За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 310
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
То поема течността като постои малко и чак тогава си проличава колко ще глътне... Не бих експериментирала точно за първия опит, нека поне се види каква консистенция трябва да стане по принцип. Кокосовото брашно е обезмаслено, за разлика от стърготините. Стои тричаво и няма същия вкус като тях и наистина много лесно може да се прекали с него, ако няма точно указано количество.

# 436
  • Русе
Скрит текст:
Майсторки и майстори на баници, моля споделете по колко масло слагате на една баница? Правих преди малко и постна излезе, така се замислих какво ще кажат специалистите готвачи? Smiley С олио като я правя слагам на око и по-добре става, не го меря. За масло специално питам.

..........................................

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9070.html

# 437
  • Sofia
С обикновени купешки кори правя баницата, но май трябва два пакета да слагам, че да има какво да поема маслото Thinking ...
Ох..  забравих да вметна, че за моята рецепта отива толкова.

# 438
  • София
С обикновени купешки кори правя баницата, но май трябва два пакета да слагам, че да има какво да поема маслото Thinking
................
Не, не съм много съгласна, най-много до 500 г кори, това е. Ще ти пусна последната си баница, грацко- българска баница, е, няма втора,  като тази рецепта, толкова е добра. Маслото и е повечко също и олиото, баницата се обича с маслото, имат си любов, това трябва да се знае,   смесват се мазнините, но може и само с масло, но не препоръчвам да е само с олио, друг вкус и аромат се получава.
Баница в гръцки стил - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/01/blog-post_28.html
Скрит текст:

Скрит текст:

# 439
Много мазна и много калорична ми се вижда гръцката баница.

# 440
  • In transit
За баниците в последно време харесвам сръбско-хърватските рецепти за бюрек. В тях не слагат чисто масло както ние, а смес от 30-40г олио и 350г вода. Така накрая баницата е страшно хрупкава, сочна и достатъчно мазна, без да плува в мазнина.
Иначе традиционната си я правя с газирана вода, яйца и зехтин. Отгоре слагам 20г масло за хрупкава кора.

# 441
  • Sofia
Моята баница (по начина на приготвянето) избщо не плува в мазнина с тия 130г масло. Simple Smile

# 442
на баничките на тиган, от които 1 тиган е най-много за двама и то ако  я направя с 5 кори, слагам 40-50г и хич не е много маслото. Нито плува в мазнина, нито капе/като някои купешки. https://pep-4o.blogspot.com/2020/02/blog-post_25.html
на обикновената ми баница със сирене - с  фините кори слагам 80-90 масло и 5-6 лъжици олио -  с така  смесени мазнините и на мен ми харесват  повече баниците https://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_8.html
А с дебелите кори, просто ги правя на гюзлеми Simple Smile дори и с прясно донесени от Одрин, баницата с по-дебелите кори не е на почит.

# 443
  • In transit
Оставам с впечатление, че някой се засегна с израза ми, че "плува в мазнина". Не съм искала да обидя ничия баница, нито съм имала предвид конкретно някой. Баницата поема доста мазнина по-принцип. И всичко зависи от рецептата. Просто дадох пример, че може да се направи сочна и хрупкава баница с малко мазнина.

# 444
Когато се опита реално една баница ще стане ясно коя е хубава или не .
И пак е относително - щото вкус и представа това как трябва да е нормално са различни за всеки .
И всеки си готви според това , което харесват вкъщи .

# 445
  • Mediterraneo
Баницата не поема доста мазнина по принцип. Поема, колкото й сложиш.

# 446
Здравейте,може ли рецепта са торта “Швейцарска принцеса”?

# 447

Тая рецепта?

# 448
  • София
Тортата се казва Бадемова торта  Шведска принцеса и е от Вкуснотека на Ани Шакарян, както ти е показала labrex, това е тортата и съм я запланувала за този месец, тя е лесна и няма нищо сложно.

# 449
Как да сготвя  елда, че да е вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт