За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 321
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 12 217
За колко минути варите броколито, после ще влиза във фурната като запеканка,  с яйца, сметана, пармезан и още нещо, благодаря

# 691
  • Мнения: 12 185
За мен много вкусна е рибата, печена на фурна. Овалвам леко в брашно, смесено със сол и черен пипер. Застилам тавичка с хартия за печене, сипвам съвсем малко олио, нареждам рибата, отгоре слагам парченца масло и пека 20-30 минути на 180 градуса

Марчева, не знам дали ще ти бъда полезна (за мен си много добър кулинар) и дали е правилно, но варя броколите докато си сменят цвета. Не обичам да ми хрупат.

# 692
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
За колко минути варите броколито, после ще влиза във фурната като запеканка,  с яйца, сметана, пармезан и още нещо, благодаря
Душа, като го бланширам за гарнитура за 3 мин. е направо меко.

# 693
  • Русе
  • Мнения: 6 140
Скрит текст:
За колко минути варите броколито, после ще влиза във фурната като запеканка,  с яйца, сметана, пармезан и още нещо, благодаря

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/blog-post_52.html

# 694
  • In transit
  • Мнения: 14 195
Марчева, щом ще ги печеш като запеканка ги слагай директно.

# 695
  • София
  • Мнения: 12 217
Марчева, щом ще ги печеш като запеканка ги слагай директно.
В моята къща никой не яде броколи, само аз обичам, но този път се заинатих ,че ще си направя само за мен, на другите - на баба им хвърчилото, дет` се казва, друго ще им приготвя,  за да мирясат, затова не съм готвила броколи и попитах. Знаех, че ще получа добри отговори, за което много благодаря и на тримата!!
Мики, дали няма да ми  хрупа много, затова малко ще го потопя във вряща вода, за около средно време  от всички отговори,  за 4 - 5 минути.
Цун на всички ви!!

# 696
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Душата, ти си знаеш, но и аз казах същото като Мики.
А за 4-5 мин. ще е толкова меко, че в запеканката ще се стопи направо. Ако ще го бланшираш, ще пробваш и ще видиш, де. Simple Smile

# 697
  • София
  • Мнения: 12 217
Дабре! Отивам на вариант сурово, край, решено!! Цун!!

# 698
  • Мнения: 9 239
Не е добра идея броколито да се слага сурово. Вари се малко, леко да си промени цвета, изплака се със студена вода, после по избраната рецепта. Самата аз не обичам броколи, но вкъщи е  харесвано.

# 699
  • София
  • Мнения: 3 358
Марчева,дано не е късно. И аз не бих ги варила повече от 3 мин( може и на пара). Винаги след като ги сваря ги охлаждам във студена вода с лед и ги изцеждам в центрофуга за салата,така не разводняват ястието.

# 700
  • Мнения: 22 867
Най-добре е Марчева да пробва, ако не хареса варианта със суровото броколи, другия път ще го бланшира. Аз също  слагам сурово, че иначе много меко и разкашкано ми се струва. И карфиол така пека, но въпрос на вкус е.

# 701
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
У нас хрупаме и сурови броколи и карфиол. 
Ей го за 1-2 мин. готвено броколито - сурово в уок тигана и е хрупкаво по приятен начин, не като сурово.

Скрит текст:

# 702
  • Мнения: 703
Здравейте,
Имам 2 опаковки пресни кори за лазаня, от италианската седмица в Лидл, срокът им изтича на 4-ти този месец. Едната опаковка ще сготвя, ама другата какво да правя!? Мога ли да замразя или да я държа още 10-15 дни в хладилника?
Защо пишете "броколито", аз винаги съм казвала "броколите" и  сега търсих как е правилно: https://ibl.bas.bg/ezikovi_spravki/za-brokolite-i-myuslito/?! Проядох броколи скоро, покрай едни кюфтета с броколи, предпочитам ги варени за минимум време - 3-4 мин.

# 703
  • Мнения: 10 652
За запеканка бланширам за кратко. Повече ми допада, отколкото сурово. Но е въпрос на вкус, както гъбите върху 🍕

# 704
  • Мнения: 1 933
Здравейте,
Имам 2 опаковки пресни кори за лазаня, от италианската седмица в Лидл, срокът им изтича на 4-ти този месец. Едната опаковка ще сготвя, ама другата какво да правя!? Мога ли да замразя или да я държа още 10-15 дни в хладилника?
Защо пишете "броколито", аз винаги съм казвала "броколите" и  сега търсих как е правилно: https://ibl.bas.bg/ezikovi_spravki/za-brokolite-i-myuslito/?! Проядох броколи скоро, покрай едни кюфтета с броколи, предпочитам ги варени за минимум време - 3-4 мин.
Аз редовно замразявам кори за лазаня. Нищо им няма след размразяване.

Общи условия

Активация на акаунт