COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 941
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 475
За реакцията може да си докладва той, не е нужно да го правят лекарите. Тук има докладвали, няма нищо страшно.

Жена му ще докладва и в ИАЕ и в Астра. Не знам имат ли право на обезщетение при това положение с партидата.

Защо правя връзка с ваксината? Защото някой може ли да докаже безсимптомно протичане? Според мен - не.

# 2 476
Докладвайте. От ЕМА казват, че имат 22 сигнала за тромбоемболитни усложнения за 3 милиона ваксинации с АЗ, което е нищо. Също така казват, че е малко вероятно да има връзка с партидата, но продължават разследването.

# 2 477
ама Мак, аз можеше да съм същият случай, само че без никаква връзка с ваксина - безсимптомно /ниска Т ден-два/ прекарване след заразяване, отрицателни тестове в продължение на 15 дни, и единствено наличието на някакви антитела ме насочи да продължа да ровя и търся - чисти рентгенови снимки, добри кръвни изследвания, накрая финално - скенер, от която се видяха данни за белодробна тромбоемболия, заради което прекарах Коледа в болница - там ме изследваха за предхождащи причини - съдови хирурзи, кардиолози - казаха, че нямам нищо, от което заключението беше, че си е чисто усложнение от вируса; няма как да знам със сигурност, но все пак съществува вероятност, ако не се бях лекувала, да получа и аз инфаркт? и то 2 месеца преди да се ваксинирам...

# 2 478
Аз не разбрах, заключението е: причина за инсулта е тромбоза като усложнение от безсимптомно прекаран Ковид. Като си е сложил ваксината не е прекарал ковид, по-скоро е прекарал безсимптомно януари.
Би било интересно дали си е направил тест за антитела преди ваксината.

# 2 479
  • София
С риск да стана досадна, но на децата си от раждането сме слагали какви ли не ваксини, понякога са имали и реакции, температура и прочее. Едната температура от АЗ не е голяма работа на фона на възможните усложнения от Ковид.

Извън това, случаите си вървят. Оказах се права, че новите мерки отново започват от ДО. И за да не насаждам напрежение ще уточня, че да, децата не са буквално затворени, не им е забранено да излизат, но стоенето на ДО е пагубно за психосоциялното им развитие. Ако не ходят на спорт, записвайте ги, или на нещо друго групово, особено големите, защото се десоциализират, филмират се и затъват в едни неприятни неща. Ако са пубери и мълчат може и да не е толкова очевидно, но е факт, доказан научно вече в страните с подобни мерки. Организирайте срещи с приятели, ритане на топка, не знам и аз. На открито не е и против мерките по никакъв начин, но наистина е важно.

# 2 480
Е няма как да разберем, ако се разследва допълнително, не знам какво ще кажат
За обезщетение вече съм пас, не знам

# 2 481
ама Мак, аз можеше да съм същият случай, само че без никаква връзка с ваксина - безсимптомно /ниска Т ден-два/ прекарване след заразяване, отрицателни тестове в продължение на 15 дни, и единствено наличието на някакви антитела ме насочи да продължа да ровя и търся - чисти рентгенови снимки, добри кръвни изследвания, накрая финално - скенер, от която се видяха данни за белодробна тромбоемболия, заради което прекарах Коледа в болница - там ме изследваха за предхождащи причини - съдови хирурзи, кардиолози - казаха, че нямам нищо, от което заключението беше, че си е чисто усложнение от вируса; няма как да знам със сигурност, но все пак съществува вероятност, ако не се бях лекувала, да получа и аз инфаркт? и то 3 месеца преди да се ваксинирам...

Явно е възможно. Просто в неговия случай съвпада партидата с тази, която се разследва.

# 2 482
Ще ви разкажа една лична история, която ако е вярна, е брутално коварна.
Снаха ми се заразява с Ковид в началото на януари, с типичните симтоми - Т, кашлица, задух, липса на обоняние. Оправя се за около 10 дни на домашно лечение. Голямото дете (17г.) има разстройство и Т, което според ЛЛ са тогавашните симптоми при децата, но не правят тест. Малкото (10г) и зет ми (39г.) не проявяват нищо.
В средата на февруари, ваксинират зет ми служебно с АЗ. Две седмици по-късно прави исхемичен инсулт, слава Богу хванат навреме.
След всички доплери, скенери и т.н, които не намират първопричина за инсулта (няма отлагания, няма стеснения, няма генетично предразположение), му правят тест за антитела. Излиза число, ненормално високо за след две седмици поставена първа доза на ваксината. Заключение на лекарите: причина за инсулта е тромбоза като усложнение от безсимптомно прекаран Ковид.
Познайте коя е партидата АЗ? Въпросната ABV5300!
Какво значи "ако е вярна" историята? Вярна ли е или не? Или и вие не знаете дали е вярна, просто си приказвате ей така, да кажем нещо, пък дали е вярно или не - няма значение.

# 2 483
  • София
Мак, защо да не ти вярваме. Но излиза, че проблемите на зет ти идват от прекарания (недиагностициран навреме и нелекуван) Ковид, а на точно от ваксината. Или? Което следва да ни даде червен флат, че дори и леко/безсимптомно да го караме, трябва да внимаваме.
Колко са му били антителата, от чисто любопитство питам. И на кой ден от ваксината. Да сравня с моите.

# 2 484
това, което правилно са направили със зетя на Мак, е че са му изследвали антителата и необичайно високият брой ги е насочил към предходно прекаран ковид, заедно с анамнезата, че е бил в близко обкръжение на болни звучи логично да го е минал... тоест, по моята логика - не супер високите антитела след ваксината са причина за състоянието му, а нещо, за което той не е подозирал... така че наистина си е коварно заболяване

# 2 485
  • София
Добре де, как се хвърлят обвинения като няма изследване на антитела преди ваксинацията? Преди да се обяви снощи за партидата как си обяснявахте инсулта?

# 2 486
Обясняваха го преди снощи с безсимтомно преболедуване. А казвам ако е вярно, защото никой не може да го докаже.

Не не се е тествал, заради пустата карантина, но не е имал и оплаквания.
Антителата са 5 пъти над нормата, ни казаха в болницата, но не съм виждала документ.

Не съм против ваксинирането, аз самата съм с АЗ!

# 2 487
  • Пловдив
Как пък един не се намери с топки,да излезе и да каже,оср..хме се за пореден път и с това приложение.Все замитат и изкарват хората прости.Балтов много го харесвах,обаче последните месеци такъв чехъл се представя.Срамна работа.

Може ли да обясните защо е това крайно мнение за приложението? И защо смятате, че е провал? Ако имате предвид избора на ваксина - то си пише, още като се регистрираш, че при липса на избраната ваксина, ще се ползва наличната.
Между другото никъде в Европа не си избираш ваксина. Обаждат ти се и се слага каквото има в момента.

# 2 488
Президентът на Танзания, който отричаше, че в неговата държава има ковид се намира в болница в Кения в критично състояние с ковид. Това твърди лидера на опозицията и други политици.

https://www.theguardian.com/world/2021/mar/10/tanzania-missing-p … pposition-leader?

# 2 489
  • София
Да, задължително докладвайте щом имате съмнения. Вече на няколко познати са се обаждали след като са подали в ИАЛ, за да ги разпитват и потвърдят реакциите. Ще се реагира със сигурност. Няма смисъл подобни подозрения да си остават ЕЖК само във форумите.

Общи условия

Активация на акаунт