COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 770
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Кога пак ще отворят „зелените коридори”
Вижте отговора на проф. Асен Балтов

# 256
  • София
Сега за пръв път научавам, че масовата ваксинация спирала заради секционните комисии.

Ако мога да съм полезна по повод изборната администрация. В петък съм подадена от районната избирателна комисия към СРЗИ, като участник в изборния процес.
От събота до днес ... десетина, че и повече опити да науча нещо от СРЗИ. Прехвърляха ме от телефон на телефон - не знам, не чух, не разбрах ... и така до днес.
Днес попаднах на "нормален" служител, който ми провери ЕГН-то и каза, че съм разпределна за ваксинация в Александровска болница. Всички хора били "разпръснати" по софийските болници.

Обадих се в Александровска болница. Там ме свързаха с координатор. Каза ми, че в момента нямат Пфайзер и Модерна (аз изобщо не попитах каква е ваксината, обадих се, за да разбера кога евентуално предвиждат да протече ваксинацията) - когато пристигнат ваксини от РЗИ ще ми се обадят по телефона ...
На въпроса ми, нали бяха заделени ваксини за изборната администрация - мълчание. Нямало. Имали още няколко флакона АЗ, ако искам да ми запази една доза и да отида днес.
Отново попитах - нали съобщиха, че има заделени ваксини за изборната администрация. Чакаме от СРЗИ да ни докарат и ще ви се обадим.

Толкова за ваксините за изборната администрация в София.
Информацията ми е от днес - 14,00 ч.

Ако нещо се промени - ще пиша пак.

Да се смее ли човек, да плаче ли ...
Значи като нищо могат да са верни част от слуховете, че "юруша на ваксините" стана, за да се прикрие неправомерното ваксиниране на знайни и незнайни фирми. Нали за изборната администрация имаше отделени ваксини или те отидоха за телевизиите, мобилните и пр.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 15:34 от yovanka

# 257
  • Бургас
Не знам защо се твърди, че ОПЛ ходят да видят на опашки за ваксини в РЗИ. Ходи медицинската сестра, личният лекар си преглежда пациенти през това време. Свидетел бях вчера, това се случи при моята.
В Бургас сме минали 400 на 100 000 заразени. Ще прилагат нова мярка от 3 март - спират плановите операции. Те такава глупост не очаквах.

# 258
  • София
yovanka
Не мога да кажа каква е причината, но разказвам какво ми се случи лично на мен.
Ето, сега чета, че Балтов е казал до 10-ти март ...
Координаторката в Александровска болница ми каза, че няма ваксини - никакви, ни Пфайзер, ни Модерна, ни АЗ. Да не се повтарям - щяла да ми запази една доза, да отида в рамките на днешния ден.
С алергии съм и трябва да "се покрия" 24 часа преди ваксината с противоалергичен препарат ... това беше и основната причина да звъня и търся информация ....
Каквото им изпратят от РЗИ, когато ... ще се обаждат по телефоните.

За пореден, но съм сигурна, че няма да е последен път се убеждавам как нагло и безочливо ни лъжат от екрани, медии и т.н.

Просто съм безмълвна. Абсолютна наглост.

# 259
  • Там,където се събуждам щастлива.
Моят познат участващ в JJ групата имаше три пъти поставяне на ваксина (пласебо). Последната доза  еше преди няколко седмици.
Знае ли се как и кога ги уведомяват, че са получили пласебо?

В края на изследването им го казват, защото ако е пласебо ще може  да се ваксинира.

# 260
Моля за инфо: ваксинират ли все още някъде в София свободно възрастните хора от Фаза 4? Останаха ли някъде някакви ваксини? Къде мога да видя календара, където се проследява какви доставки се очакват? Благодаря.

Обадете се в Токуда или Сити Клиник, на сайта не пише нищо, но не е зле да питате, според мен.

# 261
  • София
Благодаря  на всички, които се отзоваха!

Дали е възможно на ежедневна база да си споделяме подобна информация?

# 262
  • София
От приятелка, която днес се е ваксинирала в МВР болница - казали са, че имат ваксини и продължават днес и утре засега.

# 263
В Румъния си проведоха изборите декември месец без нито един ваксиниран.
Избирателната активност беше около 35%. Същото ще е и при нас.

Франция вече са си променили мнението и вече препоръчват АЗ и за хора до 75 години.

# 264
yovanka
Не мога да кажа каква е причината, но разказвам какво ми се случи лично на мен.
Ето, сега чета, че Балтов е казал до 10-ти март ...
Координаторката в Александровска болница ми каза, че няма ваксини - никакви, ни Пфайзер, ни Модерна, ни АЗ.
За пореден, но съм сигурна, че няма да е последен път се убеждавам как нагло и безочливо ни лъжат от екрани, медии и т.н.

Просто съм безмълвна. Абсолютна наглост.
Защо не вдигнете шум? Викнете някоя телевизия, няма само неваксинирани емигранти да слушаме да се възмущават. След като не Ви осигуряват протекция, направо се откажете. Не че АЗ е лош вариант, просто трябваше по-рано да сложите. А те ще ви "заделят". Колко бях забравила тази дума от соца. Тогава всичко хубаво и търсено се "заделяше" за свои хора. Както са направили и с Пфайзера сега. Що учител и лекар се отказа от нея - всичко е отишло да са ваксинирани Бебовците на мама и тати с връзки.
П.П. Франция като разбра, че искаме ваксини АЗ назаем, рязко й затрябваха наличните количества. Познато. Мен в цялата тази картинка ме е срам от хората с бели коси и патерици, изправени пред фургоните и чакащи незнайно какво.

# 265
Здравните власти в Испания с препоръка към всички, които ще се ваксинират с "АстраЗенека"

В резултат от честите странични реакции вследствие от ваксинирането с "АстраЗенека", препоръчваме на гражданите да вземат един грам парацетамол преди поставянето на инжекцията и след това по още един грам на всеки шест часа за срок от 24 часа. По този начин значително ще намалите неразположението след ваксинацията, без това да се отрази на имунния отговор, препоръчват от здравното министерство на Испания, съобщава онлайн изданието 20minutos.
https://novini.bg/sviat/eu/649121

# 266
Вариантът от Ню Йорк се разраства и вече има 735 случая

Около 735 случая на вариант на коронавирус, който се появи в Ню Йорк през ноември, вече са идентифицирани в САЩ, включително 585 през последните две седмици, заяви федерален здравен служител.

Мутацията е обиколила столичния регион Ню Йорк, а отделни случаи са открити и в 14 други щати, включително Тексас, Уайоминг и Мериленд, според Грегъри Армстронг, директор на Центъра за контрол на заболяванията и превенцията на Advanced Molecular Detection Program.

Вариантът, известен научно като B.1.526, вероятно е стартирал в секция Вашингтон Хайтс в Манхатън, заяви Антъни Фаучи, топ медицински съветник на президента Джо Байдън, в брифинг в понеделник. Това е един от петте обезпокоителни варианти, които сега се проследяват на национално ниво от здравните служители.

По-голямата част от случаите, свързани с варианта от Ню Йорк, са потвърдени в района на Ню Йорк и Ню Джърси, каза Армстронг в интервю в понеделник. Въпреки че вариантът може да бъде по-трансмисивен от оригиналния вариант на Covid-19, той е „относително ограничен географски в момента“, каза той.

Последните изследвания показват, че B.1.526 трябва да бъде внимателно наблюдаван „заради способността му да избягва както моноклоналните антитела, така и до известна степен предизвиканите от ваксината антитела“, каза Фаучи, който също ръководи Националния институт по алергии и инфекциозни болести.

"Това е нещо, което приемаме много, много сериозно", каза Фаучи.

Вариантът може да се е появил през ноември при имунокомпрометирани хора, които са останали болни въпреки лечението за дълъг период от време, според неотдавнашни изследвания.Фаучи каза, че специалистите по инфекциозни болести често се питат дали хората, които са имунокомпрометирани трябва да се ваксинират.

„Отговорът е абсолютно, да“, каза той. „Абсолютно, да, защото това не е важно само за тях за собственото им здраве. Но това може да бъде мястото за размножаване на варианта и появата на нови вариации. "

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-01/new-york-covi … n-from-fauci-cdc?

# 267
Eкспертите съветват да не се пропуска възможност за ваксинация така, че има логика в действията на тези които се наредиха на опашките за свободен достъп.

# 268
Колкото до ваксините, които слагат личните лекари преди два дни с изумление научавам, че здрав и прав младеж от шеста група е ваксиниран от личния си лекар, ама той му е роднина. Ето какво се случва със списъците на някои лични лекари и с приоритетите там. Затова има възрастни хора, които се лутат и обикалят по опашките пред болниците.

# 269
  • София
Наистина ли се изненадвате, че се ваксинират "наши" хора? Че и списъци се правят... Това като записване за телевизор и кола по соц време стана.

Общи условия

Активация на акаунт