Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 470
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 285
От няколко дни имам Марфа и на мен също никак не ми е тихичък, даже напротив...Направо хищна е тая тубероза, с хрущящо зелен оттенък. Представям си, че Отровната Айви би носила такъв парфюм. Хем притегателен и дъвков, хем отровно зелен и бодлив като кактус.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 21:29 от tuali

# 286
....Аз пък залагам "За"!😉....
Хахахахахаааааа Laughing Много ми е забавно с това залагане....така де, емоция да има Stuck Out Tongue

....Миналата тема беше пролетна и доста момичета писаха за ирисовите парфюми. Запомнила съм Атти с предложението за Montale So Iris Intense......
Подкрепям Simple Smile Благодарение на Атти си намерих моя идеален Ирис в лицето на Montale So Iris Intense, но не исмах да се препотретвам, да не ставам досадна Nerd

# 287
Gris Charnel e невероятно елегантен ирис, но не знам колко струва и дали го има в Бг, от съфорумка го опознах...
https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Gris-Charnel-57038.html
Ириса на Atelier Cologne също е много приятен и съвременен (не будоарен като Moulin Rouge) , но никак не беше траен при мен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Iris-Rebelle-48137.html

# 288
# 289
  • Бургас
аа..Марфа не е тихичка, аз не бих си пръснала 3-4 пъти от нея, ще почина Grinning
При мен стои близо до кожата и изобщо не излъчва силно, така че е до кожа.Ще го тествам пак по друго време.

# 290
  • Чукарландия
Ако туберозата е хищна в Marfa, както я описвате - Денс е права, хич няма да е мой!

# 291
Харесвали ви   Amouage Blossom Love ?Какво са възприятията ви за него?

Обожавам го, не просто ми харесва Heartbeat
Черешов цвят и ликьор амарето. В първите минути се опитва да превземе всички сетива, но утихне ли е прелестен.
Нежен, игрив и красив аромат, за мен олицетворение на женствеността Flowers Hibiscus

# 292
  • Germany
Бел, Радика, благодаря че ме свързвате с ирисите, наистина са ми една от най-любимите парфюмни ноти. Но Jollie ми е неуловима като парфюмен вкус, и не знам какво да й препоръчам.
За мен Ирис Сиракюз например е точно от ирисите, които никак не харесвам - усещам го землист, сух, грудков, без грам топлина и сладост. Ако се харесва такъв тип ирис, и спазваме ограничението до 100 лева, тогава So Iris Montale, както и Bois d'Iris The Different Company трябва да са много подходящи.

Аз си мисля обаче, че трябва да пробваш задължително Valentino Uomo и Valentino Uomo Intense , едни от най-хубавите ириси, създавани някога, чувствени, топли, безкрайно излъчващи, стилни, с умерена сладост, и за съжаление вече спрени и изчезващи от пазара. Така че докато е време може все още да се купят. Умирам за Валентино уомо Интенз, и откачам като усетя мъж с него.  Аз си го нося с огромно удоволствие, и въобще не ми мъжкарее. Jollie търси трайност и проекция, така че той е добро предложение. Неслучайно имат хиляди клонинги на почти всяка марка. Като негов дамски вариант бих предложила Tiffany & Co Intense Tiffany , също доста добре направен, с повече ванилия и по-женствено ирисово излъчване, но пък държи неоправдано висока цена, така че трябва да се прецени. Black Prestigium Mancera e друг страхотен и много тежкарски ирис. Сладък, силно пудрен, със силно кожен оттенък в началото, съчетан с Мансерска роза, подобна на тази от Рози и ванилия, чувствена и леко опушена ванилия, карамелен бензоин, и със солидна дървесно-пачулеста смолиста база. Има много топлина и пудреност в него, натоплена от слънце пудра, разтопени смоли, мека гладка лицева кожа, и напечена кедрова кора. Пачулито е шоколадово, и много мощно. Амбърът е топъл, уютен, златен, и много гушлив. Изключително мощни сияж и присъствие, и много екстравагантен парфюм. Малко надскача бюджета, но пък е 125 мл. и безкрайно траен. Мисля, че на който и вариант да се спреш, няма да сгрешиш, всичките са страхотни. А ако искаш да изненадаш сама себе си, може да опиташ да се напръскаш с La Vie Est Belle Intensément Lancome, защото видях, че носиш и някои сладости. Може да се изненадаш приятно, колко прекрасна ирисова пудра и нежен малинов шлейф има този парфюм, и невероятно женствено присъствие. Трайността и сияжа няма да ги коменирам, убиствени са. А и мъжете обичат да им ухае на този парфюм Blush, изпитано многократно, но ако искаш дистанция, тогава не става Grinning

Аз да попитам на свой ред, дали някой е пробвал вече Scarlet Poppy Intense Jo Malone? Поръчах си го днес на сляпо, трудно ми е да устоя на червен флакон, и да знам какво да очаквам. Благодаря за всяко мнение предварително и хубав уикенд.

# 293
Честит! Страхотен е, ще ти хареса.❤

# 294
kovatcheva, хиляди благодарности за подробното мнение.

Ирисите на Валентино обожавам! Както и Диор Ом Интенз. Само че там играта е, че ги харесвам на мъж 😃 Самата аз нося много унисекс и дори мъжки аромати, но специално тези, обожавам да ги вдъхвам на мъж. Особено ако са гарнирани с кожено яке от най-меката и гладка естествена кожа, леко набола брада на няколко дена и една идея секси тен от ски, да кажем. Плюс цигара в ръка. Знам, че е доста демоде, но в моите представи алфа мъжкарят пуши😂
И просто не мога да си представя да нося тази цялата картина, проектирана в моята глава, сам самичка. Предпочитам мъж да отъждествявам с нея 😃
Black Prestigium Mancera непременно ще отида да пробвам, благодаря още веднъж за безценния съвет и препоръка!

# 295
Харесала съм си по състав Montale Bengal Oud, има го на доста прилична цена в Парфимо. Досега не съм носила парфюм на марката и все още се двоумя дали да стрелям насляпо.

Моите пак са решили да ме глезят с парфюм, защото валентинския подарък Мейкъп го пратили в грешен офис на Спиди и мъжете ми докато се натуткат, го върнали обратно. Така че с Kado-Japon се разминах за голямо съжаление, но поне се удържах да не им се развикам на тримцата в къщи...
Та за този тигър ако пишете по нещо, ще съм благодарна.
Кожата ми носи и по-тежки аромати, а този вероятно ще е такъв, просто не искам да е сладък и много душлив.

Jollie, ++++ за мъжките Валентино. ММ ги носи с кеф и му отиват, а как обичам да го мириша, мммрррр...

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 01:37 от Анонимен

# 296
Харесвали ви   Amouage Blossom Love ?Какво са възприятията ви за него?

Бих искала да питам също и за Lilac love, макар че в момента не мога да го открия на много добра цена.

Blossom Love е скринът на баба- ретро китки, но много хубав ароматизатор за спално бельо.
Lilac Love е сблъсък на прашно какао с китки, доста неприятна ароматна комбинация.

Красиви шишенца- потресаваща скука. Meh.

Само с многократен тест на кожа.

Edit: Burberry The Beat EdP е спрян от производство, моля ви се. Изчезнал е от повечето сайтове, на който ще му липсва, да има предвид.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 08:08 от Dez

# 297
  • София
Харесала съм си по състав Montale Bengal Oud, има го на доста прилична цена в Парфимо. Досега не съм носила парфюм на марката и все още се двоумя дали да стрелям насляпо.

Моите пак са решили да ме глезят с парфюм, защото валентинския подарък Мейкъп го пратили в грешен офис на Спиди и мъжете ми докато се натуткат, го върнали обратно. Така че с Kado-Japon се разминах за голямо съжаление, но поне се удържах да не им се развикам на тримцата в къщи...
Кожата ми носи и по-тежки аромати, а този вероятно ще е такъв, просто не искам да е сладък и много душлив.

Jollie, ++++ за мъжките Валентино. ММ ги носи с кеф и му отиват, а как обичам да го мириша, мммрррр...

develfen - Моя съвет е да обърнете отново поглед към FiiLiT Kado-Japon. Невероятен парфюм, съвършенство в бутилка! Изключително хармоничен, натурален, природен, нежен, чудесен! Ако сте запозната идейно с този стил на FiiLiT Kado-Japon, специално този парфюм е страхотен изпълнение по темата и не се отказвайте от него. Ще го носите много и навсякъде - заслужава си напълно повторния опит.

Колкото до Montale Bengal Oud - не го познавам, но да кажем, че имам добър усет около марките Монтал/Мансера и от това, което прочетох, категорично не Ви съветвам на сляпо да го купувате. Мненията са почти единодушни, че парфюма е много специфичен, с изявени кожа, ууд и мрачен и сух дървесен мъжки харектер. А това поднесено от Монтал е равно на 100% предизвикателство. Хората пишат, че кожата в него напомняла Тускан Ледър на Форд, Омбре Ледър и друг монтал - Ауод Ледър, като към нея било засилено животинското звучене... Други споменават и описват усещане за опушена гума, и че може да се мисли за Montale Bengal Oud, като ниш версия на мъжкия Gucci Guilty Absolute Gucci...
Това за мен говори предостатъчно и напълно имам идея на какво мирише Montale Bengal Oud - ще стои чудесно на определни хора с точно определен вкус и предпочитания, но за всички други ще бъде ненужен риск. Разбира се, ако желаете да вкарате малко предизвикателство към вкуса си - купете го. Но ми се струва, че няма да е добро решение,  с оглед на желанието Ви към FiiLiT Kado-Japon.

# 298

develfen - Моя съвет е да обърнете отново поглед към FiiLiT Kado-Japon. Невероятен парфюм, съвършенство в бутилка! Изключително хармоничен, натурален, природен, нежен, чудесен! Ако сте запозната идейно с този стил на FiiLiT Kado-Japon, специално този парфюм е страхотен изпълнение по темата и не се отказвайте от него. Ще го носите много и навсякъде - заслужава си напълно повторния опит.

Колкото до Montale Bengal Oud - не го познавам, но да кажем, че имам добър усет около марките Монтал/Мансера и от това, което прочетох, категорично не Ви съветвам на сляпо да го купувате. Мненията са почти единодушни, че парфюма е много специфичен, с изявени кожа, ууд и мрачен и сух дървесен мъжки харектер. А това поднесено от Монтал е равно на 100% предизвикателство. Хората пишат, че кожата в него напомняла Тускан Ледър на Форд, Омбре Ледър и друг монтал - Ауод Ледър, като към нея било засилено животинското звучене... Други споменават и описват усещане за опушена гума, и че може да се мисли за Montale Bengal Oud, като ниш версия на мъжкия Gucci Guilty Absolute Gucci...
Това за мен говори предостатъчно и напълно имам идея на какво мирише Montale Bengal Oud - ще стои чудесно на определни хора с точно определен вкус и предпочитания, но за всички други ще бъде ненужен риск. Разбира се, ако желаете да вкарате малко предизвикателство към вкуса си - купете го. Но ми се струва, че няма да е добро решение,  с оглед на желанието Ви към FiiLiT Kado-Japon.
Deetron, благодаря за отзивите.
От Kado-Japon изобщо не съм се отказала, но в момента в Мейкъп го няма наличен 50 мл, има само миниатюрата.
Колкото до Montale Bengal Oud, написаното от Вас е резюме на мненията във фрагрантика, които също изчетох внимателно. Не се страхувам от предизвикателства, напротив, и нямам влечение към определен тип парфюми. Това, което много харесвам, е кожа+ветивер+амбър/муск, ноооооо за съжаление комбинацията преобладава в мъжките парфюми, а в дамските като че е обилно сиропирана. Не харесвам гурмета и сладки аромати, мога да преглътна кафе и какао, но сиропи - не. Затова се насочих към този Монтал, иначе трябва да е Must de Cartier или Shalimar EDP. С Must също не ми се рискува, кой знае как е реформулиран и едва ли е това, което помня. В Shalimar ме стряска пудрата, за него мненията са крайно противоречиви и ако се изкуша, ще тествам задължително.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 12:34 от Анонимен

# 299
Kado Japon e наистина прекрасен, особено за идващите по-топли сезони .
Малко бързи впечатления от Vain & Naive Nishane и Luxor Oud.
Vain&Naive отваря с искрящ бергамот и свежа роза, но бързо завива в посока мек жасмин и сочни сливи, подсладени с тонка, амбъра и сантала дават солидна дълбочина . Като цяло не ми е нито Vain, нито Naive, но няма значение 😀. Има нещо ваканционно в цялата работа, нещо като смокиня и кокос, което не знам откъде идва, но страшно ми напомня Adults... Killian като настроение. Но бергамотът върви като тъничка нишка почти чрез цялото време. Ароматът е много мек и плътен, като удобен памучен т-шърт в пастелен цвят, който носиш за безгрижна разходка по някое крайбрежие.
Luxor Oud e слънчев плодово-цветен ууд, но ууд толкова прозрачен и безобиден, че и хора, които по принцип избягват тази нотка биха могли да го носят без изобщо да им тежи. Пачулито и розата също са много олекотени. Има някаква леко алкохолна нотка, като розов ликьор, сервиран с парченце локум.
И двата ще ги нося с голямо удоволствие!

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 11:29 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт