COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 100
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Скрит текст:
Грешката ви е, че очаквате затваряне, а не отваряне...
За Ню Йорк говоря, не за България. Ние сме си отворени пичове тук, сначеле!

Навсякъде живеят хора и навсякъде тези хора са различни. Но навсякъде се вижда умора и досада от мерките. Щом издания като The Economist заговориха за вреди от хоумофиса и депресия от седенето, значи нещата са s*it just got serious. Защото The Economist не са идиоти и знаят, че човечеството е преминало през войни и глад, и все пак говорят за депресия и стрес.
Затова и вече не се действа на принципа - Х заразени, край, мандалото хлопва. Все повече ще се лавира между мерки и отпускането им, дори и картинката да не е розова и да не е zero covid.
Към това се прибавят ваксинирани + преболедували, което води до още по-големи въпросителни към мерките и тяхната целесъобразност.
Може би си права - но, повтарям, ако мутациите избягват ваксината, каквито опасения има Фаучи, ще се сбъднат точно притесненията на The Economist, само че за период от ок. 1 г., докато дойдат "новите" ваксини....
Не знам, аз не съм специалист, не разбирам. Но не говорим за изтръгване на ковид, а за спиране на мутация, която може да пребори ваксините. Просто нещата са качени на друг левъл вече.

# 286
Всъщност какво значение има от коя точно мутация се пазиш, като го правиш по един и същи начин - маски, ако трябва две, храна онлайн, миеш и дезинфекцираш, на заведение, пази боже, не ходиш, децата са ДО, бабите са заключени и не си контактуват с деца и внуци.
При правилни мерки няма значение кой вариант го има наоколо.
Така описаното е без ваксини. С ваксини - нещата се променят. С мутации, които заобикалят имунитета от ваксините и от преболедуване - нещата пак се променят. Не мога да повярвам, че е толкова трудно за разбиране, честно.
Намекваш, че съм глупав, но ще го подмина. Ваксините нямат нищо общо с индивидуалното предпазване.
Тук има много ваксинирани, е, питай ги дали след втората доза ще си променят поведението, какво ще направят, което не са смеели да направят досега и т.н. Ще се убедиш, че нищо няма да се промени в поведението на отделния индивид.

# 287
  • През девет планини в десета...
Здравейте, някой знае ли в Ямбол дали има ваксини, зелени коридори, ЛЛ...

# 288
Да, но коронавирусът не се интересува от това кой колко се е уморил, той не се е уморил, а че ще има умора от една безкрайна епидемия и едни безкрайни полумерки беше ясно от самото начало, просто не трябваше да влизаме във филма, в който се вкарахме, огромна грешка с меко казано катастрофални последствия.

# 289
Като не сме остров.

# 290
На сайта на нашето областно РЗИ канят всички членове на СИК, които не са имунизирани да отидат на 3,4,5.03.за ваксиниране.
А аз се записах в три списъка за безфазово ваксиниране и ще чакам. Не пререждам никого. Пенсионираната ми майка ми дава реда си, ако можеше. Смятам се за рискова с дете ученичка и пламнало училище. Без възможност за оеср. Даже трябваше да има фаза за родители на малки деца, но няма.
В болницата ни преобразуват отделения.

# 291
  • София
Всъщност какво значение има от коя точно мутация се пазиш, като го правиш по един и същи начин - маски, ако трябва две, храна онлайн, миеш и дезинфекцираш, на заведение, пази боже, не ходиш, децата са ДО, бабите са заключени и не си контактуват с деца и внуци.
При правилни мерки няма значение кой вариант го има наоколо.
Така описаното е без ваксини. С ваксини - нещата се променят. С мутации, които заобикалят имунитета от ваксините и от преболедуване - нещата пак се променят. Не мога да повярвам, че е толкова трудно за разбиране, честно.
Намекваш, че съм глупав, но ще го подмина. Ваксините нямат нищо общо с индивидуалното предпазване.
Тук има много ваксинирани, е, питай ги дали след втората доза ще си променят поведението, какво ще направят, което не са смеели да направят досега и т.н. Ще се убедиш, че нищо няма да се промени в поведението на отделния индивид.
На мен фокусът не ми е форума. При липса на мутации, които заобикалят ваксините-ваксинираните си връщат живота наравно с хората, които не вярват във вируса, не са спазвали мерки и пр.(разбира се, остават мерките, наложени ор властите в съотв.държави като маски на закрито и пр., но го няма притеснението да заведеш внуците при баба им, примерно). Обратното обаче-при нова мутация, на която образно казано, не й пука от ваксините-действително ще се наложи, макар и ваксиниран, ако в твоя регион я има тая мутация, да продължиш да се държиш все едно не си ваксиниран.
Прекалено много се фокусираш върху потребителите от форума.

# 292
Откъде стане ясно, че ваксините не предпазват от мутациите? Няма смисъл от ваксиниране ли според теб?

# 293
Същевременно в РЗИ ваксинират, с АЗ, и отговорът е бил "да идват тук". Пациентите.
На опашката, при всички. Здрави, болни, всякакви.
Майка ми, баща ми едната ми баба днес се ваксинираха във вашето РЗИ Simple Smile И те се притесняваха за баба, защото не може да стои и мислеха да седи в колата, а те да пазят ред, но са уцелили момент без опашка. Мама после мина и каза, че е имало повече хора. Похвали организацията, много стегната била.
Личната им имаше АЗ, но те много отлагаха, чакайки Пфайзер и свършиха. Все пак не съжаляват, че избраха РЗИ-то, защото при личната им винаги има много пациенти и е пълно с болни. Дори да са с час, винаги има чакащи без. За ваксините казаха, че ако е имало кашлящи и подсмърчащи, предполагат са ще ги върнат.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 17:10 от Не се сърди, човече

# 294
  • Другата България
Същевременно в РЗИ ваксинират, с АЗ, и отговорът е бил "да идват тук". Пациентите.
На опашката, при всички. Здрави, болни, всякакви.
Майка ми, баща ми едната ми баба днес се ваксинираха във вашето РЗИ Simple Smile И те се притесняваха за баба, защото не може да стои и мислеха да седи в колата, а те да пазят ред, но са уцелили момент без опашка. Мама после мина и каза, че е имало повече хора. Похвали организацията, много стегната била.
Личната им имаше АЗ, но те много отлагаха, чакайки Пфайзер и свършиха. Все пак не съжаляват, че избраха РЗИ-то, защото при личната им винаги има много пациенти и е пълно с болни. Дори да са с час, винаги има чакащи без. За ваксините казаха, че е имало кашлящи и подсмърчащи, то предполагам и ще ги върнат.
Именно. За това говоря.
Иначе личната ИМ е в едно ДКЦ с личната МИ. Joy
Ама стана много лично. Joy

# 295
Да разбираме, че във Видинско ваксинират с Пфайзер?

# 296
Моя грешка Flushed имам предвид, че ако е имало, са щели да ги върнат. Ще редактирам.
Нито при нас, нито при тях е имало болни.
При личните ходят всякакви болни, там няма как да се разделят от тези за ваксина, затова изнесените пунктове повече ми допадат Hands Plus1

Не е видинско, а монтанско. Не дочакаха Пфайзер, с АЗ са. Приеха реалността, че най-добрата ваксина е сложената.

# 297
  • Другата България
Разбирай каквото си поискаш, това никъде никой не го е казал или написал.
За АЗ говорим, Пфайзер няма да видим скоро.

# 298
Ами така разбрах, сори. АЗ е много по-добра от нищо.
Бях останал с впечатление, че Мери е от видинско, иначе нямам нищо против монтанското по причини месторождението ми.

# 299
🔺В Covid отделението на "Александровска" през последната седмица се е увеличил рязко броят на приетите болни

"При днешните данни за новозаразени с Covid-19 реакцията би трябвало да бъде връщане на мерките - да се затворят заведенията и училищата". Това каза пред БНР доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в Александровска болница. 2588 (16%) са новите случаи на коронавирус у нас при направени 16 179 теста (най-голям брой заразени за едно денонощие от 15-и декември 2020 г. и най-висок процент позитивни тестове от 31-ви декември). Това показват данните в единния информационен портал към полунощ.

"Ние така и не можахме да достигнем до ниво, което да ни позволи безопасно да отворим училищата. Децата бяха пуснати в класните стаи твърде рано. В момента берем плодовете на това, което беше направено преди три седмици. Сегашното разхлабване ще го усетим след още три седмици", обясни доцентът.
В Covid отделението на "Александровска" през последната седмица се е увеличил рязко броят на приетите болни, които са в доста сериозно състояние:

"Очевидно, че това, което се пише за разликата в клиничното протичане на различните щамове, явно е така - има разлика и то не е към по-добро". 

Според него няма нищо нелогично и изненадващо в това, което се случва:

"Влизаме устремно и този път ще бъдем с по-високи нива, защото тръгваме от изходно по-високи нива, от предишната вълна".

💉Доц. Василев акцентира, че ефектът от ваксинирането не може да бъде усетен сега, защото още е много малък броят на хората с Covid ваксина.

"Ваксините действат ефективно, затова смятам, че всеки българин трябва да бъде ваксиниран", подчерта той.

Интервюто на Снежана Иванова с доц. Добрин Василев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.
https://bnr.bg/post/101430386/doc-d-vasilev-pri-dneshnite-danni- … ta-i-uchilishtata

Общи условия

Активация на акаунт