COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 556
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 2 460
Ще ви разкажа една лична история, която ако е вярна, е брутално коварна.

Снаха ми се заразява с Ковид в началото на януари, с типичните симтоми - Т, кашлица, задух, липса на обоняние. Оправя се за около 10 дни на домашно лечение. Голямото дете (17г.) има разстройство и Т, което според ЛЛ са тогавашните симптоми при децата, но не правят тест. Малкото (10г) и зет ми (39г.) не проявяват нищо.
В средата на февруари, ваксинират зет ми служебно с АЗ. Две седмици по-късно прави исхемичен инсулт, слава Богу хванат навреме.

След всички доплери, скенери и т.н, които не намират първопричина за инсулта (няма отлагания, няма стеснения, няма генетично предразположение), му правят тест за антитела. Излиза число, ненормално високо за след две седмици поставена първа доза на ваксината. Заключение на лекарите: причина за инсулта е тромбоза като усложнение от безсимптомно прекаран Ковид.

Познайте коя е партидата АЗ? Въпросната ABV5300!

каква е връзката тук с партидата? аз от тази история разбирам, че човекът, с или без ваксина, е щял да получи инфаркт заради усложнението (тип тромбоза) от наскоро прекаран безсимптомно ковид?

# 2 461
Добре, като няма значение коя ваксина ще ни сложат защо всички от щаба и лекари, политици, випове и т.н. си биха рнк ваксини. Що не беше с каквато има....

За виповете стана модерно. Не всички лекари са с РНК ваксини. В началото слагаха само на директори на болници и отделения, а другите чакаха. Цели болници получаваха АЗ за персонала( напр. Шейново). Аз лично съм с Модерна, след първата доза имах температура над 40 градуса и 3 дни се чувствах много зле, не можех да работя. След втората не беше толкова тежко.

# 2 462
  • София
И след тази история какво сега, излиза, че след Астра Зенека трябва да пием аспирин?

# 2 463
  • През девет планини в десета...
Има ли вероятност днес и в следващите дни да слагат от същата партида все още.

# 2 464
  • София
Всяка ваксина е по-добра от никаква ваксина. Идеята на ваксините е най-вече да пазят от усложненията. Нали проблемът с Ковид е задръстване на здравната система. Няма усложнения, няма хоспитализации.
У нас отново всички неразбрали, пък има ли възможност за избор винаги настъпва драма. Ако имахме само един вид ваксина щеше да е друго. В началото свръхестествен ужас имаше от Пфйзер и Модерна, сега от АЗ, то няма угодия.
Точно. "Защо си с шапка, защо си без шапка?"

За ваксинационните паспорти – https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/03/10/vaksinacionniiat-paspo … i-usloviia.482736

Роналд, парацетамол.

# 2 465
Mak, докладвайте тази реакция. Ако ще и да е глас в пустиня. Все пак има международен отзвук

# 2 466
Не е ли сложил прекалено рано, след преболедуване, ваксината? Нали трябва няколко месеца време да мине.

# 2 467
  • на пъпа на Златията
Е , нали  чакащите Спутник са много . Нали като ги разрешат и има  ще видим колко ще се ваксинират с него . Вярно че има много руснаци в България . Ха познайте колко от тях ще се ваксинират  със Спутник .
Пуре , казваш колко ваксини са получени в Швеция , а колко са поставени?

Пазят ваксините за лекарите и учителите,  за изборните комисии. Ми правилно . Те са  най щъкащите .
Да им дават срок  една седмица  и да пускат коридорите.

# 2 468
И след тази история какво сега, излиза, че след Астра Зенека трябва да пием аспирин?

И аз това се зачудих, дали може да се предотврати с проследяване на тромбоцитите или каквото е необходимо след ваксинация, някакви медикаменти превантивно?

# 2 469
Мисля, че лекарите в момента се опитват да реабилитират ваксините (с право) и затова изключват връзка. За мен съвпадението е твърде голямо. Надявам се тая партида да е спряна. Пуснах го, защото видях, че има съфорумци, ваксинирани с нея. Да направят по един преглед с кардиолог/невролог/съдов, най-малкото с ЛЛ. Излишен преглед няма.

# 2 470
  • София
Тази история е ЕЖК. Идеален пример за манипулация е – драматична, може да е вярна, но може и да не е, без какъвто и да било достоверен източник.

# 2 471
За реакцията може да си докладва той, не е нужно да го правят лекарите. Тук има докладвали, няма нищо страшно.

# 2 472

Ако ви пусна епикризата и картончето с партидния номер, ще повярвате ли? Смятам, че хората трябва да знаят. Инсулт на 39 не е най-приятното житейско събитие.

# 2 473
# 2 474
А защо се търси причината във ваксината, по вероятно е болестта да е довела да инсулта.

Общи условия

Активация на акаунт