Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 469
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 150
Kristina, просто пръскай повече. Една мадама от Ютуб каза, че 20 пъти пръскане било истината 😆(аз не смея да пробвам чак толкова)
20 пръски?!?!?  Не е ли малко в повечко ScreamSatisfied То дори за  някой прозрачен одеколон е много, какво остава примерно за по-плътни и силни аромати, като да кажем Montale Ristretto Intense Café, който днес нося. Laughing

Ами и на мен ми се вижда множно, ама разни хора - разни идеали 😀. Даже не мога да се сетя толкова места, на които да пръскам такава цифра. Но не само това, тя казва, че пръска допълнително отгоре и ISO E Super, за да усили парфюма си още 🙈🙊🙉

# 151
  • Франция
Ами и на мен ми се вижда множно, ама разни хора - разни идеали 😀. Даже не мога да се сетя толкова места, на които да пръскам такава цифра. Но не само това, тя казва, че пръска допълнително отгоре и ISO E Super, за да усили парфюма си още 🙈🙊🙉
Значи тази ютубърка на практика няма обоняние според мен Smiley
Аз искам да възразя все пак на тези идеи за къпане с парфюм. Не само може да се задушат околните, но и собствените рецептори се претоварват и в един момент обонянието просто "изключва".

# 152
И за мен не е нормално това. Аз си пръскам по 4-5-6 пъти най-често и ми стига. Само, ако е някоя слаба водица може да стигна до десетина.

# 153
  • by the sea
tuali   и аз така, дали заради това не мога да видя дъното на нищо хахаха 

# 154
Здравейте,днес си взех Montale aoud forest,в магазина като ги пробвах този много ми допадна и го взех,но откакто се прибрах видях,че се ползва по-често от мъжката аудитория,Вие парфюмни как го намирате?Стори ми най-свежият(доколкото може да се каже за Montale).Сега чак ме досрамя,че изръсих толкоз за мъжки аромат,а доста се двуумях!

# 155
  • София
Аз обилно пръскам от Монтал удовата орхидея. Пръскалото ли малко пръска, но не я усещам, а ми е любима. Е, addict, aко пръсна повече от два пъти и сама ще се нокаутирам.

# 156
tuali   и аз така, дали заради това не мога да видя дъното на нищо хахаха 
Аз се амбицирах точно по тази причина да вдигна леко бройката с 2-3😆😆😆 Че иначе нищо никога не свършва.

# 157
Благодаря за интересната тема, Flowers Bouquet , не се сещам за нищо по която и ме изненадвате колко сте наблюдателни. Поне в четенето съм в крак с темата, чета продължение на историята на Луиза Кларк, която е зарязала Париж и L'Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons и се занимава с тийн-ка с аромат на трева. Приготвила съм си и The Portrait of a Lady и следваща стъпка запознанство с ароматите.
Аз съм много зле от към пръскания, не обичам да ми мирише прекалено силно, подновявам за собствено удоволствие. Трудно мога да стигна дъно вече. Пример - 10мл, ползвани 3 пъти (по няколко "фъс") с обедно подновяване - изхабено:

# 158
  • Germany
Значи тази ютубърка на практика няма обоняние според мен Smiley
Аз искам да възразя все пак на тези идеи за къпане с парфюм. Не само може да се задушат околните, но и собствените рецептори се претоварват и в един момент обонянието просто "изключва".
Ти остави това, ами после се оплакват публично, и че нищо не усещали, и че им продали менте Joy Винаги ми е било странно, когато трайността на един парфюм минава за най-голямото му достойнство. Обикновено си познавам парфюмите и знам точно с колко спрея се чувствам добре. От някои парфюми два спрея са ми напълно достатъчни, други търпят поливане. Представям си, ако трябва да броя 21 пръсвания от всеки парфюм, и объркам нещо, отначало ли започвам с пръскането и броенето Joy

# 159
Като няма, няма и не купувам парфюми дълго време, изведнъж някой сайт вземе, че зареди нещо чакано и любимо и покрай него се отприщят и още покупки. Винаги така става при мен.
Появи се дълго чаканият https://www.fragrantica.com/perfume/Olfactive-Studio/Lumiere-Blanche-14909.html
и веднага го целнах. Много уютен ми е, а каква красива презентация, с невероятна картичка вътре.
Трайността е повече от добра. Малко напомня Африканския бал при мен, но е по-женствен и кремест от него. Балът е с по-агресивен ветивер (но пак е прекрасен, де).
Благодаря на тукашната парфюмна фея, която ме запозна с тази прелест.
И покрай него гръмнах и това, беше една бройка: https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Martin-Margiela/Glow-41189.html
Никакви очаквания нямах, беше тестер на доста изгодна цена в Парфимо. Парфюмно олио е, уж за наслагване с други аромати. Прекрасен, прекрасен е! Слънчев, светъл и плажен. Почти идентичен с аромата на Nivea Sun, но даже още по-добър. Не е с разкъртваща трайност, но е доста приемлив - 5-6 часа.
Де факто от няколко дни съм почти само с него, а през лятото ще е пълен разкош като се разтопи на горещото слънце. Нямам търпение вече да е лято.

За парфюмите и филмите всичко вече е казано в темата май. Най-ярък спомен, освен от книгата на Зюскинд и от филма по нея, имам от Сигорни Уийвър, която ползваше Шалимар в "Работещо момиче".

# 160
  • Варна/Лондон
Чета си сутринта с кафето стари теми, че имам доста пропуски, и хоп, Ex Nihilo в коментари, а не съм го и чувала даже този бранд. Почвам ровене, търсене, фрагрантика, пирамиди, до тук добре, и идва ред на цената и до тук с ентусиазма, че не само ще ям парфюми, ами и ще ги ям от бараката в градината, щото със сигурност ще ме разквартироват там. Има и по евтини на марката, но това на снимката  още ме държи, та за сега  ще пропусна запознанство,  гроздето кисело.😁
😁

# 161
Kristina, просто пръскай повече. Една мадама от Ютуб каза, че 20 пъти пръскане било истината 😆(аз не смея да пробвам чак толкова)
20 пръски?!?!?  Не е ли малко в повечко ScreamSatisfied То дори за  някой прозрачен одеколон е много, какво остава примерно за по-плътни и силни аромати, като да кажем Montale Ristretto Intense Café, който днес нося. Laughing
Deetron, тази ютубърка говори по принцип за дизайнерските парфюми, едва ли ще си позволи да пръска по този начин Montale, особено някои от по-тежичките. Satisfied Ето и линк към видиото, на мен ми беше забавно. Smiley

# 162
  • Пловдив
Благодаря за новата тема❣Честно казано не мога да се сетя конкретен парфюм по зададения въпрос , но сега ще ми е по-изострено вниманието като гледам филми, а пък като гледам в Инстаграм разни личности и влогъри там ми прави впечатление какво имат на рафтчето зад тях 😊
Иначе да се похваля по съвет на Денси и от прекрасните описания на Ковачева се сдобих с това плодово съвършенство❤

# 163
Аз съм на мнение, че не ти ли се случи химията с един парфюм до....не знам колко, но 8-10 пръсвания, просто няма да стане. Някои парфюми ги попивам като гъба, и 20 пъти да се фъсна, освен че ще ме заболи пръста, никаква добавена стойност излъчване няма да получа.

Аstravera, честит!
От къде го закупи?

# 164
Аз пък си имам вече Азалея Атар.💜
Новият мъжки Ермес за мъжа ми.
Очаквам и новия Си Интенз.

Общи условия

Активация на акаунт