
  • София
Сладкото не се отпуска, стои като смола заклещено в бурканчето и се разтваря само, когато накисна съдържанието във вода в купа. Демек- разтварям сладкото и плодчетата в купа с вода, но какво да я правя тая сладка вода?

# 426
  • Sofia
Ефибуш, не казваш с какви кори работиш... аз ползвам купешките обичайни и за един пакет слагам към 130 -150г масло.

# 427
Никога не правя баница само с масло или само с олио, винаги ги смесвам и загрявам. С обикновените тънки кори никога не съм могла да направя свястна баница. Купувам едни доста дебели кори, водят се ръчно точени. Те гълтат доста повече мазнина от тънките. Като количество с тях - намазвам добре тавата, а когато ги завивам мажа ги целите с мазнина - или тънко с четка или направо с ръка. После слагам малко мазнина и в заливката - обикновено колкото ми остане от разтопената.

# 428
И аз смесвам мазнините - олио и масло, на око. За да ми е сочна баницата залагам по-скоро на повечко плънка, че иначе пък да не ми стане много мазна.

# 429
Пробвай да махнеш капачката на 1 бурканче сладко и после как си е с буркана да го сложиш в микровълновата. Ще се поотпусне, но май ще е ок, само докато е топло.

# 430
  • Русе
Скрит текст:
Сладкото не се отпуска, стои като смола заклещено в бурканчето и се разтваря само, когато накисна съдържанието във вода в купа. Демек- разтварям сладкото и плодчетата в купа с вода, но какво да я правя тая сладка вода?

Сладкото - за ракия. Явно сте го варили повече и е станало на "клей". Няма оправия и трябва да го прежалите.

# 431
Оказа се, че имам десетина бурканчета домашно сладко от круши, но много, много гъсто. Не може да се извади с лъжица от бурканчетата, нито да се маже върху нещо.

За какво мога да го използвам?
Аз бих разтопила в микровълнова или на водна баня. После в една тенджера с добавена вода, за да се превари до по-рядко консистенция. Или директно за ракия Simple Smile

# 432
  • In transit
Аз си харесах сладкиша с кокосови стърготини,който е предложила Мики,но може ли стърготините да се заменят с кокосово брашно?Захар ще сложа кафява,предполагам това също не е проблем?А,и сметаната,понеже имам една кутийка,пък се чудя дали да не я изсипя на пържолите довечера Grinning
Ако говориш за мъфините не съм ги пробвала с брашно, но не виждам защо да не станат. Обаче сложи малко по-малко, примерно 100г защото кокосовото брашно поглъща бързо течността. Иначе захарта не е от значение каква ще сложиш. Аз ги правя еритритол обикновено или с кафява захар. За сметаната не разбрах? Без нея няма да станат вече Simple Smile

# 433
Мики,благодаря ти!
За сметаната се чудех дали и нея мога да я заменя с нещо друго,но ще си я използвам за мъфините.Blush

# 434
С обикновени купешки кори правя баницата, но май трябва два пакета да слагам, че да има какво да поема маслото Thinking

Такова сладко от круши веднъж ядох забравено кой знае от кога в килера, твърдо и много, много вкусно Smiley Аз бих го сложила като добавка към печени круши. В тава с малко вода и лимонов сок и почистени пресни круши да се запекат.

Кокосово брашно слагах веднъж в кекс, обаче се полакомих и ливнах целия пакет. На вкус супер, обаче такова сухо става като го дъвчеш, като мазилка Satisfied Не бих слагала такова в нещо без рецепта с точното количество, голям фал беше.

Общи условия

Активация на акаунт