COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 249
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 320
Сирос, чудна организация и за вторите дози, няма що. Недоумявам защо не може да си запише човек час за втора доза, а за първа може. Каква е разликата? Сега ако там където съм се ваксинирала първия път вече не ваксинират какво правим?

# 13 321
Аз дори не мога да си представя как ще изолират една социална група и ще кажат, че определена ваксина е за тях!!??? 

Джонсън и Джонсън поне бяха изследвани за странични ефекти. Файзър и Модерна отказаха да се включат в тези изследвания. За редките странични ефекти при Джонсън и Джонсън четох, че ако изобщо нещо може да се каже че е положително, е че сега имат представа как да ги лекуват.

Ако наистина искат да популизират ваксините, тогава ще направят така, че човек да може да се ваксинира в аптеки, например, а не само да се ходи до клиника.

# 13 322
  • Където морето целува небето...
Там където си сложих първа доза няма да има коридор. Звънях току що на едно от местата в списъка. Ами не можело по-рано и не знаели ще може ли при тях, при все, че първата доза е на друго място. Пълна каша!!! Кой да знае, ако не те? Аз ли?

# 13 323
  • София
по празниците половин София се отива по родните места. там, в прованса, също има зелени коридори.
и ще работят през почивните и празнични дни. защо ти е да пускаш отпуск ?  и как да се популяризира едно ваксиниране ?  та те по цял ден само за това говорят и пишат. какво друго трябва да се направи ? давайте предложения. тук четат (и пишат) доста журналисти и ще поставят въпросите в предаванията си.

Фирмата, в която работя, и не само тя, дава няколко часа свободни в работен ден на служителите си, за да се ваксинират. Това например е много добър начин да окуражиш хората и е добре да се популяризира.

# 13 324
Някои от пишещите тук съвсем са забравили, че все пак зависим от доставките на ваксини и каквито и реклами досега да пускаха, щяха да са супер смешни при положение, че от месец и половина на записаните чрез електронния регистър за иРНК ваксини им пропадат часовете, поради липса на ваксини.
Следващата седмица ще се разбере какъв е реалния интерес към ваксинацията, като пуснат коридорите с пфайзер.

# 13 325
А на нас ни дадоха картонче със записана датата за втора доза, включително и интервал от деня, в който да отидем. На същото картонче е записан и партидния номер на ваксината. За Варна и за Комирнати иде реч.

# 13 326
Първата голяма доставка от "Пфайзер" пристигна в България - 138 000 дози

https://profit.bg/balgariya/138-000-dozi-ot-vaksini-na-pfizer-bi … ristignaha-u-nas/

# 13 327
Скрит текст:
И двамата сте прави, защо спорите?
Бояна е права- в България не живеем някакви извънземни, все същите хора сме, каквито са и на запад. Просто там има доверие в правителството и правила.
0001 е прав, че липсва самосъзнание. И ще продължи да липсва, докато не станем като Индия да се горят човешки останки по улиците.

Хората не вярват. На хората им се изсипа на главата за месец: Това е по-леко от грип, това е трагедия с невиждана в историята сила. А после дойде лятото и вируса изчезна, даже по поръчка падаха бройките, за да не плашим туристи.

Та така. Прави сте и двамата. Не е нужно да спорите.

0001, на трийсет съм и въобще не ме е срам, че съм ваксинирана. Даже съм твърдо против да ваксинират лл, защото може да има измами при тях. Имам чувството, че ако бяха дали на група Бг-мами да "контролират кризата", досега щяхме да сме наваксинирали поне 40%. Не е нито трудно, нито толкова сложно. Отваряш центрове, слагаш по 2-3 мобилни екипа на област, за да покрият трудноподвижните, правиш ясни кампании, в които разясняваш така, че и баба Пенка, дето е със завършено първо отделение в миналият век да разбере, и говориш, говориш...
Изкарваш лекарите в праймтайма да говорят и отговарят на въпроси на зрителите, наказваш тези, които изказват лъжливи тези, даваш трибуна, където да бъдат оборени- интелигентно и с факти.
Не чичко Кунчев да намеква как господин М. вреди на хората, но да не смее да се изкаже.

Дейзи, какво ти пука какъв етикет ще ти лепнат.
Преди години имаше един лаф "Няма да ти пише на некролога, че си бил с предимство." Сега е същото. Няма да би пише в смъртният акт дали сме се пазили и колко са ни се смели. Ще пише починал/час/дата. Затова маската на лицето и нека се смеят. Даже услуга им правиш-смехът удължава живота. Е не лекува нито Ковид, нито малоумщина, но все пак.

Neko.fukakai,
Напълно споделям (и)  това твое мнение.
А в частта - как да наваксинираме 40% поне от населението - с почти същите думи го казвах на мъжа ми - какво е нужно да се направи. Не е нито толкова сложно, нито нещо, което да не се сети човек как да го направи - само малко воля от управляващите се иска..

# 13 328
  • Буркина Фасо
по празниците половин София се отива по родните места. там, в прованса, също има зелени коридори.
и ще работят през почивните и празнични дни. защо ти е да пускаш отпуск ?  и как да се популяризира едно ваксиниране ?  та те по цял ден само за това говорят и пишат. какво друго трябва да се направи ? давайте предложения. тук четат (и пишат) доста журналисти и ще поставят въпросите в предаванията си.

Фирмата, в която работя, и не само тя, дава няколко часа свободни в работен ден на служителите си, за да се ваксинират. Това например е много добър начин да окуражиш хората и е добре да се популяризира.
това са частични случаи и според мен не става да се използва за популяризиране. няма го видимо  в медиите.
при нас (във фирмата) пък въобще не се говори за ваксиниране. а и дори да го има  ще чукнат на дърво.
иначе фирмата е за образец - никакви проблеми за ПСР тестове, плащане на тестовете, седиш си у дома и ти се плаща редовна надница ако си бил контактен, маски , дезинфектанти ...  може би и това е популяризиране да не правиш нещо, което не е необходимо.

# 13 329
Първата голяма доставка от "Пфайзер" пристигна в България - 138 000 дози

https://profit.bg/balgariya/138-000-dozi-ot-vaksini-na-pfizer-bi … ristignaha-u-nas/

След 4 дена я пускат в зелените коридори.

# 13 330
В Гърция вече е засечен индийският вариант така, че чакаме го и тук. Относно JJ също бих се боднал като втора доза след първа AZ, хубавото е че получваш сертификат, но уви съмнявам се нашите управници да я пуснат свободно защото казаха, че била за туристическия бранш и малцинствата ... което за мен лично е дискриминация и дори смятам трябва да се повдигне този въпрос пред съдебните власти, да се махат Ангелов, Кунчев и т.н. "корифеи" на епидемията и здравеопазването.
Да си  купиш ваксина - не може, отиваш да те ваксинират и ти слагат  каквото има а не каквото искаш, губиш време и нерви и се подлагаш на рискове от зараза ... леко безобразие, май единственият сигурен вариант е ваксинационна екскурзия до Сърбия съчетано разбира се със съответните разходи.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 19:44 от pehoko

# 13 331
Цитат на: Astralina[spoiler
Скрит текст:
link=topic=1308546.msg42745132#msg42745132 date=1619372989]
Аз изгледах интервюто на д-р Симидчиев по Нова телевизия.

1. Той каза, че е видял заповедта за създаването на НОЩ и е видял заповедта за разформироването му, но НЕ е видял заповед за повторното създаване. Каза, че това е прерогатив на изпълнителната власт, т.е. министърът на здравеопазването, пък било той и в оставка. Опитът на журналистката да вмени отговорност на д-р Симидчиев, че той е отговорен за НОЩ е манипулативен (според мен). Ами че той е представител на законодателната власт - депутат е. Какво неясно или замазващо в изказването му има, че не знае дали има или не НОЩ?

2. Говорил си с Чорбанов. Според мен е добре, че са си говорили. Да се карат ли? Не е ли по-добре да има консенсус в медицината и мерките на управляване на кризата? Някой даде пример как политиците в САЩ излизат и говорят открито и ясно. Имаме дълъг път да извървим, докато стигнем до консенсусната медицина в САЩ. Тук в САЩ отделните щати решават за себе си. Аз живея в щат, в който мерките бяха и продължават да са стриктни. Но има щати, които възприеха друга линия на поведение. За мен една от най-големите грешки (волна или неволна) беше даването на трибуна на всяка мисъл и предихание по медиите в България. Хората бяха оставени тотално сами - уплашени и объркани, доведени до състояние да не вярват на нищо и на никого. Може би абсолютизирам, извинявам се, много съм емоционална. Как никой не ги хвана тези хора за ръка и не ги поведе през тази криза?!

3. И пак ще кажа - липсва журналистика, която да задава качествени въпроси. Ами че в това интервю водещата (не я наричам журналистка) Мая Костадинова скачаше от въпрос на въпрос без да следи отговорите на интервюирания д-р Симидчиев. Първо с трагичен тон му сервира числото от допълнителната смъртност от 16 000 души, после го люшна в посока, че бизнесите биха се противопоставили на евентуални сериозни мерки. И всичко това след като сме имали 13 месеца хаос в посланията от всички посоки! Как се оправя тази каша? Не ми се иска да съм на мястото нито на д-р Симидчиев, нито на доц. Чорбанов.
[/spoiler][/spoiler]

Астралина,
Много много точно и обективно.

# 13 332
  • София
Някои от пишещите тук съвсем са забравили, че все пак зависим от доставките на ваксини и каквито и реклами досега да пускаха, щяха да са супер смешни при положение, че от месец и половина на записаните чрез електронния регистър за иРНК ваксини им пропадат часовете, поради липса на ваксини.
Следващата седмица ще се разбере какъв е реалния интерес към ваксинацията, като пуснат коридорите с пфайзер.
Не го забравяме, дори напротив, от месеци обяснявам, че ваксини няма, а някои спорят и цитират числа, че дори били в повече. Естествено, че няма. Не сме поръчали и чакаме доставките по милост, които когато и да дойдат ще е добре.
Просто е абсурдно междувременно на хората с час да отпада ваксинацията, но да ги пращат в коридор, в който може и да не успеят. Защо изобщо го правиха този портал? Но това дори не е въпрос, де.

# 13 333
Между другото, и аз смятам, че е безобразно ваксината на Янсен да е само за определени групи.
Наистина, вече се видя за какви нежелани странични ефекти става дума при всяка една от ваксините и разпределението им трябва да е по този признак - АстраЗенека - за хора над 55 години; Файзер излиза, че не е за млади мъже. Като че ли данните за сега показват, че Модерна е по-добрата иРНК ваксина.

И любопитни данни от Унгария.

При 1,400,703 напълно ваксинирани за 5-месечен период, 5,714 човека са били с положителен тест след втората доза.

Обаче не може да се сравняват директно, защото в дадените данни не е уточнен периода за всяка от ваксиние (използването на всяка ваксина не е започнало на една и съща дата, не се разбира за каква възрастова група напр.става дума, не е уточнено дали заразяването е станало в рамките на двуседмичния период след поставяне на вторат доза).

https://dailynewshungary.com/hundreds-have-died-in-hungary-after … onavirus-vaccine/

In total, during this five-month period, 5,714 people tested positive for the coronavirus after receiving the second dose of any of the 5 vaccines and 273 passed away. Taking into account that 1,400,703 individuals were fully inoculated up to this point, it can be calculated that 0.4% of those vaccinated caught the coronavirus and 0.02% died from the disease, making vaccines an incredibly effective tool in battling the pandemic.

As for the vaccine-specific data, the following figures were published:

Moderna: 108 infections and 12 deaths
Sputnik-V: 201 infections and 2 deaths
AstraZeneca: 613 infections and 6 deaths.
Sinopharm: 1,744 infections and 78 deaths
Pfizer/BioNTech: 3,048 infections and 175 deaths
Calculated per 100,000 vaccinated individuals, the average incidence rates are as follows:
Sputnik-V: 95 infections and 1 death
Moderna: 177 infections and 20 deaths
Sinopharm: 356 infections and 16 deaths
Pfizer/BioNTech: 555 infections and 32 deaths
AstraZeneca: 700 infections and 7 deaths

One is that these five vaccines have neither been used for the same length of time in Hungary nor administered to the same subpopulations. For instance, the Pfizer/BioNTech vaccine has been primarily used to inoculate healthcare workers, the elderly, and others of frail health. The second is that the government does not offer any information on whether any of these infections occurred within the two-week post-inoculation period, which is necessary for the vaccine-induced immunity to develop.

Disclaimer:
Скрит текст:
Сега, да не каже някой, че пропагандирам тоталитаризъм, след като споделям данни от Унгария, Русия или други държави, които не са политкоректни и не изповядват единствено правилният евроатлантизъм . SatisfiedПросто споделям какво съм открила в новините. Защото цензура и информационно затъмнение има от всички георграфски и политически посоки.

# 13 334
Янсен не беше ли векторна ваксина, защо я хвалите толкова?

Общи условия

Активация на акаунт