За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 753
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте,
Щр помоля за изпитана рецепта за артишок, суров. Купих и сега не знам какво да го правя. В нета нищо не разбирам...

# 511
  • Sofia
Здравейте,
Щр помоля за изпитана рецепта за артишок, суров. Купих и сега не знам какво да го правя. В нета нищо не разбирам...
Аз скоро правих пълнен и паниран, с малко доматен сос. Вдясно на снимката.

Скрит текст:
Артишока (задължително е да е пресен)  разрязах на четири по дължина и почистих (в основата има една мъхеста част, която трябва да се отстрани), с три от частите и плънката офромих като цял артишок, овялях в брашно и яйце и пържих в маслена баня на слаб огън за 15мин., а след това прехвърлих в тиган с доматен сос (пасирани домати от шише), добавих босилек и малко сол и готвих пак на слаб огън с капак още 15мин.
 А плънката може да е всякава и месна също.

Плънката - рикота, суха моцарела, стафиди, лимонова кора и семена резене/фенел

# 512
Купих бейби спанах за салата, но забравих, че гастрото ми забрани да го ям суров. Сега търся идея как да го направя канапе за пилешко месо.

Пилешко в сметанов сос с пушен червен пипер и спанак
http://www.mycookingbookblog.com/pileshko-v-smetano-sos-s-pushen-piper-i-spanak/

# 513
Купих бейби спанах за салата, но забравих, че гастрото ми забрани да го ям суров. Сега търся идея как да го направя канапе за пилешко месо.
Задушавам със сирена и малко сметана на тиган, пълня пилешко филе обикновено и запичам във фурната. Става страхотно.

# 514
Поръчах си днес от Берьозка (Пейчев е виновен с неговия линк Joy ) блатове за торта Медовик. Може ли изпитан крем за тази торта?

# 515
Dara888, на опаковката няма ли даден крем? Иначе варена сгущьонка и заквасена сметана най-често използват, варен крем също става, само заквасена подсладена сметана........въпрос на вкус.

# 516
  • Русе
Скрит текст:
Поръчах си днес от Берьозка (Пейчев е виновен с неговия линк Joy ) блатове за торта Медовик. Може ли изпитан крем за тази торта?

Щом съм виновен, ще помагам.Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html

# 517
Лабрекс, аз днес ги поръчах, до петък трябва да дойдат. И две опаковки блатове от вафлени кори поръчах, ама за тях все ще измисля крем. Правила съм преди време.
Пейч, благодаря! И две кутии карамелено мляко поръчах, шесто чувство имам. Joy

# 518
  • Русе
Скрит текст:
Лабрекс, аз днес ги поръчах, до петък трябва да дойдат. И две опаковки блатове от вафлени кори поръчах, ама за тях все ще измисля крем. Правила съм преди време.
Пейч, благодаря! И две кутии карамелено мляко поръчах, шесто чувство имам. Joy

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_7.html

# 519
  • here and now
Мога ли с нещо да заменя оризовия оцет в сушито? Или да го пропускам?

# 520
  • Sofia
Мога ли с нещо да заменя оризовия оцет в сушито? Или да го пропускам?

Може с ябълков. И да го пропуснеш, пак ще стане...

# 521
Ефибуш, с орзо правя една салата от блога на Пепчо.
"Салата с орзо и пилешки гърди", много ни харесва вкъщи.
https://pep-4o.blogspot.com/2017/06/blog-post_30.html

# 522
  • София

Сметанов крем за торти

# 523
Здравейте, домашно сирене може ли да се направи с пастьоризирано мляко или задължително трябва да е със сурово. И ако може, до каква температура трябва да се подгрее - 35-37 градуса или първо до около 80 и след това да се охлажда?

# 524
  • Майнатаун
Здравейте,  на няколко места за еко и био продукти от ферми видях костни булоьони в буркани. След като е отвори колко време може да седи в хладилник и освен за директна консумация могат ли да се използват в ястия (тоест да третърпят още термична обработка) или ще им се загубят свойствата?

Общи условия

Активация на акаунт