Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 7)

• 49 257
  • 890
  •   1
Отговори
# 555
  • някъде под слънцето...
Умереното хранене и движението са ключът към бараката.
Кожата се избистря, но не и при резки отслабвания. Тогава има голям риск да увисне, а за лицето с този намален колаген е пагубно.

На същото мнение съм и аз. Поставям си цели от сорта на 3 кг за три месеца. Проблемът с отпускането на кожата определено не е за подценяване след 40. Вече не се разтяга и събира като ластик, както на 20, за съжаление.
Ако се прави правилно, няма увисване, а стягане.
Детосикацията и лечебния глад си имат психологическа и физическа подготовка и за да имат ефект трябва да протекат по определени правила.Захранването е също толкова важно.
Пиша от личен ппит, а не от дочуто, преразказано или изфантазирано.
Ако гладуването се приема като стрес за организма, по добре да не се прави изобщо, защото може да има негативни последици.
За да има ефект  трябва да бъде осъзнато о да се прави с необходимата мотивация и желание.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 13:26 от sl

# 556
  • Бургас
А, в локдауна ми беше най-лесно.
Иначе с многото социален живот ми беше по-трудно..)

И на мен, тогава бях много сериозна и с гимнастиката и резултат имаше видим.Сега наблягам на вървенето и малко ми е трудно да пия течности докато съм навън.

No_frame bitch моето вече не е истинско гладуване , а по-скоро разтоварващ ден.Или на крем супа, вода, плод и чай /дори и през лятото, само, че студен/ или си варя кафяв ориз/ елда с малко сол и си ги ям за закуска, обяд и вечеря със някакъв зеленчук.Много лесно е така, не гладуваш изобщо и след няколко месеца забелязваш резултат, тялото се прибира.На кг не е много, но има ефект.Правя го според луната, може всяка седмица, може и само по новолуния и пълнолуния.

# 557
Ееее така може ,то си е разтоварващо и аз съм си мислила за такъв ден през седмицата ,но нещо все не успявам ...иначе със сигурност ще ми се отрази добре....

# 558
  • някъде под слънцето...
Глачудо
Много точно казано. "Прибира се" е точния израз.
Обема видимо намалява. Без да се деформации и без увисване.
Да не говорим и че визуално се смъкват поне 5 години.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 13:27 от sl

# 559
Галчудо, колко грама елда на ден?
Подух се от нея преди няколко дни, затова питам. Явно прекалявам с количествата.

Спрях да влизам във Фейса от 5.10., а Инстаграм нямам нарочно.
Така използвам по-ефективно времето си, и не се разсейвам с ненужности.

# 560
Да, и аз искам по един такъв разтоварващ ден, някак след зимата имам нужда от детокс някакъв. Лошото е, че мразя плодове и не става да е плодов. Елда също не обичам, ама по бих я преглътнала от плод. Та чакам и аз да кажете колко грама за деня? Thinking
4-5 кила да сваля пак ще е добре, лятото по лесно остава, ама не може да го стартирам като прасенце. А и тогава се почват едни капани, бири, цаци, раци...не е добре и на морето да си постоянно! Joy

# 561
  • някъде под слънцето...
Най разпостранената диета с Елда, от коятто  се топят 5 кг за семица включва елда и обезмаалено кисело мляко.Количествата и начина на приемане могат да се намерят с Гугъл.
Не ги пускам тук, защото не искам да влизам в спорове.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 12:00 от sl

# 562
Аз се храня веднъж на 24 часа Simple Smile Между 18 и 20 часа. Въглехидрати само в почивните дни, ако ми се яде нещо различно. Понеже съм месоядна НВ-ВМХ ми допада. Не съм супер стриктна, просто в менюто ми има най-вече печени меса, риба, морски дарове, зелении, гъби, маслини, зехтин, черен шоколад, сирена. Пийвам си червено вино и понякога бира през лятото. Внимавам с мазнините заради жлъчката. На мен ми е добре, което не значи че всеки би бил ок. Просто споделям. Simple Smile Вече не спортувам, само ходя пеш, колкото мога повече. МП дори не я усетих кога се появи - никакви вълни, изпотявания и други дискомфортни признаци.

# 563
Момичета, две дълги седмици бях в хоум офис и вчера за пръв път от дълго време излезнохме. Е, няма такава радост: то се гримирах половин час, сменях тоалети..
Всъщност бяхме на Мексикански ресторант, та накрая по-семпло излезнах, но пак много ме зареди да съм сред хора. А принципно не съм от най-обичащите да съм навън  😂😊🤗💃

# 564
  • София
Ако постът (вода, чай) е само 24 часа, на другата сутрин как сте с нивото на енергия? Не искам да спирам бягането, а искам да опитам малко целеви глад.

# 565
  • В градината...
Ако постът (вода, чай) е само 24 часа, на другата сутрин как сте с нивото на енергия? Не искам да спирам бягането, а искам да опитам малко целеви глад.
При мен не е имало проблем. Преди няколко години всяка седмица по веднъж постех (само на вода). Тогава много добре ми се отрази. Без никакви диети отслабнах. И като цяло беше супер. Тогава имах репродуктивен проблем.

# 566
Аз правя глад по 36 часа и  после си тичам. По-енергична съм, отколкото, ако съм шушкала по хладилника до късно предишната вечер😆
По отношение на храненето имам раздвоение на личността- ям безразборно или гладувам. И винаги имам едни 2 кила, които ме дразнят. Като ги сваля, пак не съм доволна.🤣

# 567
Аз правя глад по 36 часа и  после си тичам. По-енергична съм, отколкото, ако съм шушкала по хладилника до късно предишната вечер😆
По отношение на храненето имам раздвоение на личността- ям безразборно или гладувам. И винаги имам едни 2 кила, които ме дразнят. Като ги сваля, пак не съм доволна.🤣

Колко тичаш?
18км умерено темпо не ми е проблем на гладно, но след 36часа глад не бих си го причинила.
А фартлек на гладно е вяла история. Но и аз ям, за да тичам, не тичам за да отслабна.

# 568
Аз съм много по енергична когато не съм се хранила 24 часа и изобщо като съм на НВ-ВМХ. Шест, седем часа сън са ми повече от достатъчни. Но ако е еднократно не знам. Шеста година откак промених изцяло храненето си държа едни килограми плюс/минус 1-2. Размерите обаче са еднакви.
Скрит текст:
Преди две години след хистеректомия, не качих нито килограм. Възстанових се за по-малко от 40 дни. Отворена операция беше. 

# 569
24 часа и аз мога да не ям, но това не го броя за нещо нетипично. От снощната вечеря - салата и пилешко, до момента не съм яла. На две кафета и n билкови чая без захар съм днес. Когато съм спала повечко, нямам апетит до късен следобед. Май и ефекта от ваксинацията още ме държи Joy Иначе през уикендите към 16 часа вече съм гладна и хапвам. На вечерята ще ям, естествено. Не ми е проблем да пропусна и нея, но ако го направя, утре ще ми се вие свят и има вероятност да се свлека някъде. С доста ниско кръвно съм и понякога ми причернява.
Свински котлети и салата от червено цвекло и морков съм предвидила за вечеря....Sweat Smile
 Цвеклото при мен се отразява много благотворно, между другото. Ако съм го яла на вечеря, сутрин ставам без грам подпухване. Ако пък и дрениращ масаж с подходящи масла за тяло съм направила и съм нанесла антицелулитен продукт, буквално няколко кг по-слаба изглеждам на следващия ден. Явно и доста вода задържам.
.... прекалих .... Confused .... спирам с размислите по темата.

За мъжете - моят си беше любов от пръв поглед и секс от първата вечер. 20 години по-късно, не съжалявам и за секунда Cupid За годежни пръстени спомени нямам. Твърде заети бяхме да чегъртаме стените на апартамента ни в стар блок, купен изцяло със заем, да мажем тавани и лепим тапети, че пари за майстори нямаше Joy Първата година спряхме на матрак на пода и перях на ръка. Но, сега си спомням тези неща с умиление Grinning

И понеже сме израстнало в соца поколение да ви питам - вие празнувате ли 8-ми март? Да си призная, яркият спомен за този ден в главата ми са червените карамфили за Мама и за Другарката, и трактористка със забрадка на цветя или кранистка на заглавната страница на вестник "Работническо дело" в този ден Joy ....
Предпочитам да ме глезят като принцеса целогодишно, но и гледам да не накърнявам удоволствието от празника на майките ни. Всяка година чинно се редя на опашка в магазините за цветя и купувам нещичко за майка ми, за свекърва ми, за моята сестра и за сестрата на мъжа ми, за колежката му, която е на възрастта на родителите ни и изпитвам дълбоко уважение към умението и да продължава работи почти с неговото темпо и да гледа дете на наша възраст с тежки увреждания .... Свърших я същата и днес. Дори минахме и им ги оставихме на всички вече.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 17:40 от Light Beam

Общи условия

Активация на акаунт