COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 437
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 670
Определено тази система за записване си има кусури. Но толкова ли е сложно, тези които няма да идат да се отпишат? Толкова хора чакат...Добре поне, че ще може, доколкото разбирам, хора извън списъците да се ваксинират.  Първият ден, когато пуснаха системата успях да направя регистрация чак 20-ти(това беше най-раннста дата, която беше останала и то няколко часа след започване на записването). Не съм голям оптимист, че нещата ще са по-различни към 20ти, но да видим.
За съжаление, на предните страници споделиха, че и да се откажеш, останалите потребители нямат възможност да си запишат часове за следващите 7 дни, т.е. никой не знае дали тези хора не са се отказали съвсем коректно, като са разбрали, че е само АЗ. Просто никой няма възможност вече да изпозлва тези часове. Та проблемът е в системата, не са виновни само хората, които не желаят ваксина с АЗ и не използват записаните часове днес. Никой не казва колко от тях коректно са се отписали, а само, че не са се явили, след като условията вчера се смениха
Не знаех това, определено е минус. Ако след отписване се осбождаваха часовете в системата и други хора да могат веднага да се запишат на тяхно място, щеше да се улесни процеса. Едва ли е толкова сложно технически да се осъществи точно това във въпросната система.

# 2 671
  • София
А само с часове ли може да се отиде? Ако отида сега във ВМА, където пишат в новината, че поставящите ваксините скучаят, не може ли да ме боднат? Не са отишли 50 човека до обяд, чудесно, значи могат да отидат 50 човека и на тях да поставят ваксините на отказалите се.
Аз бих пробвала такъв вариант. Първо обаждане по телефона, де. Майка ми днес се ваксинира в 12-та поликлиника в Люлин и ми каза същото – не всички от записаните се явявали.

П.П. Ако наистина след като освободиш час, той не се появява като свободен в системата, това определено е сериозен минус.

# 2 672
Според Министерството на здравеопазването на Германия страната е осигурила около 94 милиона дози от Biontech / Pfizer и около 50 милиона от Moderna. Очаква се Astrazeneca да достави 56,3 милиона , а Johnson & Johnson 36,7 милиона.

# 2 673
Не разбрах ако няма ваксина като ти дойде реда пак ли наново трябва да се записваш както и ако си записал избор на вид ваксина?

# 2 674
Това ако някой освободи час в системата да не може друг да се запише в този час е голям недостатък и обезмисля цялата система. Тя нали за по-добра координация е направена. Пак ще ни наредят на опашки ми се струва.

# 2 675
Който иска само бърз сертификат, тогава ваксината на Джонсън е идеална за него, еднодозова, предполагам след 3 седмици се получава сертификата.

# 2 676
Не разбрах ако няма ваксина като ти дойде реда пак ли наново трябва да се записваш както и ако си записал избор на вид ваксина?
Да пак се записваш ако няма твоята.
И да в системата няма възможност да се заемат освободените часове.И да елементарно е да се направи сигурно,както и да нямаш възможност за предпочитания на ваксина ако няма доставка на тази която искаш. Всички ел.магазини работят така-значи явно може. Примерно в понеделник се чака РНК.до тогава няма да работи опцията за тази ваксина ,и тък като днес стана ясно ,че пак ще е за комисиите значи поне до другата доставка не трябва да може да си избираш.А не да дразнят хората и да се появяват дупки в графиците и пак хората да са виновни и  настроени едни срещу други,а те да се тупат в гърдите Imp

# 2 677
Кога се очакват доставки от Джонсън?

# 2 678
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/ima-pochinal-sled-vaksinirane-s … tova-e-prichinata
Не видях да е пускано. Има починал след ваксина. Не е ясно дали е от нея. Ваксината не е АЗ.

# 2 679
  • София
Кога се очакват доставки от Джонсън?

За България - април по думите на Богдан Кирилов.

# 2 680
  • Другата България
Скрит текст:
За реакцията може да си докладва той, не е нужно да го правят лекарите. Тук има докладвали, няма нищо страшно.

Жена му ще докладва и в ИАЕ и в Астра. Не знам имат ли право на обезщетение при това положение с партидата.

Защо правя връзка с ваксината? Защото някой може ли да докаже безсимптомно протичане? Според мен - не.
Аз  пък вярвам че е така . Нека се съобщават такива неща. Поучителни са.
Какво обезщетение  търсите, какви доказателства.
Когато семейството е боледувало , направил ли си е тест?Цялото семейство направило ли си е тестове?

Не се ваксинирайте ,  не се тествайте,  ... пригответе си   най малко  2  хилки за лечение  на 4-членно семейство. Отделно като подарък усложнения.
Насила да ви пазят и вас и децата  и родителите ви. . .
Аз пък съжалявам вече, че споделих, честно.
За обезщетение говоря, в случай, че се докаже, че партидата е калпава...
Хора, сериозно ли ако получите инсулт 2 седмици след поставяне на ваксина, която после се окаже спорна, няма да допуснете връзка?
Случаите на тромбози са много повече след прекарване на болестта, отколкото след ваксиниране, така че никой не съветвам да не се ваксинира. Само да се следи, ако му се е паднала точно тази.
Изобщо няма за какво да съжаляваш, напротив, това, че сподели, е едно от най-полезните неща, които могат да се прочетат тук. Опитай се да игнорираш "докторските" и поучителните постове, както и сарказма и "компетентността" на хората, които знаят повече от самия пациент и близките му.
Случаят е достатъчно показателен и следва да е такъв за всички, които са си поставили ваксина от въпросната партида веднъж /просто да се следят, нищо друго/, и за тези, които са били контактни на болен и не са проявили симптоматика. Далеч не всички контактни се заразяват, и далеч не всички се изследват по най-различни лични и други причини, да не говорим, че надали има 39 годишен човек, който може да предположи, че ще получи инсулт.
В случая няма как да се докаже със сигурност кое е причината за възникналото състояние, най-важното е, че човекът се е оправил и възстановил, другото са подробности.
Тромбозите са много коварно нещо и за съжаление са често срещано явление при вече изписани и лекувани пациенти, които знаят, че са "излекувани", по някаква причина спират препаратите, разреждащи кръвта, и инсултът е факт.

# 2 681
Не само за България, за целия ЕС Janssen се очакват не по-рано от 01.04., защото нямат агажимент да доставят ваксини преди второто тримесечие - https://www.politico.eu/article/despite-expected-approval-jj-vac … roduction-crunch/ .

# 2 682
Няма доказателства, че ваксините предизвикват тромбози, но има много доказателства и публикации, че ковид ги причинява.

# 2 683
Тези 7 дни дупка в регистрацията, уж ги оставиха за да може да се планира логистиката към тези над 300 центъра в цялата страна.
Министър Ангелов спомена, че чете и сайтове и мнения и гледа клипчета дето му пращат с купонджии по масите ...
Лесно може да се ъпдейтне системата им за бъдещи записвания, като се направят няколко прости неща ...
- да се дава възможност на освободения час освен зелен фон и час да пише и ваксината която може да се постави.
Примерно аз днес освобождавам часа си за понеделник и в системата грейва зелено квадратче с две буквички АЗ.
- следващите доставки да бъдат така разпределени, че като се запазят бройките за втората доза за тези с модерна и пфайзер, свободните количества, да се насочат към хората заявили в електронния регистър тези ваксини в следващите дни по час на запазване и така да удовлетворяват желанията им.

# 2 684
Много ме озадачихте с тези "твърде много" антитела. Аз почвам да се чудя дали са не направя тест за антитела преди да ида за ваксинация вече...

Общи условия

Активация на акаунт