COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 634
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 270
Те екзотичните дестинации тест не искат, вие на ваксини скочихте Grinning
А ние, дето се ваксинирахме в коридорите, връзкари ли сме, или не съвсем? Факт е, че преди да секнат "зелените коридори" заради липса на ваксини, те функционираха безупречно, особено във ВМА, където се минаваше за 20 минути, в които влизат 15 минути чакане след ваксината. Няма нужда да отричаме нещо, което в момента не работи не по наша вина, а по чужда.

Както няма нужда да възхваляваме нещо, дето не функционира нормално, а създава хаос и бружение сред хората.

# 271
  • София
Скрит текст:
Вариантът от Ню Йорк се разраства и вече има 735 случая

Около 735 случая на вариант на коронавирус, който се появи в Ню Йорк през ноември, вече са идентифицирани в САЩ, включително 585 през последните две седмици, заяви федерален здравен служител.

Мутацията е обиколила столичния регион Ню Йорк, а отделни случаи са открити и в 14 други щати, включително Тексас, Уайоминг и Мериленд, според Грегъри Армстронг, директор на Центъра за контрол на заболяванията и превенцията на Advanced Molecular Detection Program.

Вариантът, известен научно като B.1.526, вероятно е стартирал в секция Вашингтон Хайтс в Манхатън, заяви Антъни Фаучи, топ медицински съветник на президента Джо Байдън, в брифинг в понеделник. Това е един от петте обезпокоителни варианти, които сега се проследяват на национално ниво от здравните служители.

По-голямата част от случаите, свързани с варианта от Ню Йорк, са потвърдени в района на Ню Йорк и Ню Джърси, каза Армстронг в интервю в понеделник. Въпреки че вариантът може да бъде по-трансмисивен от оригиналния вариант на Covid-19, той е „относително ограничен географски в момента“, каза той.

Последните изследвания показват, че B.1.526 трябва да бъде внимателно наблюдаван „заради способността му да избягва както моноклоналните антитела, така и до известна степен предизвиканите от ваксината антитела“, каза Фаучи, който също ръководи Националния институт по алергии и инфекциозни болести.

"Това е нещо, което приемаме много, много сериозно", каза Фаучи.

Вариантът може да се е появил през ноември при имунокомпрометирани хора, които са останали болни въпреки лечението за дълъг период от време, според неотдавнашни изследвания.Фаучи каза, че специалистите по инфекциозни болести често се питат дали хората, които са имунокомпрометирани трябва да се ваксинират.

„Отговорът е абсолютно, да“, каза той. „Абсолютно, да, защото това не е важно само за тях за собственото им здраве. Но това може да бъде мястото за размножаване на варианта и появата на нови вариации. "

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-01/new-york-covi … n-from-fauci-cdc?
Аз не разбирам тая мутация като е толкова страшна и Фаучи като е толкова загрижен, що не препоръча да хлопнат мандалото на Ню Йорк за 2-3 седмици, докато случаите Още са 730 и не знам си колко.... Нали когато случаите са неколкостотин е по-лесно, отколкото когато са няколко стотин хиляди?
Фаучи казва: наблюдаваме я.... Ама ние и ковид наблюдаваме вече една година....
И утре ще бъде - Ами, сори ЕВропа, на ви една NY мутацийка да си имате, ваксина - догодина.

# 272
  • Другата България
Не знам защо се твърди, че ОПЛ ходят да видят на опашки за ваксини в РЗИ. Ходи медицинската сестра, личният лекар си преглежда пациенти през това време. Свидетел бях вчера, това се случи при моята.
Скрит текст:
В Бургас сме минали 400 на 100 000 заразени. Ще прилагат нова мярка от 3 март - спират плановите операции. Те такава глупост не очаквах.
Защото е истина.
Ако в Бургас твоята ОПЛ има сестра, масово в страната ОПЛ са без такива.
Отново подчертавам, че говоря за провинцията.
В големите градове предполагам повече ОПЛ-та имат сестри в кабинетите.
Аз днес ходих при моята, по друг повод, водих и майка ми.
Коридора празен, пейките свободни, седна тя, защото не може да стои права, и дойде една майка с дете на около 4 години. Кашля, текат сополи. Майката с маска иначе. Детето жизнено, обикаля навсякъде, и се лепна за майка ми. Тя с маска, но все пак. Бута се в нея, задява я, тя седи и не знае как да реагира, а майката цъка в телефона и изобщо не го отразява. Естествено, направих ѝ забележка, тя се развика като на пазара, че от "такива като мен" няма къде да си заведе детето, защото мислили, че е с ковид....останах безмълвна. изкарах мама навън да чака, докато се върнах те вече бяха влезли вътре.
Та за ваксините.
До момента моята ОПЛ не е получила нито една.
Всеки ден ходи, в местното РЗИ се бутат още ОПЛ-та, нали се сещате, че един да е носител, отекоха всички.
На някои от нашето ДКЦ са раздадени АЗ, до моята още не са стигнали.
Същевременно в РЗИ ваксинират, с АЗ, и отговорът е бил "да идват тук". Пациентите.
На опашката, при всички. Здрави, болни, всякакви.
Ами хората, които не могат да стоят прави дълго време? Ами хрониците, при които дори и тя е поела ангажиментт да отиде лично в дома им, за да не излизат?
Безумие, контролирано безумие, което няма кой да оправи скоро.
Всъщност не знам дали някога ще се оправи.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 17:35 от Не се сърди, човече

# 273
Мисля си ако това правителство ми беше служител, щеше отдавна да е уволнен.
Ангелов се пенеше емоционално по.................
Аз лично не разбирам хората говорещи за това правителство като нещо невиждано уникално зло.
Не съм от най най възрастните на 45 години съм, но за този период са минали доста правителства, не мисля че някое може да се определи като добро по-добро. Нито мисля че следващото ще е каквото им се иска на много хора тук, ако изобщо знаят какво искат.

Знаят хората, и понеже темата е здравна, да уточня. Искат медицински грижи на европейско ниво, искат по евтини лекарства спрямо доходите им, искат организация в здравеопазването, и по-възможност без корупция и заплащане на медицински услуги на черно.

# 274
Роналд, така е, ама и в Европа е същата работа - фабрика за мутации, изобщо стратегията е...

# 275
  • София
Роналд, така е, ама и в Европа е същата работа - фабрика за мутации, изобщо стратегията е...
Чудно ми е, да. Ако говореха за разпространение от порядъка на 20-30 хиляди и нагоре, ясно - изтървана работа. Ама така: хем ги притеснява много, хем са (сравнително) малко случаите още.... Е, какво чакат!? То първо в техните щати ще плъзне, после и по останалия свят.....
Освен, ако нямат данни, че ваксините я "покриват" тая мутация, де.....
В Европа британската мутация я бяха бая изтървали, когато се "разбра" за нея. Тия финтове със спиране на полети от и до Англия, затваряне на ламанша и пр. бяха прах в очите....

# 276
  • София
Грешката ви е, че очаквате затваряне, а не отваряне...

# 277
  • София
За Ню Йорк говоря, не за България. Ние сме си отворени пичове тук, сначеле!

# 278
Всъщност какво значение има от коя точно мутация се пазиш, като го правиш по един и същи начин - маски, ако трябва две, храна онлайн, миеш и дезинфекцираш, на заведение, пази боже, не ходиш, децата са ДО, бабите са заключени и не си контактуват с деца и внуци.
При правилни мерки няма значение кой вариант го има наоколо.

# 279
  • София
Всъщност какво значение има от коя точно мутация се пазиш, като го правиш по един и същи начин - маски, ако трябва две, храна онлайн, миеш и дезинфекцираш, на заведение, пази боже, не ходиш, децата са ДО, бабите са заключени и не си контактуват с деца и внуци.
При правилни мерки няма значение кой вариант го има наоколо.
Така описаното е без ваксини. С ваксини - нещата се променят. С мутации, които заобикалят имунитета от ваксините и от преболедуване - нещата пак се променят. Не мога да повярвам, че е толкова трудно за разбиране, честно.

# 280
  • При семейството си

В Бургас сме минали 400 на 100 000 заразени. Ще прилагат нова мярка от 3 март - спират плановите операции. Те такава глупост не очаквах.

Чудно - спират плановите операции, докато текат семинари, екскурзии и празненства по кръчмите.

# 281
По принцип много отдавна трябваше да се натисне максимално вируса, така освен.всичко останало щяха да се избегнат и мутациите, но за съжаление липсва политическа воля и така някои държави се превърнаха в гигантски лаборатории за нови мутации.
Сега се надяваме ваксините да успеят да надбягат мутациите.

# 282
Да питам за профилактика с пиенето на витамин Д: сега с оправяне на времето и повечето слънцегреене, което има, дали не е излишно приема на този витамин?

# 283
  • София
Скрит текст:
За Ню Йорк говоря, не за България. Ние сме си отворени пичове тук, сначеле!

Навсякъде живеят хора и навсякъде тези хора са различни. Но навсякъде се вижда умора и досада от мерките. Щом издания като The Economist заговориха за вреди от хоумофиса и депресия от седенето, значи нещата са s*it just got serious. Защото The Economist не са идиоти и знаят, че човечеството е преминало през войни и глад, и все пак говорят за депресия и стрес.
Затова и вече не се действа на принципа - Х заразени, край, мандалото хлопва. Все повече ще се лавира между мерки и отпускането им, дори и картинката да не е розова и да не е zero covid.
Към това се прибавят ваксинирани + преболедували, което води до още по-големи въпросителни към мерките и тяхната целесъобразност.

# 284
  • Бургас
Някой питаше за "зелен коридор,, в Бургас:

В Бургас работи един денонощен зелен коридор за ваксинация. Към него са пренасочени половината от дозите, които РЗИ получи в неделя, а останалата част е предадена на общопрактикуващите лекари.

„Зеленият коридор се намира в медицински център „Св. Николай Чудотворец”, който е на територията на УМБАЛ – Бургас. Всеки ден го зареждаме с ваксини”, заяви за БургасИНФО началникът на РЗИ-Бургас д-р Георги в Паздеров.

В четвъртък или петък здравната инспекция чака нова доставка на ваксини.

Публикацията е от днес в 14 часа, надявам се да е актуална.

Общи условия

Активация на акаунт