COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 595
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 300
  • Другата България
Ами така разбрах, сори. АЗ е много по-добра от нищо.
Бях останал с впечатление, че Мери е от видинско, иначе нямам нищо против монтанското по причини месторождението ми.
Joy
Мери е гражданин на СеверозападА.
По много причини съм запозната с регион Видин много повече от регион Монтана, затова и пиша повече за него.
А и защото именно регион Видин е олицетворение на незаинтересоваността на българското правителство за района /северозападния/ като цяло, откъдето и да го погледнеш.
Но за здравеопазването мога да пиша много, защото нещата са просто трагични.

# 301
Разделиха, разколебаха хора, които при нормално проведени разяснения биха се ваксинирали с АЗ по ред на групите.
Като трън ми е щом чуя поредното обяснение по тв, че пфайзер за членовете на изборните комисии, все едно са кой знае на каква преклонна възраст, често са хора където цял живот, тук се мушна, там се мушна

# 302
Според мен дават Пфайзер на избирателните комисии, защото само в рамките на 21 дена, ще им се поставят и двете ваксини, т.е до изборите вече ще имат добър имунитет. Докато при Аз може да им бъде поставена само по една доза. А не, че Пфайзер е по-добра ваксина.

# 303
  • Бургас
Някой питаше за "зелен коридор,, в Бургас:

В Бургас работи един денонощен зелен коридор за ваксинация. Към него са пренасочени половината от дозите, които РЗИ получи в неделя, а останалата част е предадена на общопрактикуващите лекари.

„Зеленият коридор се намира в медицински център „Св. Николай Чудотворец”, който е на територията на УМБАЛ – Бургас. Всеки ден го зареждаме с ваксини”, заяви за БургасИНФО началникът на РЗИ-Бургас д-р Георги в Паздеров.

В четвъртък или петък здравната инспекция чака нова доставка на ваксини.

Публикацията е от днес в 14 часа, надявам се да е актуална.
Спуках се да звъня от вчера. Отказват или не вдигат, а днес телефона им беше изключен.  Информацията е, че работят по предварително записан час. Ако отидеш без час дремеш и ще те ваксинират, ако остане нещо, след като минат тези с часове.
Та пробвах 150 пъти да се добера до час без грам успех.
В Бургас винаги всичко е прекрасно, но на хартия. Миналата Събота ме върнаха да си ходя в 15:10, а уж ваксинираха докато имало желаещи Simple Smile И за едни хиляди тестове за училищата се сещам, дето не стигнаха до тях Simple Smile
Свързах се с една частна болница, в Четвъртък ще се обадя да си запиша час.
Не намирам за изключително умно в момента да се редя на целодневна опашка и да чакам, ако останат ваксини след тези с часове. Бургас е коронясал много, много зле, за да си причиня опашка пред болница, с неясен резултат.
Един път пробвах и ме върнаха.

Мерките ни няма да ги коментирам, защото са просто смешни!

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 17:53 от MeMyselfI

# 304
  • София
Защо не вдигнете шум? Викнете някоя телевизия, няма само неваксинирани емигранти да слушаме да се възмущават. След като не Ви осигуряват протекция, направо се откажете. Не че АЗ е лош вариант, просто трябваше по-рано да сложите.

milittana, откровена ли да съм ... честно - писна ми да се боря с "вятърни мелници".
Нямам нищо против да се ваксинирам с АЗ. Казах защо се обадих днес ... имам доста прояви на алергия и ми трябва "антиалергичен чадър" от около 72 часа преди и толкова след ваксината. Това е и причината да се запиша в Цибалаб ... но, докато ми дойде редът - ваксините свършихА. Толкова за това дали искам АЗ - исках ...
Писала съм в темата - половината ми роднини са лекари. В болници в по-голямата част. И ОПЛ има.
Еми, съжалявам - ще се "възползвам" от този факт. Без угризения.
Опитах по нормален начин.
За съжаление "нормалността" в България е странно понятие.

# 305
АЗ не е лоша ваксина, но имаше лош ПР + проучванията им не бяха добри и оставиха много съмнения и неизвестни. От там се създаде това настроение в цяла Европа, което е жалко при този недостиг на ваксини. Много хора чакат "по-добри" ваксини, което според мен е особено рисково в условията на нова вълна, която знаем в България как се спира, общо взето като опре ножа до кокала, а дори и тогава не е сигурно.

# 306
От приятелка, която днес се е ваксинирала в МВР болница - казали са, че имат ваксини и продължават днес и утре засега.

Бърди, приятелката ти от приоритетните групи ли е? Към колко часа е ходила, ако знаеш?

# 307
  • София
Pfizer е за избирателните комисии, за да им набият двете дози до края на март и да са относително спокойни за изборите. Млади, стари, рисково е с толкова народ...

# 308
Да питам за профилактика с пиенето на витамин Д: сега с оправяне на времето и повечето слънцегреене, което има, дали не е излишно приема на този витамин?

Ако нямаш недостиг е излишно, да. С изследване се установява. Ако пиеш малка профилактична доза най-вероятно няма да предозираш, но все пак не е много ок да го пиеш, ако не знаеш какви всъщност са ти нивата.

# 309
  • София
АЗ не е лоша ваксина, но имаше лош ПР + проучванията им не бяха добри и оставиха много съмнения и неизвестни. От там се създаде това настроение в цяла Европа, което е жалко при този недостиг на ваксини. Много хора чакат "по-добри" ваксини, което според мен е особено рисково в условията на нова вълна, която знаем в България как се спира, общо взето като опре ножа до кокала, а дори и тогава не е сигурно.
Абсолютно съм съгласна с това. Сами се прецакаха. (Едва) сега чета проучавания, че в Англия има доста възрастни, ваксинирани с нея, че дава добра защита още след първата доза, че я понасят леко... Това трябваше да го направят по-рано.

# 310
Ваксинирах се днес в Софиямед, Люлин след записване вчера следобед. Вървяха едновремено реваксинации с Бионтех и първи ваксини с Астра Зенека. Беше леко хаотично. Хора се бутаха да влязат първи. Определено им трябва по-добра организация. Иначе самата ваксина я поставят бързо. Не съм оставала да чакам за реакции.

# 311
  • на пистата
Днес свекърва ми се ваксинира при ЛЛ,бях я записала преди 20-25дни.Даде ни точен час и я даведох,в малък град сме.Каза,че са и дали 2 шишенца.Беше ваксинирала 6 баби преди свекърва ми(69г).
Прегледа я преди това,мери кръвно,разпитва.Кръвното и беше малко високо,тя по принцип няма високо,явно от притеснение.Пръсна и нещо под езика и каза да изчакаме вън.След 15мин беше спаднало от 175 на 140 и я ваксинира.ЛЛ в нашата болница са 8 на брой в един коридор са всички,всеки има сестра.Днес пред всеки кабинет чакаха възрасни хора за ваксинация.

# 312
  • София
Pfizer е за избирателните комисии, за да им набият двете дози до края на март и да са относително спокойни за изборите. Млади, стари, рисково е с толкова народ...
За мен това е крайно недомислено и предпоставка за междуособици.
Както Нотарис каза, през декември в Румъния проведоха избори без ваксини.

Знае се, че след първа доза, след която и да е от трите ваксини имаш над 70% имунитет. На избори ще са 12-24 часа, не цял месец. Трябваше да се прилага и АЗ, и модерна, и Файзер.

# 313
  • София
Че те Румъния когато гласуваха, нямаше одобрени ваксини. Малко е странно сравнението...
Иначе е ясно, че няма да са 100% предпазени. И какво? Да ги пуснем без ваксини? Нещо разговорът около ваксините започна да избива яко на мангъровщина след месеци плюене колко грешен бил доцентът и колко неправилно ги приказвал нещата.

# 314
Твърдо съм за секционните комисии да са ваксинирани с рнк ваксини. Иначе няма смисъл. Нали бяха заделени за тях. Дано и навреме ги поставят. Какво е това лутане и подбутване на хората ☹. Аз ако съм член, бия отбой. За тези ваксини се знаеше отдавна, че са за тях.
А и до изборите ще се наложат доста мобилни екипи заради карантинираните, които очаквам да са много

Общи условия

Активация на акаунт