COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 772
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 930
Аз съм много очарована от поведението на личните лекари през тази една година. Господ да ни пази.

# 12 931
  • При семейството си
Аз съм много очарована от поведението на личните лекари през тази една година.

От всички лични лекари или от Вашия личен лекар, има известна разлика?

# 12 932
Скрит текст:
Ето още един много важен аспект, свързан с ковид, за който в нашата държава не се говори. Медицинският персонал, заплащането му, липсата му. Това е в Германия, но важи и за нас.
https://www.dnes.bg/eu/2021/04/23/piia-i-vzimam-antidepresanti-k … -germaniia.488016
Имам братовчед, анестезиолог, който се отказа. Пред пенсия.

Ето това е много важно:

"Въпреки страховете си Щефан продължава да ходи на работа - от чувство за дълг, но и за да избяга от самотата. „И навремето в болницата съм се нагледал на човешки страдания, но преди можех след работа да се поразтуша, да се срещна с приятели, да отида на кино или в някое барче. В условията на пандемия това вече не е възможно. А и много хора взеха да ме отбягват, понеже всеки ден съм в контакт със заразени. На всичко отгоре нерядко ни се налага да работим по две седмици без почивен ден. Започнах след работа да злоупотребявам с алкохола, а това допълнително помрачи живота ми."[/b]

Ако някой се чуди как така мед. персонал ходи по хотели и къщи за гости, когато е забранено, и организира тайни партита,това го обяснява много добре.

# 12 933
  • на пъпа на Златията
Един самолет мед.сестри изпратихме в Австрия.
Тук ни лекуват лекари пред пенсия .
Народът ни е болногледач по другите  държави .

Така е по целия свят . Казвали са хората  , чакат дори и в напредналите страни за специалист по 2 месеца  и преди .
Пък сега ? .

# 12 934
Извинявам се за off-topic-a.
Скрит текст:
Аз мисля, че съждението "такава им е работата на лекарите" е опростенческо и дори арогантно. Лекарската професия, била тя и по условие, твърде стресираща, не може да се упражнява до безкрайност в условия на висок стрес. Още повече, ако намаляването на последния зависи от промяна на човешкото поведение. За жалост нивото на уважение в България е на нивото на "средноразвита африканска държава" (цитирам българин, работил в Световната банка, когото познавах). Включително и към нашите лекари.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 00:24 от Astralina

# 12 935
  • Пловдив
1708 новозаразени,
14888 теста,
105 починали,
8073 хоспитализирани,
751 в интензивни отделения,
18423 поставени ваксини.

# 12 936
  • на пъпа на Златията
Много починали .Никога няма да ми се видят малко , де.
Много в интензивното . Тези хора са закъснели  да потърсят помощ ли??
Не съм влизала в другите теми . Но там се вихрят много страници .
Добре върви ваксинацията , но това са сигурно вторите дози .

# 12 937
Скрит текст:
Ето още един много важен аспект, свързан с ковид, за който в нашата държава не се говори. Медицинският персонал, заплащането му, липсата му. Това е в Германия, но важи и за нас.
https://www.dnes.bg/eu/2021/04/23/piia-i-vzimam-antidepresanti-k … -germaniia.488016

Ето това е много важно:

"Въпреки страховете си Щефан продължава да ходи на работа - от чувство за дълг, но и за да избяга от самотата. „И навремето в болницата съм се нагледал на човешки страдания, но преди можех след работа да се поразтуша, да се срещна с приятели, да отида на кино или в някое барче. В условията на пандемия това вече не е възможно. А и много хора взеха да ме отбягват, понеже всеки ден съм в контакт със заразени. На всичко отгоре нерядко ни се налага да работим по две седмици без почивен ден. Започнах след работа да злоупотребявам с алкохола, а това допълнително помрачи живота ми."[/b]

Ако някой се чуди как така мед. персонал ходи по хотели и къщи за гости, когато е забранено, и организира тайни партита,това го обяснява много добре.

Е, Щефан не е олицетворение на всички медицински работници, работещи в ковид отделение. Има PTSD, но едва ли всички са се втурнали да пият и да ходят на парти. Изобщо не разбирам какво искаш да кажеш с този си пост? Би ли обяснила? Това, че има огромно психическо и физическо натоварване е ясно, но пиенето ли е изхода?

# 12 938
  • При семейството си
1708 новозаразени,
14888 теста,
105 починали,
8073 хоспитализирани,
751 в интензивни отделения,
18423 поставени ваксини.

Минус 236 хоспитализирани
Минус 30 интензиени.

# 12 939
Ами това им е работата.  На лекарите.
Да де, но знаеш ли какво казват учители на 12-класници в гимназии. Желаещите да учат медицина силно са намалели. Защо да се мъчат с мизерни заплати.

# 12 940
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
Днес заразените в Нидерландия са 9200. Вчера също бяха толкова. Смъртни случаи : 12.  От другата седмица се отварят доста неща, с рестрикции. Болниците са на нокти и предупреждават за трудна ситуация.
При толкова мерки,забрани,вечерен час,на какво се дължи това?Моето мнение,че местните са много глезени на тема права и свободи,на контра на всички мерки и безотговорно поведение,и въпреки тези цифри,неглижират ситуацията.Аз не знам какви хора са това?Пак казвам,мое мнение като им гледам разходки по топло време,соц.експерименти-фестивали,безкрайни тайни партита и т.н..Язък им за огромното самочувствие,че са голямата работа.Сега като човек,който отдавна живее там и ги познава,кажи ти твойто мнение,моля.

По-заразен вид + безсимптомни+  От училищата, където има мерки в класната стая, но извън нея са един върху друг в другите пространства + 20% нидерландци, които не спазват мерки, но имат деца в училищата+ голям брой мароканци, турци, суринамци и прочие, които се събират на тумби и имат по 4-5-6 деца, които ходят свободно на училище.

Ние тази седмица имаме 6 случая. Единият даже нямаше да го знаем, защото родителите не намерили за нужно да ни уведомят, за да не са в карантина. Съответно поставиха в риск голям брой персонал и деца. Може  да звучи много тъпо, но майка на съученик е казала, накараха да се тестват други и така откриха другите случаи. Ако не беше казала, щяхме да стигнем до момент на затваряне, както стана в едно от основните ни училища.

# 12 941
Скрит текст:
Скрит текст:

Ето това е много важно:

Е, Щефан не е олицетворение на всички медицински работници, работещи в ковид отделение. Има PTSD, но едва ли всички са се втурнали да пият и да ходят на парти. Изобщо не разбирам какво искаш да кажеш с този си пост? Би ли обяснила? Това, че има огромно психическо и физическо натоварване е ясно, но пиенето ли е изхода?

Не знам, трябва да питаме Щефан.

И да, не са ВСИЧКИ, но една голяма част да. И дори не става дума за алкохол толкова, той е просто олицетворение ма нещо друго, но както и да е. Че ти дори на зоо не можеш да отидеш...

# 12 942
Не става въпрос, че алкохолът е изход. В момента много лекари работят повече и като часове, и като интензитет (брой пациенти, състояние и т.н.). Освен че са супер претоварени и изморени, няма и къде да разпуснат, защото всичко е затворено.

Дори да имаш психика от стомана, това няма как изобщо да не ти влияе. Освен да дават 1000лв отгоре, например, защо не дадат на тези лекари още 1 месец допълнителен платен отпуск след края на пандемията, да си починат? Заслужили са си го, че и повече.

# 12 943
  • Немция
Много починали .Никога няма да ми се видят малко , де.
Много в интензивното . Тези хора са закъснели  да потърсят помощ ли??
Имаме починал роднина от ковид днес. Не е закъснял с хоспитализацията, 10 дена е бил в болница, но не се е преборил с вируса.
В добро здраве, беше, свежарка за възрастта си, на 70+.

Разказаха ни, че болницата на окръжния град била пълна с ковид болни.
Моргата също, нямало къде да държат починалите, ползвали допълнителни охладени помещения. Въобще скандално, но явно не се раздухват такива подробности.
Тъжно, много тъжно.

# 12 944
F.D.A. отмени временното преустановяване прилагането на ваксината на Джонсън и Джонсън и ще добави предупреждение към етикета си, за да отбележи потенциалния риск от редки кръвни съсиреци.

https://www.nytimes.com/2021/04/23/health/johnson-covid-vaccine-blood-clots.html

Общи условия

Активация на акаунт