Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 890
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 530
Аз имам I want Choo, ако за него става въпрос , но не ми прилича на Обувката... Аз не я харесвам достатъчно, за да я придобия, но Чу си нося с удоволствие... Тази прасковка в него е неповторима 😘

И на мен не ми напомня на никаква Обувка.Няколко пъти съм я пробвала - така и не можах да се впечатля.Изобщо - не асоцирам I want Choo с нищо друго.Прекрасен ми е , с всяко пръскане все повече ми действа пристрастяващо.Мислех си, че Fever-a ме зарибява, но този определено ме спечели от раз - не вярвам скоро да ми омръзне!

# 1 531
И на мен не ми напомня на Обувката. Имам и двата. Този на Джими Чу ми харесва в пъти повече.

# 1 532
Момичета, този парфюм на oriflame, който казахте, че бил хубав и миришеш на рози спрян ли?

# 1 533
  • Варна
Извадих си Allien, класическия, забравен от почти 2 години. При него изпръсках 2/3 от 90 мл. и то посред лято и изведнъж спрях да го харесвам. Сега реших да се "сдобрим" и....пръскалото му не работи. Отказва да се мръдне. Съвети!

# 1 534
Някой пробвал ли е Jicky или L'Heure Bleue на Герлен? Не съм ги срещала в магазин, а не мисля че са спряни.
За пробване, сме ги пробвали, ама ти пробвала ли си ги? 😃 Не са спряни, доколкото знам.

Искам мнения за тях, затова попитах.

# 1 535
  • София
Бързам да попитам за Ajmal - Oath. Почти нищо не намирам за него, освен няколко коментара на FatalSnare тук. Много ме притеснява пачули-то - усеща ли се много? Познавам и трите парфюма, с които някои го оприличават във фрагрантика и ги харесвам, но не знам доколко наистина имат допирни точки.
С малко закъснение от моя страна - Oath e много женствен, нежен, белоцветен. Сега за пролетта е идеален. Забелязва се и трае цял ден. Ама наистина с огромна трайност. Има нещо, което ми напомня на някои от Ели Сааб, но не мога да асоциирам точно. Нещо като Рояла, без част от съставките. Пачули не се усеща, а аз го обожавам. Пиша ти на лични за проба Simple Smile
Напоследък нямам време да Ви чета и през няколко дни си наваксвам.
Като сме на пролетна вълна, вчера пристигнаха тези бебета. Още ги опознавам. Nettare Di Fiori много ме впечатли.
Лека нощ от мен с Eisenberg Jose и целувки на "виновната" съфорумка да съм с него сега.
Всъщност, покрай бурните страсти с Frederic Malle - Promise не успявах да стигна да Ви изчета. Този парфюм е един път! Диво животно и е невъзможно да се опитоми Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 02:21 от FatalSnare

# 1 536
  • София
Klodilia, на мен също ми бяха интересни и преди време реших да поръчам няколко шишенца с материали, за да се запозная с тях.
Поръчах и една опаковка алдехид С10 - уж със свеж, портокалов аромат. Няма такъв кошмар!
При отварянето на шишето си накапах дрехите, а ароматът завзе цялата стая. Усещаше се и след като ги изпрах, а от ръцете ми - до следващия ден, въпреки многократното миене. Шишето държа в един шкаф, а то съумява да излъчва и през капачката!
Тънко умение и талант трябва, за да се работи с такова чудовище, а на мен ми мина желанието за проучване! Grinning
Е, той може и да е свеж портокал, ама когато е разреден 1:100 например. Wink Та разбирам защо накапването директно с есенцията е било травматично. Grinning Според статията във Фрагрантика С10 отговаря точно на портокалови корички. Simple Smile Aз също бих искала в един момент да си поиграя със суровини, но засега нямам достатъчни теоретични познания по темата. Обмислям да се запиша на някакъв курс за начинаещи в светлото бъдеще при възможност. Ако стигнеш до успешна комбинация, ще е интересно да споделиш. Simple Smile В България може ли свободно да се купи perfumer's alcohol например? Не съм проучвала.
Гледах , че може сам да си направиш парфюм , пробвали ли сте?
Вие познавате съставките и може да си направите божествен микс.
Аз бих сложила ирис, гардения, дим, и нещо ориентал ( незнам какво ...) . Предполагам, че ще е кошмарна комбинация и доста basic 😁
Аз не съм пробвала, макар че бих искала в някакъв момент. Разпознаването на "ноти" при носенето/пробването на парфюм не е достатъчно, за да се "сглоби" парфюмна композиция, трябват определени познания относно последователността, в която се добавят различните есенции, за да се получи плавно разгръщане и добра "постройка" на аромата, от какви суровини може да се изгради даден "акорд", в каква пропорция се разреждат есенциите с оглед на безопасност за употреба върху кожа (особено ако се работи с натурални масла, които са силни алергени) и т.н. Не е просто миксиране. Simple Smile Но със сигурност е интересно и има парфюмни сетове с материали, които могат да се ползват в домашни условия, нищо не пречи човек да експериментира вкъщи, ако го влече. Simple Smile Една от любимите ми инди марки заради пандемията преобразува уъркшопите си, които се провеждаха присъствено, в онлайн обучения и предлагат такива сетове в момента, на различни цени: https://www.4160tuesdays.com/4160tuesdaysscentshop/cat_1431745-O … s-Scent-Kits.html.

Lewiss, много хубаво описание на Ani Nishane. Simple Smile И за моя вкус е чудесен парфюм, нетрадиционен, бързо и неочаквано ми влезе под кожата - неочаквано, понеже си казвах - как ли пък може да ме изненада една ванилия? Ами, успя. Simple Smile Все по-впечатлена съм от работата на Сесил Зарокян. Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 03:00 от Klodilia

# 1 537
Някой пробвал ли е Jicky или L'Heure Bleue на Герлен? Не съм ги срещала в магазин, а не мисля че са спряни.
За пробване, сме ги пробвали, ама ти пробвала ли си ги? 😃 Не са спряни, доколкото знам.
Искам мнения за тях, затова попитах.
И аз на свой ред затова питах дали си ги пробвала или само на база прочетено искаш мнения? В никакъв случай нито един от двата на сляпо. Това са парфюми, които начинаещ парфюман (извинявай, ако не си начинаеща, но ако не си, вероятно ги познаваш) могат така да го стреснат и шашнат, че да се стъписа и да спре с изучаването на аромати за дълго време напред. Особено Jicky! Има все пак техни любители, могат да ги опишат по-реално от мен. Аз ги познавам и двата, и дори запозната с много парфюми от много години, ако не съм изявен фен точно на такъв тип аромати, трудно бих ги понесла. Синият час може би малко по-лесно от двата.

# 1 538
Здравейте момичета, искам са ви попитам имате ли впечатления от тези два парфюма:Kim Kardashian Pure honey и Jean Paul Gaultier Scandal? Общо взето търся парфюмче, което да мирише на мед(но не супер тежко, а някак пудрено и леко, примесено с нотки и на ванилия поне аз така си го представям като аромат), ако имате и други предложения ще се радвам да ги чуя. Бюджета ми е до около 200лв, като единствено искам да може да се поръча от България.

# 1 539
жики едт е чуден унисекс с лек ретро уклон, познатият шалимар едт, но без ванилия - казват, че бил любимият парфюм на шон конъри, фигурира и в моя топ 5
в най-новата бутилка е доста по-немощен и нетраен, но реално не е променен сериозно
синият час за мен е много по-стресиращ и не се наемам да го описвам, но търсачката ще помогне, описван е многократно

# 1 540
Здравейте момичета, искам са ви попитам имате ли впечатления от тези два парфюма:Kim Kardashian Pure honey и Jean Paul Gaultier Scandal? Общо взето търся парфюмче, което да мирише на мед(но не супер тежко, а някак пудрено и леко, примесено с нотки и на ванилия поне аз така си го представям като аромат), ако имате и други предложения ще се радвам да ги чуя. Бюджета ми е до около 200лв, като единствено искам да може да се поръча от България.

Скандала е много сладък и накъртващ. Иначе и мед, и ванилия има.
Опитай Flowerbomb Dew V&R, там има сладост, но и лека пудреност.

# 1 541
Какво значи накъртващ, за Бога Grinning само в бг-мама съм го срещала. От контекста разбирам, ама какво точно значи и откъде идва?
Скандалът ми е любимия меден парфюм. Нося нощния без задръжки. Но си признавам, че харесвам гурмета и според мен става за сляпо, ако човек им е фен... Повечето хора ги намират повърхностни, аз ги обожавам и Скандалът е чуден сладък аромат.

# 1 542
Щом ти е любим, значи е нормално да се чудиш какво значи накъртващ.... Има се предвид лепкав, тежък, задушаващ и в крайна сметка неприятен. Вкусовете са различни. Wink
Аз също харесвам гурмета, но този скандал е ужас за мен. Добре че не е типичен ,,работен" парфюм в моята сфера, защото ако усетя още веднъж колежка с него, не знам....това ще е случай, в който бих помолила да го смени. Определено не е за сляпо.

# 1 543
  • Пловдив
Накъртващ в смисъл много нахален и силен ти идва, нормално в темата си има специфични термини някои от, които са супер описателни за конкретното усещане👌🏻

# 1 544
tara22, имам отскоро L'Heuer blue edt и много ме радва. За мен това е непреходна класика, невероятно женствен и жизнерадостен, носи духа на отминали епохи с ретро нотката, която усещам, но точно това ми харесва в него и го прави различен от повечето течения в момента. Аз съм свикнала от малка с такъв тип аромати и за мен е страхотно попадение. Но в никакъв случай не си го представям върху младо момиче.
Все пак всеки с вкуса си най-добре може да прецени сам.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 09:37 от пепеля6ка

Общи условия

Активация на акаунт