COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 316
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 685
Ако ефектите (и страничните такива ) на ваксините имитират слабо ефектите от ковида, аз бих използвал нещо да ги туширам донякъде, примерно от рода на аспирин и парацетамол (който го препоръчват за това ), за всеки случай.

# 2 686
Няма доказателства, че ваксините предизвикват тромбози, но има много доказателства и публикации, че ковид ги причинява.

Отдавна се разбра, че КОВИД поразява предимно кръвоносната система. И затова разреждащите са задължителни.
За някои новост ли е, не знам.

# 2 687
Сега последно какво сочат изследванията за кверцетина? Ние взимаме 1 грам витамин ц и квецетин от този
https://hranitelnidobavki.bg/p/zeinpharma-quercetin-250-mg-90-caps/
Добре се чувстваме, поне засега. Имате ли наблюдения?

# 2 688
  • Другата България
Няма доказателства, че ваксините предизвикват тромбози, но има много доказателства и публикации, че ковид ги причинява.
Нима някой твърди обратното?

# 2 689
Много ме озадачихте с тези "твърде много" антитела. Аз почвам да се чудя дали са не направя тест за антитела преди да ида за ваксинация вече...

Не са опасни антителата.
В случая той е имал твърде много, защото го е изкарал, безсимптомно.
Но очевидно с поражения по съдовете.

# 2 690
  • на пъпа на Златията
1.Платформата  е безплатна подарена  от ИТ  компания.
Много знаещи само да искат а да не знаят едно дърво да посадят . И как  да ти освободят час в системата и да стават телефонисти да  те търсят да дойдеш?
2. Много правилно - не се явяваш излизаш от системата.
Нямам обяснение  защо не  са се явили 50 процента. Замислих се . Всъщност имам - за да съботират ваксинацията.
Нямам предвид  тези които по уважителни причини  не са се явили. Но предполагам  че са единици .
Нека такива да са 10 процента.  Но 50 ?
Е , как да се управлява такова нещо?
Ми много правилно. Локална карантина.
За  докладване  за  реакции.
Скрит текст:
1. Преди всичко от елементарна здравна култура човек  трябва да знае себе си .
Кихаш ли от цветовете на липите ,  получаваш ли някакъв обрив от храна , работиш ли с химикали ,   бензини , .. в среда  например дето се топят пластмаси , получаваш ли  някакви обриви  от лекарства  , ... значи  имаш някаква алергия . Алергията ако не и обърнеш внимание има свойството да се разширява от различни алергени , -  днес ако ти е от цъфналата топола , утре ще се прибави и от консумацията на яйца и .т.н. Така  че човек трябва да си направи  такива тестове.
2.Топчетата  в ръката - при поставяне на каквато и да е инжекция лекарството  трябва да се вкарва бавно  , а не да се шътка  буталото  изведнъж,  - тогава се получават топчета в ръката. Ако мед. лице не улучва точно къде да постави инжекцията  тогава се получават болки, защото се засяга някой нерв .

Така  че когато се жалвате , имайте предвид , че отсреща хората много добре знаят за какво става въпрос.

Това с примера казан  в  темата ,  и починалите , имайте предвид че има хора които генетично  са  с такива реакции  да правят тромби . Имах приятелка която на 26 г   имаше деменция. Просто хората не са знаели. 

# 2 691
Не видях дали е писано, но и Норвегия временно спря ваксинацията с АЗ.

Европейската агенция по лекарствата (EMA) тества ефективността на лечение с антитела срещу Covid-19.  EMA обяви, че лечението с агентите Bamlanivimab и Etesemivab от американската фармацевтична компания Eli Lilly ще бъде проведено в ускорено.  Резултатите от проучванията вече се оценяват, въпреки че тестовите серии все още не са завършени и все още не е подадено заявление за одобрение за ЕС.  Според първите резултати от две проучвания, препаратите в комбинация могат да бъдат ефективни срещу болестта Covid 19.  Не е ясно колко време ще отнеме процедурата за изпитване.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-donnerstag-193.html

rorik, не се явяват, защото не искат АЗ. За какво друго?

# 2 692
  • София
rorik, извинявам се за офтопика, но аз от години съм с пролетна алергия и то не особено лека. Подуват ми се очите, ставам на виетнамче, кихам, кашлям, сополевя се, става ми лошо от миризми на цъфнали цветя и дървета, вие ми се свят. Не се влошава с годините, не се и подобрява, ям силно алергенни храни като яйца, риба и ядки, защото съм на хранителен режим и ще ми е трудно да ги изключа. Не съм имала големи притеснения да отида за ваксина. Мина ми през акъла като бях вече във ВМА, но го преглътнах. Не споделих на ваксиниращата ме лекарка, може би е мой пропуск.
Нека всеки говори с лекар преди ваксинация, ако има притеснения. Не личния лекар - моята е в друг град даже, сигурно няма да ме познае на улицата. Нека има разговор с алерголог, ако има такива притеснения. С кардиолог съответно, ако колебанията са в тази област. И така нататък.
Притеснява ме мен лично, че българските лекари са крачка назад и понякога в този форум има повече адекватна информация, отколкото в лекарския кабинет. Питаш го защо тая ваксина, той ти вика - защото така. Ами защо оная - ами пак, защото така. Не всички са невежи и незапознати, но като че ли цари голяма дезинформация.

# 2 693
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз съм категорична от моята си гледна точка на нещо средно между маркетолог и филолог, че срещу Астра Зенека се води съвсем преднамерена търговска война.
Всъщност, на брифинга Ангелов също го каза - това е търговска война.

Абсолютно съм съгласна от моята си гледна точка на здравен работник. Нищо й няма на ваксината, много си е добра. Срам за Европейския съюз е тази тенденциозна война срещу англичаните. При нас в Щатско няма АЗ, но аз бих се ваксинирала с нея. Сестра ми и зет ми в Англия се ваксинираха, нормалните реакции, малко температура и главоболие. В Аризона са ваксинирани 23% с поне една доза, по план след първи април трябва да започнат с групата 45-50 год, където съм и аз, а дано...

# 2 694
  • Варна
Извън това, случаите си вървят. Оказах се права, че новите мерки отново започват от ДО. И за да не насаждам напрежение ще уточня, че да, децата не са буквално затворени, не им е забранено да излизат, но стоенето на ДО е пагубно за психосоциялното им развитие. Ако не ходят на спорт, записвайте ги, или на нещо друго групово, особено големите, защото се десоциализират, филмират се и затъват в едни неприятни неща. Ако са пубери и мълчат може и да не е толкова очевидно, но е факт, доказан научно вече в страните с подобни мерки. Организирайте срещи с приятели, ритане на топка, не знам и аз. На открито не е и против мерките по никакъв начин, но наистина е важно.
За съжаление ще трябва да се съглася с това мнение. Виждам го вкъщи. Големият си е интроверт, но в момента нежеланието му да се вижда с когото и да е става плашещо. Осми клас е, в новото училище нямаше време да се ориентира, да създаде контакти. Бутам го, предлагам му възможности, идеи...страшно е.

# 2 695
Майтап няма, не е лоша идеята вместо да плащат помощи незнайно докога, правителствата да дават някой лев на хората за да се ваксинират.

Стига сте се излагали с тази търговска война срещу АЗ и Англия.

# 2 696
1.Платформата  е безплатна подарена  от ИТ  компания.

"Информационно обслужване" е с мажоритарен собственик МТИТС, та не е като една ИТ компания да е благоволила да направи дарение с тази система.

# 2 697
  • sofia
Ммм, интересно как па тая платформа включва места за ваксиниране, за където няма пренасочени ваксини. Аз днес си вдигнах сериозно кръвното. Писах и звънях навсякъде. Отговор не получих. Иначе, ооо, ваксини бол, не искат да се ваксинират хората и дават 2 болници. Аз не исках да се бутаме по опашки, избрах място от портала, записах ни. Сега горим с регистрациите си. Същевременно съжалявам, че не отидох на опашките. Ама ето, отново се подведох и наивно повярвах, че нещата може да са нормални.

# 2 698
Италия също временно спря използването на партида на АЗ

п.п.извинявам се - коригирам се - партидата е друга - ABV2856 https://www.ilfattoquotidiano.it/2021/03/11/vaccino-astrazeneca- … -abv2856/6129991/

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 16:55 от pril

# 2 699
От всичко това потърпевш е ЕС, а не англичаните, защото ЕС изостава с ваксините. Иначе и аз също съзирам малко тенденциозно отношение. Може да греша, но не си спомням някой да е спирал цялата ваксина на Пфайзер след съобщения за смъртни случаи в старчески домове в Норвегия например.

Общи условия

Активация на акаунт