Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 398
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 480
Бакара руж се носи на талази из Пловдив. Така навремето беше с Орхидеята. Предполагам, че са и имитации и оригинал. Всички имитацииони сигурно вече го имат поне за някои знам. Отделно подобните му са много.Не го харесвах особено и преди, а сега хептен. Важно е да седи на конкретния човек. Стана мода той.

# 481
  • Бургас
С имитации на Бакара са повечето, познавам доста такива.Парфюм за днес ще бъде Бакара Екстракт, него го харесвам доста повече.

# 482
Мненията ни се припокриват, dany_nik.
Не съм пробвала BR540 по простата причина, че не харесвам сладки и плодови аромати. Сигурно е великолепен парфюм, просто не е моят. И това, че е станал масов наред с имитациите си, ми напомня на копи-пейст интериорите с лежанка Корбюзье, кресло Мийс Ван дер Рое и прочие иконични и разбира се безбожно скъпи мебели. Един вид Х с многото пари ги има, ще ги имам и аз.
Снобщина и липса на въображение, на това ми прилича. Същото е с парфюмите. Има толкова красиви и жестоко подценявани, защото не са популярни тук.
Радвам се, че нямам нищо от мейнстрийма.

# 483

По повод темата за парфюми в книги и филми.

Книгата е “Столетниците - благословия или орисия” на Мира Добрева. Бях кзключително скептична към нея заради автора, но видях цитат, който моментално ме грабна, и не се колебах въобще дали да я поръчам.

Вчера я отговорих уж да прочета една история или няколко страници. Едвам я оставих късно вечерта, бях стигнала почти до стр. 200.

Темата не е за книги, знам, ако модераторите преценят, нека да изтрият поста ми.

# 484
#Jollie , аз преди няколко дни намерих в къщи такова парфюмче, ново е - пълно до горе и в картонена кутийка.Отворих го / то не е с пулверизатор - мирише като за последно, изобщо не е изветряло, а нямам идея на колко години може да е /.....

# 485
  • София
WaltherP99, това Черно лале мирише ли на лалета? Намирам, че La Tulip Byredo мирише на лалета, примерно, но ми е не особено осезаем и траен, а харесвам аромат на лалета (както и макове), обаче май си го интерпретирам по мой начин и никой още не го е измислил точно този аромат на лалета в парфюм.

Има лалета да  , но имат поддържаща , а не основна роля във филма Grin

Black Tulip наподобява ДОСТА миризмата на много популярен в Англия кекс Plum tray bake with white chocolate  , миксиран с лалета и дървесни нотки.

Представи си,че седиш в края на дълга дървена маса , традициоона за повечето английски пъбове ,  на която има кекса , букет лалета   .Най-близо до теб е кекса , след това са лалетата .

+

+

Основно имаш кекса да повторя , после лалетата и накрая дървесните нотки. Кекса между другото е супер вкусен , естествено ако е домашен , а не евтин полу-фабрикат.  С кафенце е рай Stuck Out Tongue Closed Eyes
Само не ме питай за рецепта , потърси ако ти е интересно в Гугъл Plum tray bake with white chocolate
През живота си съм се опитвала да усетя "миризмата" на лале както от градински, така и от купешки цветя. Не ми мирише на ни-що.
На какво мирише лалето, според вас?

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 11:39 от Льоня

# 486
Истории съм чувала за този Byz Moze, macadamia... най-интересното е, че докато живях във Варшава, никога не чух за него. А общувах с много поляци, и млади и по-възрастни.
Ще взема да си поръчам една бутилка от чисто любопитство, макар че съм убедена, че е нещо брутално ретро и ударно.

# 487
  • The Evergreen State
На какво мирише лалета, според вас?

Не е типичната миризма на която се очаква да миришат цветята но имат лека. Като прецъфтяват се усеща повече. На специфично зелено ухаят, за мен не е неприятно но определено не са най-уханните цветя Simple Smile но пък са красиви и нежни.

# 488
  • Виена
Винаги съм си мечтала да ме изпратят за година две във Варшава, вече няма надежда, продадоха бизнеса там... Но Варшава през май мирише точно на лалета. Там съм виждала обществени паркове и градини декорирани изцяло в бели лалета..

# 489
Зелено и млечно ми миришат някои лалета.

# 490
Но Варшава през май мирише точно на лалета. Там съм виждала обществени паркове и градини декорирани изцяло в бели лалета..

Аз бих добавила и магнолии. Навсякъде е пълно с нацъфтели магнолии. Няма къща, в която да няма поне една. Освен че ухаят невероятно са и брутално красиви.

# 491
Скрит текст:
Според мен единствения начин да бъде напълно щастлив и доволен човек с копие или вдъхновение на БР540 вместо оригинала е да не го познава! В такъв случай е напълно възможно да изпита удоволствие от интерпретация в това направление. Нямам го, не планирам изобщо покупка, нося си едно арабско подобие от време на време и си давам сметка, че ако не можех да го сравня с първообраза щях да го оценя много повече. Нищо не е като Бакара.
Няколко пъти съм имала "подобни" парфюми и се убедих, че за мен това не е решение. Хем не оценявам подобието, хем след това ми изчезва и любовта към оригинала.
Има още един начин. Да не харесва Baccarat Simple Smile Намирам Qasamat Bareeq за много добра имитация на легендата Baccarat Rouge 540, съответно и той не ми харесва. Впечатленията ми са от паралелен тест. Да, скъпото творение на Мосю е по-фино, но крайният резултат е еднакво неприятен за нехаресващия го.
Не мога да си представя човек,не харесващ БРуж,това за мен е най-финния и ненатрапчив аромат на света.Нося го повече от година и нито веднъж не ме подразни( явно се е слял с мен, не го усещам,но където мина,всеки коментира , колко е божествен)
Сериозно?! Rolling Eyes Той да не е Реймънд, та всички да го харесват? Satisfied Това е парфюм като всеки парфюм, колкото хора го харесват, толкова и не го харесват. Има особен аромат и дори е по-вероятно нехаресващите го да са повече. И е доста натрапчив, ако се има предвид моето мнение, примерно. Понеже се оказа, че ще си седя вкъщи днес (и банята ми е под ръка), завихряйки страстите отново около този доста дискутиран парфюм, извадих мострата на екстракта. Пръснах два пъти и той е значително по-мек от парфюмната вода и не е толкова йоден. Също така го усещам по-мек и ефирен, но не и по-хубав за моите възприятия. Та всичко е толкова индивидуално... Не бих се чудила вече на ничии предпочитания и всеки човек усеща различно от другите всеки парфюм. Няма как да сме сигурни другите дали възприемат който и да е аромат като нас самите. Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 12:34 от Анонимен

# 492
Според мен това усещане, че Бакара е нещо неповторимо и незаменимо идва най-вече от цената му. Чувството, че си се докоснал до нещо луксозно и скъпо, особено ако ежедневието ти не е такова. Не е само при парфюмите. Удовлетворението, когато си придобил чанта на Ерме и чанта на да кажем български производител е различно. Пък коя е по-хубава може да се прецени като се махнат надписите.
И аз не харесвам Бакара, и за тези пари бих си купила бутилка само ако изпълнява желания.
Виж в Amirys Femme се влюбих безвъзвратно.
Violet bouquet беше импулсивна покупка и го поръчах без да знам, че е сходен на Бакара. Очаквах нещо съвсем различно.

# 493
Violet bouquet беше импулсивна покупка и го поръчах без да знам, че е сходен на Бакара. Очаквах нещо съвсем различно.
Много съм любопитна колко точно е сходен този и как така сума ти източни парфюми миришат почти еднакво с БР. До тук прочетох за 4 арабски парфюма, наподобяващи БР и един пробвах. Нямам ясен спомен, но мисля, че такава еуфория и лов/хейт отношение към парфюм е била към Будоар, Еликсира на чудесата и май нищо друго. Обаче Будоар и до днес няма такива масови аналози, нито пък Еликсира. Може и да бъркам, но ме няма в статистиките.

# 494
Аз също съм в групата на недокоснатите от Бакара руж.🤣 Меко казано не ми харесва, нещо в него ми преобръща стомаха.
Моя близка приятелка го носи стабилно, и върху нея много ми напомня на Eau de merveills, който също не понасям.

Общи условия

Активация на акаунт