COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 518
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 505

Ако ви пусна епикризата и картончето с партидния номер, ще повярвате ли? Смятам, че хората трябва да знаят. Инсулт на 39 не е най-приятното житейско събитие.
А защо зетят не си е направил поне един тест за антитела преди ваксината?
Защото каква е вероятността инсултът да е следствие на ваксината, а не на прекаран безсимптомен ковид?

# 2 506
Векторни ваксини досега какви е имало? Аз съм чувал и чел за такава срещу ебола, и за такива, които слагаме на домашните любимци, но не знам срещу какво точно.
Т.е, ако това е вярно, за нашите организми (поне за повечето от нас) и РНК ваксините и векторните са еднакво непознати или бъркам?
За Ебола и май за някои други  инфекциозни болести, които не се срещат тук.
Векторните (също и рнк) съм чела че предизвикват силен клетъчен имунен отговор,  не само хуморален имунитет, което ги различава от традиционните антигенни или с убит вирус. А точно за ковид-а разчитаме много и на клетъчен имунитет за по-дълготрайна защита, също и за по-пълноценна  защита от новите варианти. С течение на времето ще се установи по-точно ефекта и защитата от различните ваксини.
Малка корекция- поразтършувах се за информация, изглежда за Ебола има две ваксини одобрени, а за други вируси са на ниво клинични изпитвания.

# 2 507
Близо 6400 хоспитализирани? Колко е лимитът на болничните легла в цялата страна?

# 2 508
  • sofia
Здравейте. Получих от портала уведомление за утре:

И се обадих в тази поликлиника.
Познайте. Нямат ваксини. Не ваксинират. Нямат идея дали ще ваксинират.
Толкова съм ядосана и разочарована. Записах и любимият за понеделник там...Разчитах на това.
Толкова време чаках...

# 2 509
Дано само не затворят и спортните школи. Не че има смисъл да се търси логика, но не виждам как езиковата школа на щерката, в която влизат и седят с маски по един на чин и чинове на разстояние, е по-опасно от волейболната школа, в която са без маски и често без дистанция. Ще ходи до последно на спорт, това е ясно. Но наистина съжалявам за школите, които ще са почти цяла учебна година онлайн. За моето дете са пари, хвърлени а вятъра.

Сега ще говорят за партидата на АЗ на брифинга.

# 2 510
  • София
Бояна, това са и моите големи страхове! В какви зависимости или отклонения могат да изпаднат децата...
Отглеждам 16 годишен тийнейджър, отличен ученик, добре възпитан, физически активен и много социален.
Вглеждам се в него ежедневно, опитвам се да го държа в кондиция, насърчавам срещи с приятели, спортуване и насочване на вниманието в друга посока.
Много повече се притеснявам за развитието и бъдещето на младата генерация, отколкото от последиците от вируса. Вече!

# 2 511
За реакцията може да си докладва той, не е нужно да го правят лекарите. Тук има докладвали, няма нищо страшно.

Жена му ще докладва и в ИАЕ и в Астра. Не знам имат ли право на обезщетение при това положение с партидата.

Защо правя връзка с ваксината? Защото някой може ли да докаже безсимптомно протичане? Според мен - не.
Аз  пък вярвам че е така . Нека се съобщават такива неща. Поучителни са.
Какво обезщетение  търсите, какви доказателства.
Когато семейството е боледувало , направил ли си е тест?Цялото семейство направило ли си е тестове?

Не се ваксинирайте ,  не се тествайте,  ... пригответе си   най малко  2  хилки за лечение  на 4-членно семейство. Отделно като подарък усложнения.
Насила да ви пазят и вас и децата  и родителите ви. . .

Аз пък съжалявам вече, че споделих, честно.
За обезщетение говоря, в случай, че се докаже, че партидата е калпава...

Хора, сериозно ли ако получите инсулт 2 седмици след поставяне на ваксина, която после се окаже спорна, няма да допуснете връзка?

Случаите на тромбози са много повече след прекарване на болестта, отколкото след ваксиниране, така че никой не съветвам да не се ваксинира. Само да се следи, ако му се е паднала точно тази.

# 2 512
Сега ще говорят за партидата на АЗ на брифинга.
Докладвайте какво се случва на брифинга, за тези които не можем да гледаме, моля

# 2 513
Абсолютно ще допуснем, защо не. Просто само споделяне тук не помага.
В момента тече брифинг, този път тона е абсолютно обратен на миналата седмица.

# 2 514
  • Немция
Оказах се права, че новите мерки отново започват от ДО. И за да не насаждам напрежение ще уточня, че да, децата не са буквално затворени, не им е забранено да излизат, но стоенето на ДО е пагубно за психосоциялното им развитие. Ако не ходят на спорт, записвайте ги, или на нещо друго групово, особено големите, защото се десоциализират, филмират се и затъват в едни неприятни неща. Ако са пубери и мълчат може и да не е толкова очевидно, но е факт, доказан научно вече в страните с подобни мерки. Организирайте срещи с приятели, ритане на топка, не знам и аз. На открито не е и против мерките по никакъв начин, но наистина е важно.
Не е ли нужно известно ограничение с контактите? Да речем контакти с един, двама приятели.
Какво записване на спорт, какви групови занимания?
Малките нали ходят на училище присъствено? Спортовете още не са забранени. Каране на колело, футбол, баскет са възможни навън и в по-големи групи. А и говоря принципно. Не е задължително на всички да се хареса мнението ми. Винаги съм подкрепяла мерките, когато имат смисъл, но никога и не съм отричала щетите от ситуацията. Децата на ДО са щета и затова предлагам мерки за компенсиране.
Тогава това са полумерки.

Като няма ограничения за контакти от страна на правителството, се остава с усещането, че всичко извън училището е позволено.  Контакти са нужни, но е необходимо някаква граница при силно разпространение на вируса.

Ще излезе накрая, че е в реда на нещата учениците да се събират на купони по 15 души, но на училище не е редно да ходят. Създава се двоен стандарт.

# 2 515
  • София
Здравейте. Получих от портала уведомление за утре:

И се обадих в тази поликлиника.
Познайте. Нямат ваксини. Не ваксинират. Нямат идея дали ще ваксинират.
Толкова съм ядосана и разочарована. Записах и любимият за понеделник там...Разчитах на това.
Толкова време чаках...
Обадете се в РЗИ, не оставяйте така.

# 2 516
  • София
В какъв смисъл брифингът е обратен на миналата седмица?

# 2 517
Ми нараства заболяваемостта, ВМА е пълна, и т.н. А миналата седмица тона беше съвсем друг.
Освен това говори Мутафчийски
Иначе почна със сълзата на Ангелов, защо не е станал поет, не зная.

# 2 518
Ще допуснем, затова казахме да докладвате, за да може, ако действително има нещо да може да се установи. Но във вашия случай специално действително има много силни сигнали, че става дума и за безсимптомно прекаран ковид. Близки контакти с болни, голям брой антитела и то прекалено скоро след ваксината.

# 2 519
Говори Мутафчийски на брифинга. Цивилен и сериозен. Отрили преди 3 дни още 2 клиники и имат към момента само 5 свободни легла, докато се върнел от брифинга и тях няма да ги има. Много голямо покачване на болните с нужда от болнично лечение. Вижда ми се уморен и притеснен, сериозно е положението наистина. На него му вярвам много, когато говори казва както си е, дори и да е по-негативен на нас ни трябва истината, а не лустросано-нямайте грижи, всичко е под контрол. Все по-млади хора, все по-тежко карат цели семейства в пълен комплект.
Преди него Ангелов говори , бил в някаква болница Варна или Бургас не запомних. Доста деца на болнично лечение с ковид, дори бебета, цитира възраст и бройка-не са малко. Карали добре , но болни с пневмония и позитивни. Просто плъзна някак информацията за децата ..има и бебета, деца на 2-3 годиники, не са ученици само.

Общи условия

Активация на акаунт