COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 328
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 305
https://segabg.com/category-observer/vaksini-shte-ima-no-50-000- … ni-na-den-edva-li

"Ваксини ще има, но 50 000 ваксинирани на ден едва ли"
тази статия обръща внимание на детайли, върху които едва ли сме се замисляли, но които съвсем ясно показват колко сбъркан ни е моделът на масова ваксинация (както и всичко друго).
Много точен анализ. За съжаление, сегашният кабинет в оставка и бъдещото служебно правителство едва ли ще направят каквото и да било усилие за подобряване на ситуацията.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 17:17 от TafTaf

# 13 306
Учените изпробват „COVID хапче“, което може да убие вируса в рамките на дни

Учените изпробват хапче за коронавирус, което според тях може да сложи край на необходимостта от допълнителни блокировки.

Антивирусните лекарства се разглеждат като начин за предотвратяване на разпространението на коронавирус чрез спиране на ранен стадий на инфекции при хора с положителен тест.

Миналата седмица Борис Джонсън заяви, че могат да бъдат издавани антивирусни средства в NHS, които хората да си вземат у дома, в опит да спрат вируса и да проправят пътя към нормалния живот.

Favipiravir - който работи за спиране на ранните инфекции - е в проучвания във Великобритания и резултатите се очакват след шест месеца.

Главният изследовател, професор Кевин Блит от Университета в Глазгоу, заяви пред Daily Mirror: „Би било огромна стъпка напред, ако антивирусните лекарства действат.

Според вестника учените се надяват, че в крайна сметка една антивирусна таблетка ще може да се бори изцяло с ранните стадии на коронавирусните инфекции.

Проф. Блит добави: „Със сигурност през следващите шест месеца трябва да можем да получим отговор.“

# 13 307
  • Където морето целува небето...
Къде може да се види списък на тези 26 пункта, които ще работят със зелени коридори? На мястото, на което си сложих първата доза си нямат идея за такъв коридор.

# 13 308
аз пък се чудя дали при Pfizer реакциите не се дължат на триседмичния срок, който се спазва както в Израел, така и в САЩ

май не са излизали такива данни от UK, където слагат вторите дози също около 12 седмица
Огромното мнозинство от случаите са при хора под 30 години . Средна възраст миокардит 22 години, перикардит 24 години. Освен Израел май никой друг досега не е ваксинирал толкова много млади хора, може за това да не са забелязали. Но в САЩ отделни доктори са забелязали, вече пусках линк към д-р Топол. Самото усложнение по принцип по-често засяга млади мъже.

Янсен за туристическия бранш и ромите е добра идея. Работниците в туризма трябва да се ваксинират бързо, а при ромите е малко трудно да ги накараш да се върнат за втора доза, така че еднодозовата за тях е добър вариант. Важното е да успеят да ги ваксинират.

# 13 309
  • София
Ето с такова заглавие, с такава заявка, не знам как някой може да очаква хората да изтичат да се ваксинират и с Янсен. Иначее хубаво, че са я одобрили. Еднодозовата ваксина поне по-.голям шанс да  проработи, вместо човек да се зарази между дозике, както вероятно е станало масово с използването на АЗ в пик на разпространение на вируса.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-angel-kunchev-zapochva-vaksi … -praznichnite-dni

# 13 310
# 13 311
Те хубаво са го замислили с Янсен и ромите, ама тези 12к дози, които чакат, са нищо и половина.

# 13 312
Янсен е чудесна ваксина, самата аз щях да я сложа, ако ми беше предложена, както нееднократно съм казвала. Поръчали сме около 2 милиона ваксини от тази, мисля.

# 13 313
  • София
Янсен е чудесна ваксина, самата аз щях да я сложа, ако ми беше предложена, както нееднократно съм казвала.
Разбира се, че е чудесна. И другите са ок. Стратегията не е ок, защото липсва. Рекламата да не говорим.

# 13 314
Здравейте, тестовете за антитела (кръвни), както и бързите антигенни (със секрет) нали няма нужда да се правят на гладно?

# 13 315
Не, но ако е секрет - да е минало повече време от хранене/пиене на течности.

# 13 316
  • София
Аз бих се ваксинирала лятото живот и здраве, ще чакам само зелена светлина от АГ и педиатър. Даже би ми било по-спокойно да се ваксинирам в период, в който няма толкова случаи ( дано де).

# 13 317
  • Буркина Фасо
Ами вече се написа, че нищо не се прави, за да се популяразира ваксинирането, да се направи една идея по-удобно, да може работещ човек да си запише час /за втора доза/ и да отиде през уикенда, през нощта дори. Днес гледам знаменитият извънреден списък за ваксинационни пунктове по празниците и изненада - Пирогов, ВМА и Александровска. За двумилионен град като София. Направено е така, че човек да не знае кога да си пусне отпуск и да обикаля като цветарка от болница на болница с надежда да се ваксинира. Не се популяризира така ваксиниране....
по празниците половин София се отива по родните места. там, в прованса, също има зелени коридори.
и ще работят през почивните и празнични дни. защо ти е да пускаш отпуск ?  и как да се популяризира едно ваксиниране ?  та те по цял ден само за това говорят и пишат. какво друго трябва да се направи ? давайте предложения. тук четат (и пишат) доста журналисти и ще поставят въпросите в предаванията си.

# 13 318
Ако под популяризиране разбираш снимане на опашки, да, съгласна съм. В поста си написах как трябва да се насърчат хората за ваксиниране.

# 13 319
От статията на Бояна:
Главният държавен здравен инспектор каза още, че през празничните дни ще работят основно "зелените коридори", а хората, които имат регистрация в електронния регистър ще получат нова дата.
Това ми звучи като поредната каша. Днес звъниш в болницата, в която ни сложиха първа доза. Първо не можело три дни по - рано, да ни сложат втора доза, не знаели дали ще има ваксини.  При втория разговор ваксиниращата лекарка бе приключила с ваксинирането за деня. Да звънна утре. Това към 12 на обяд. РЗИ въобще ме порязаха за ваксина при тях, щом първата сме я направили на друго място.

Общи условия

Активация на акаунт