COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 800
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 985
Тук има ли поне един човек, който е участвал във фаза 3 проучване? Ако да, той ще знае несъстоятелността на тезата, че ваксините са в тази теза. Кой какво наблюдава в момента - постмаркетинг или 4 фаза. Вие знаете ли колко стриктна трета фаза, наясно ли сте въобще какво означава това? Кой го прави в момента, с ваксини по паркове и градинки...

Никой не го прави с хора по паркове и градинки. Прави се с хората, които участват от началото на фазата - в случая на Пфайзер са 40К човека. Тези 40К човека още се следят строго. Дори някои от сурогатните endpoints (като ефективност) да са установени, това не значи, че всички endpoints са. А EUA в пандемия като ковидната може преспокойно да се даде на база на сурогатни endpoints.

С Фаза III в нормален времеви порядък имаме опит семейно. Не желая да дискутирам детайли тук, но нямам нищо против да продължим темата на лично.

# 20 986
Ами ако на част от ваксинираните вече е изтекъл имунитета? А ако някои не са придобили изобщо такъв?!

Ами ако Дядо Коледа съществува?

# 20 987
  • София
Поли, не знам какво очакваш да ти напиша, честно.

# 20 988
Кога е тази следваща имунизация? Ами ако на част от ваксинираните вече е изтекъл имунитета? А ако някои не са придобили изобщо такъв?!

А преболедувалите дали са придобили и дали не е изтекъл?

Иначе аз се ваксинирах 4.5 месеца след преболедуване.
Следваща ваксина ще е е наесен сигурно.

# 20 989
За бустъри малко е рано да се планира сякаш.

# 20 990
  • София
То затова написах и ако.
Наистна ли не се разбира, че по-високата плътност на ваксинираното население пази и тези, чийто имунитет не е сработил ? Иначе казано, Пена от Тутракан няма антитела след ваксина. Също и Джулия от София, след боледуване. Но всички около тях имат и понеже Пена и Джулия не се познават и е малко вероятно да се срещнат - остават защитени. Както и внучето на Пена, което е още малко. Ако няма ваксинирани, ковид лесно би си намерил пътечка от Джулия към Пена.

# 20 991
Поли, не знам какво очакваш да ти напиша, честно.
Трайността на ваксинационният имунитет към момента е абсолютно неясна. Това не пречи обаче непрекъснато да ни се втълпява, че ваксината пази и то много повече от естествено придобит имунитет. Също пазела и от заразяване на околните. Добре ще е, наистина да е така. Но за момента просто си говорим.
Имам познат, който 9 месеца след преболедуване беше в контакт с болни от Ковид и то без предпазни мерки. В затворено помещение около 1 час. Не се разболя. Явно работи придобитият имунитет.

# 20 992
Задължителен документ с
отрицателен резултат от PCR тест
за пристигащите у нас от Испания,
Кипър и Русия въвежда здравното
министерство. Изискването е и за
хората с ваксинационен
сертификат. Резултати от
антигенен тест няма да се
приемат.
Изискването влиза в сила от 8
юли
https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9957135

Браво на Кацаров, стъпка в правилната посока, но не виждам в групичката ЮК, които имат по над 25 хиляди заразени дневно и то основно с индиеца

# 20 993
  • София
С единични примери не става. Колегата ми се ваксинира, жена му се разболя,но той не. И? А мъжът ми не се разболя, докато жива с мен, болна от Ковид. Но четири месеца по-късно се разболя. Та?

# 20 994
Нека. Да види Кацаров, че не става само с Мангърови идеи, да го минем всички.
Друго е да носиш отговорност.

# 20 995
Много добре, но трябва и карантина и поне още един тест да им сложи на идващите от тези страни, както и от ОК
Аз дотук поне виждам, че служебното правителство преписва мерки наложени в друг европейски държави, но частично смекчени.

# 20 996
И в мен има доза оптимизъм, че дори и да нямаме много ваксинирини, ще докараме достатъчно имунизирани по естествен път, за да стане COVID-19 ендемична инфекция, подобна на настоящия сезонен грип и с не толкова тежки последствия.
Песимизма и притеснението ми е че многото имунизирани по естествен път вървят с много отишли си без време хора, много "отключени" заболявания и дългострочни симпоми в следствие Covid-19, които ще се лекуват дълго време при някои хора.
Затова и мисля, че ваксините ще ни помогнат да защитим нас и семействата си.  Считам че, ползите от ваксинацията далеч надвишават всяка вреда сравнявайки ваксина и изкарване на Covid-19, oсобено с варианта Delta, който все по-често циркулира.
Все пак искрено се надявам че ще минем като в UK и няма да ни засегне толкова тежко както в Русия и Индонезия в момента или да сме преболедували като в Манаус, а новия вариант да ни разкаже играта.

# 20 997
Нека. Да види Кацаров, че не става само с Мангърови идеи, да го минем всички.
Друго е да носиш отговорност.
Мангъров не е твърдял, че зорлем трябва да го минем всички, а че групов имунитет ще настъпи когато около 70% от населението се срещне с вируса / естествено или чрез ваксина/.

# 20 998
На мен отдавна вече не ми дреме какво ще се случи с воинстващите антиваксъри - дали ще се разболеят, как ще го изкарат, колко ще дадат фира. Изборът си е техен.
Интересува ме, че наесен моите деца пак няма да могат да ходят на училище присъствено.
И, че сред боледуващата маса, която отново може да задръсти болниците, не се знае какви нови мутанти на вируса ще се появят. Които този път може да предпочитат децата.

# 20 999
На мен отдавна вече не ми дреме какво ще се случи с воинстващите антиваксъри - дали ще се разболеят, как ще го изкарат, колко ще дадат фира. Изборът си е техен.
Интересува ме, че наесен моите деца пак няма да могат да ходят на училище присъствено.
И, че сред боледуващата маса, която отново може да задръсти болниците, не се знае какви нови мутанти на вируса ще се появят. Които този път може да предпочитат децата.

Всички това ни интересува. Да не живеем пак в мерки заради антиваксърите. Те повечето даже не са антиваксъри, а го играят ребъли. Да си бяха избрали по- смислена кауза.

В борбата срещу по-заразния вариант Delta, според изчисленията на института Робърт Кох, най-малко 85 процента от 12 до 59 годишните и 90 процента от възрастните на 60 и повече години трябва да бъдат напълно ваксинирани.  „Ако тази квота за ваксинация бъде достигната навреме, четвърта вълна през следващата есен / зима изглежда малко вероятна“.

https://www.n-tv.de/panorama/RKI-Durch-Delta-hoehere-Impfquote-b … icle22663837.html

Общи условия

Активация на акаунт