Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 484
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 300
....Jollie, ++++ за мъжките Валентино. ММ ги носи с кеф и му отиват, а как обичам да го мириша, мммрррр...

И пак зависи какъв Ирис точно търси Jollie ! Защото между Валентино Уомо и Со Ирис за мен няма нищо общо.И двата ги ползвам и много харесвам. Со Ирис е лек и елегантен ,леко сапунен, чист Ирис,а Валентино уомо при мен е велур с виолетки,тежък и плътен, въпреки,че и лято го нося!

# 301
Прехвърлям си въпроса тук, понеже обърках темите: бихте ли ми препоръчали парфюми с изявена, изолирана нотка на жасмин? Получих флоралната версия на мултифункционалното олио Нукс и се влюбих в аромата му, а ми казаха, че така миришел екстрактът от жасмин.

# 302
Флоралното масло на Нюкс мирише на бели цветя, не основно на жасмин. Марката предлага парфюм, но той е същият като обикновеното масло.
Иначе един от най-добрите жасмини в парфюм е A La Nuit Serge Lutens.

# 303
Дами и господа Bowtie Получих си пробата на Pearl иииииииии......................ужасно много ми харесва Laughing Определено влиза в категория "най-странни" аромати. За мен е комбинация между Starry Night Montale и зелени листа от смокини,които на моменти миришат на зелени плодове от черница .Детето каза,че му миришело на трева Flowers Palm Tree

# 304
  • Бургас
И пак зависи какъв Ирис точно търси Jollie ! Защото между Валентино Уомо и Со Ирис за мен няма нищо общо.И двата ги ползвам и много харесвам. Со Ирис е лек и елегантен ,леко сапунен, чист Ирис,а Валентино уомо при мен е велур с виолетки,тежък и плътен, въпреки,че и лято го нося!
И аз имам и харесвам Валентино Уомо, но според мен наличието на кожа му придава будoарно звучене в стил Мулен Руж от което Jollie  се опитва да се дистанцира и не е нейният аромат според мен. Между другото в Уомо за разлика от Интенс не е посочено наличието на  Ирис. Версията от 2014 имам, така че и по този критерий не се класира.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 20:51 от . Яна .

# 305
  • До сърцето...
Ха-ха, Ре, разби всички залагания! Grinning
*  *  *
Аз съм щастлива, защото се харесахме с поръчания на сляпо Cashmеre Musc Ajmal. Уж се заричах, че няма да взимам парфюм насляпо, преди седмица едвам се удържах от поръчка на един мъжки СтефАн Люка, но оня ден направо капитулирах пред изгодната цена на арабския лукс.
Въобще не влиза в представите ми за ориенталски аромат. Няма подправки, няма накъртваща сладост, няма оня тежък шлейф, типичен за повечето парфюми от това направление. Ефирен, въздушно-цветен, с много мек мускус, направо ми носи асоциация на елфичка с развяващи се тънки, прозрачни одежди.
В интерес на истината, началото не е толкова нежно. Няма заявена кожа (може да е шафрана, не го познавам), но точно това усещам първия четвърт час, велур по-скоро, доста натурален в началото, леко омекотен в последствие. След това идва онази гальовно-мека и едновременно луксозна част, която ме заплени (а хич не съм по нежностите). Независимо от нежността на парфюма, шлейфа си е богат, присъствен.
Този аромат ми носи асоциация с Роксалана - руса, хубава, стройна, знаеща цената си жена в ориенталски дворец. И независимо от пищната украса, тя самата носи изисканост.
Доволна съм от риска си този път. Нещо все повече ме заинтригуват и изненадват W и M сериите на Ajmal.
За да съм обективна, трябва да кажа, че трайността му върху кожата ми е осезаемо по-малко от тази на  събратята му (М серията). Но това да му е кусура - 4-5 часа си е отличен вариант на фона някои други брандове.
Чудя се, защо има Кашмир в името си?

По-късно ще влезна от телефона - да добавя няколко снимки.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 20:36 от Радика

# 306
  • Germany
И аз имам и харесвам Валентино Уомо, но според мен наличието на кожа му придава будуарно звучене в стил Мулен Руж от което Jollie  се опитва да се дистанцира и не е нейният аромат според мен. Между другото в Уомо за разлика от Интенс не е посочено наличието на  Ирис. Версията от 2014 имам, така че и по този критерий не се класира.
Именно защото Jollie даде Ирис Сиракюз за ориентир, предложих So Iris Montale и Bois d'Iris TDC - хладни, грудкови и землисти, със силна морковена нота в началото, и без никаква сладост, според мен са от една група.

Uomo и Uomo Intense за мен са много близки с  L’Ange Noir Givenchy, a не с Мулен Руж, затова и ги дадох като предложения. Мулен Руж аз също го усещам ретро червилен, пудрен и будоарен като Jollie, не ми е кожен. На мен проблемът ми в Мулен Руж са дървесните ноти и пачулито, които го допълват този червилен  ирис. Дават му едно поизхабено и леко мръсно усещане. Сега видях, че наистина по пирамида в Уомо не е даден ирис, но за мен това не е вярно, и съм категорична, че аз усещам ириси, и то много. И оприличаването му и с Диор Ом и с Уомо Интенз не е случайно - именно ирисите са общото и в трите парфюма. Ако Валентино идват мъжки, мисля, че Tiffany & Co Intensive Tiffany е много удачен за проба, защото хем е близък с тях, хем е много женствен и чувствен, и по-прозрачен и елегантен. А и в базата си има нещо и от Шалимар Инисиал, което мисля, че ще допадне на Джоли.

Tenue de Soiree Annick Goutal е друг разкошен, прекрасен за мен ирис, с много гъсто желе от черни плодове и хладно пачули, и подозирам, че също би харесал много на Jollie. Но е скъп, и доста специфичен ирис, затова и не го предлагам за проба.

Нарочно се придържам в рамките на стоте лева като предложения, иначе има чудесни ирисови парфюми, но и цените им са ужасни. Новата ми ирисова любов е Iris Torréfié Guerlain. Началото ми е много трудно, и почти го бях отписала, но в развитието си този парфюм е просто прекрасен! Обаче цената му е такава, че никога не бих я платила, и затова ще си остана само с любовта към него, и отливката, която имам.

Честити нови парфюми на всички, със здраве да си ги носите. Аз съм с Mad About You и умирам от удоволствие Heart

# 307
  • Габрово
Харесвали ви   Amouage Blossom Love ?Какво са възприятията ви за него?

Обожавам го, не просто ми харесва Heartbeat
Черешов цвят и ликьор амарето. В първите минути се опитва да превземе всички сетива, но утихне ли е прелестен.
Нежен, игрив и красив аромат, за мен олицетворение на женствеността Flowers Hibiscus
питам ,защото на мен ми беше труден за носене
Иначе Lilac love  много ми допадна.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 18:29 от sesksta

# 308
Всички Амуажи са трудни са носене, а някои много дори. Трябва да паснат на много неща. Кожа, настроение, обстановка, време, хормони, околни, много много изисквания.

# 309
Само Sunshine е непретенциозен и Туберозата- за феновете на белоцветните аромати 😊

# 310
Само Sunshine е непретенциозен и Туберозата- за феновете на белоцветните аромати 😊
За мен не са и двата непретенциозни. Съншайн се носи трудно понякога и става душлив.
За туберозата само лошо мога да кажа.

# 311
  • Пловдив
Харесвам бели цветя, но не харесах Sunshine. Даже много неприятен ми се стори. Тествала съм го веднъж. Според мен и той е труден. Затова се отказах да пробвам други от марката.

# 312
Харесвам бели цветя, но не харесах Sunshine. Даже много неприятен ми се стори. Тествала съм го веднъж. Според мен и той е труден. Затова се отказах да пробвам други от марката.
А, не се отказвай, те просто са много претенциозни и изискващи, но паснат ли са голяма любов.

# 313
  • Бургас
Всички Амуажи са странни за мен.Харесвам Блосъм и Туберозата и изобщо не харесвам Люляковата любов и Съншайн.Сега Ковачева като спомена е Tiffany & Co май не познавам нищо.Ще пробвам да ги опозная пък знае ли човек може да изскочи заек.Satisfied

# 314
Благодаря на всички, които така бързо се включиха в моите ирисови терзания Simple Smile

Вероятно ако ми хареса някой ирисов парфюм брутално много, бих платила и много повече. Но като един истински лалик    смятам, че за момента нещо по-скромно или поне не безумно скъпо би ми било достатъчно. Всъщност ако е хубав наистина парфюма и ми харесва много, никога не би ми попречило ако е евтин.

Та след като ви занимавах с терзанията си, сега ще ви споделя за решението 😃 В крайна сметка взех Citizen Queen. Имах отливка благодарение за една мила дама от тук, която носих няколко дена. И все ми миришеше на нещо много хубаво около мен, но не регистрирах, че е от него, защото мислех, че е остатъчен аромат от нещо друго.
Проблемът с излъчването, ако е на лице все още, мисля да го поправя като пръскам повече. Пък да видим.

Но най-готиното от цялата работа, е че се запознах с една прекрасна и слънчева девойка, и един приказен като нея аромат - Francesca Dell’Oro One More. При мен той бе любов от първо вдъхване. Отговорно заявявам, че не мразя цитруси, благодарение на него. Толкова свеж и звънлив цитрус, едновременно подправен с нещо, което аз регистрирам като кристалчета захар, не бях очаквала, нито срещала. Скорострелно се качи на първо място в желаните за придобиване парфюми.

Пробвах междувременно и Iris de Syracuse Boucheron. Има нещо, което аз отчитам като мастилено поне в първоначалната фаза на аромата.  Някакси ми е една идея в повече  студен и дистанциращ. Доволна съм много, че не взех него.

Но да, за мен нямя по-хубаво нещо от спонтанното запознанство с хубави, светли хора, ако е покрай парфюмната лудория, още по-добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт