Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 261
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 825
Ехааа,  Азалия,  точно то е! Heart Eyes
Това Masumi беше върха! Grinning

# 826
А моята майка имаше този
 .
За мен все още си остава най-хубавият парфюм, който съм помирисвала. Дълги години пазих шишето и скоро установих, че липсва. Сега си пазя Arabian Wood Tom Ford само и единствено, защото помирисан от пулверизатора ми мирише точно на него.

# 827
  • Варна/Лондон
Личи си, че още от ранна възраст повечето сте били парфюмно просветени.. Аз някъде докъм 20-те си години джитках с B. U, жълтия ми беше любим, та нищо чудно и на бала да съм била с него.

# 828
  • София
Помня няколко аромата, които ме бяха впечатлили в детството ми. Единият беше на Орифлейм, Аспасия, миришеше на маргаритки. Имах разни мостри на Орифлейм и ми се виждаха нещо "уау". После харесвах парфюма на учителката ми по физика, оказа се, че това е Ninety nine, който рекламираха нон стоп по телевизията. Получих го като коледен подарък и бях на седмото небе. През 90-те бяха голям лукс тези неща.

# 829
Каква хубава посока на размислите - бал, сватба, евтините парфюми от младостта... на бала (двете вечери) бях с два от мамините парфюми - Nina Ricci-Fille d'Eve и Capricci, бяха ги пуснали година-две преди това във "Валентина" и нейни колеги ѝ ги бяха подарили. Голямо надуване беше, хех, 1986-та... Сватбата я пропуснахме, но като се запознах с ММ, още носех онзи експортния с розите от Ален мак - Пловдив, а след това като се роди големият, MM ми подари Must de Cartier, с тъмночервената капачка, не знам откъде го донесе.
Евтин и хубав парфюм съм имала като ученичка - едно полско Беате в черни метални флакончета със златно капаче, и като студентка - Anais Anais, Fleur Bleu (от оказионите) и Clin d' Oeil, бяха все дефицитни.
Добри сделки - Anthracite Jacomo - 50 ml - 45лв, убийствен парфюм, Billet Doux Fragonard - 50 ml, 35 лв, и двата от продавалника,
s.Oliver For Her - от DM, беше нещо от сорта на 32 лв за 50 мл.
Ив Роше Шафали - стотинки направо, а много траен, миниатюра, аромат едно към едно с True Lust Rayon Violet De Ses Yeux Etat Libre d'Orange въпреки различните парфюмни пирамиди.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 18:47 от Анонимен

# 830
  • by the sea
Евтини попадения и аз имам и си ги нося. ( не помня цени)
Oriflame - London (2ро шише ползвам) роза тип Chloe
Justin Bieber - Collector’s Edition - мирише ми на плодов шампоан
Blugirl Jus No.1 Blumarine - обожавам го, презапасена съм и с това, последно за 30лв го намерих.

# 831
Нова тема?

На сватбата си носех Пи на Живанши.Да, мъжки е, но ми стои невероятно ❤ Имах отвратителна сватба, но за сметка на това любящ и мил съпруг.

Pi си e 100% унисекс , ако го бяха изкарали последните години това щеше и да пише на пишето. И сега е хубав , но преди реформулировката беше ПО-ПО отвсякъде

нобъл фиг на ферари 100 мл тестер 18 лв
много обичам да купувам хубави парфюми за малко пари

E как .... специална емоция си е , да си намериш някой готин евтин тестер , или спрян парфюм на търг в Ибей/гаражна разпродажба

На бала бях с

Още си го ползвам , имам и една бутилка на 20+ години.

Сватба не съм правил,не съм сигурен,че и ще правя

Парфюм за спорт

Парфюм за деня

# 832
На бала бах с Amarige Givenchy. Купих си го от един бутик на Шанз-Елизе, както и други парфюми. Нямам спомен дали съм тествала нещо на място, но знам, че ме консултира професионално една дама при все че пред нея стоеше 14год дете Grinning На майка бях купила Pleine lune...събитието е от 98г
Толкова красиво 🌺
Чета темата заради такива красиви картини .
Обичах Amarige,  донесоха ми един " от чужбина" , прекрасен , възглавницата ми миришеше на него.
Скоро пробвах, не ми стои вече. Но ми напомни за времената , когато носех  Dune , Tresor,  Organza...

# 833
Моят любим евтин парфюм е La Rive Cash. Имам спомен, че излезе през 2011. Мноооогоо по-късно разбрах, че се води двойник на Lady Million. Втория се опитах много пъти да харесам и нося, и евентуално да купя. Но при мен няма същата химия. А Ла Ривчето носих нон стоп. В люта зима в кучи студ, както и на плажа във Влас, и през деня, и през нощта на партита.

Навява ми прекрасни спомени - на радост и безгрижие, и истинско щастие. 

# 834
Ехааа,  Азалия,  точно то е! Heart Eyes
Това Masumi беше върха! Grinning
Дааа, точно него имах, много го обичах! Heart Eyes

# 835
  • Germany
Боже, къде ме върнахте с любимците на майка ми Импревю и Мазуми. И аз съм запазила спомен за тях как миришат, и ако намеря нещо подобно на Мазуми бих си го купила с удоволствие. Моят спомен е, че майка ползваше този флакон

Другият й любим парфюм, за който пазя спомен като за нещо божествено беше този

Убедена съм обаче, че към днешна дата едва ли ще ги намерим за толкова хубави, просто тогава нямаше парфюми, почти нямаше избор, а сега някои сменят по три аромата на ден Grinning
Към днешна дата майка ми носи основно Lady Vengeance, Starlight Aigner, или Пантерата на Картие, все аромати с доминиращо пачули. И съм убедена, че и в Мазуми имаше много мъх и много пачули. И като намалее Lady Vengeance ми звъни трескаво, че й свършва парфюма и трябва да й го поръчам Laughing

Най-евтините като цена парфюми, които имам в гардеробчето си, и много си ги обичам, са

Marron de Noel Yves Rocher - 10 лв.
Fruits de Noel Orange & Chocolat Yves Rocher - също 10 лв,  и смятам, че са едни от най-хубавите гурмета, които по нищо не отстъпват на гурмета с цени започващи от 200 евро. Марон де Ноел много обичам да го нося около Коледа, дава ми едно уютно и много приятно усещане за принадлежност към дома, много ми е хубаво с него Yellow Heart
Rochas Alchimie - купен на търг в ebay за 2 евро, като бях единствения участник в наддаването. Беше представен без името му и никакво описание, и аз извадих луд късмет, че видях снимката на тази голяма моя любов!

И аз мразя панаирите по сватбите, и мога да дам някой друг урок на Jollie  за сватба от четирима души  Laughing  Даже и шампанското ни заяде, и не можа да се отвори, и пред нас имаше сватба на чернокожа двойка, които ни дадоха тяхното шампанско и спасиха положението Joy Никакъв спомен нямам обаче с какъв парфюм съм била, предполагам, че с Angel Mugler. Ако пак се заженя, ще се постарая да запомня.

Парфюм за деня Nomade Absolu, невероятен! Цял ден ме кара да се чувствам прекрасно, щастливо, и да се усмихвам.

# 836
И мама носеше Мазуми и Импревю, както и дезодорант Импулс кафяв.
Имала съм много хубави евтини парфюми някои отдавна спрени, други от квартални магазинчета и вече не си смопням имената им.
На бала бях с Червеното Версаче на майка.

# 837
Първият ми и единствен засега евтин парфюм, който си взех наскоро, е Violet Noir на Кристина Агилера за 32 лева. Всъщност, почти всички мои парфюми са ми подарък от любими хора.

# 838
На бала бях с Nina Richi,  високо, заскрежено шише , изобщо не помня как се казваше . Само този парфюм имах, и много го пестях.

# 839
сетих се и за една зелена зара (няма я описана във Ф.), която приличаше на палома пикасо едп - 30 мл. 10 лв.
за съжаление я открих, когато се разпродаваха последните бутилки и успях да се сдобия само с една или две
Eau de Givenchy Givenchy преди 2-3 години в бг сайт 16 лв 30 мл

темата вече ще бъде месечна, затова нова - на 1 април

Общи условия

Активация на акаунт