COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 335
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 150

Значи за вас смъртността от вируса не е повод за паника, но една непотвърдена смърт, да?

От вируса си мислиш, че можеш да се предпазиш. За да се ваксинираш, правиш информиран избор. При натрупване на определен вид информация за дадена ваксина си казваш, че сякаш не е хубаво да дърпаш дявола за опашката. По-добре да продължиш да живееш като през последната година и да изчакаш да се вредиш за по-добра ваксина. Това е логиката.

# 3 151
  • София
Кой ваксиниран с АЗ е в паника?!?

Ние сме няколко у дома и никой не е в паника. Аз само се притеснявам дали ще успеем да си набием и втората.
Пропадна и часът за ваксинация на майка ми за днес, но тя ще е доста резервирана към АЗ занапред, не знам как бих я убедила. А Пфайзер и Модерна плебсът ще види нанайци.

# 3 152
Цитат
Тази вълна на заболеваемост е по-агресивна от предишната, смята още спешния медик. Според д-р Кателиева мерките трябва да се затегнат в цялата страна.
Чух в ''Панорама'' някакъв гербаджия да казва нещо от сорта,че могат да поемат пациенти в болниците.Това би трябвало да звучи като успокоение.Никой от властта не казва и не прави така,че да не се стига до болници.
Цитат
Нали България доброволно се отказа от голяма част от полагаемите дози от Бионтех /Пфайзер?
Това не го знам.Защо властите ни доброволно са отказали?

# 3 153

Значи за вас смъртността от вируса не е повод за паника, но една непотвърдена смърт, да?

От вируса си мислиш, че можеш да се предпазиш. За да се ваксинираш, правиш информиран избор. При натрупване на определен вид информация за дадена ваксина си казваш, че сякаш не е хубаво да дърпаш дявола за опашката. По-добре да продължиш да живееш като през последната година и да изчакаш да се вредиш за по-добра ваксина. Това е логиката.

Само си мислиш.
Реално много трудно можеш.
Освен ако не си зазидан някъде.

За мен няма повод за паника с ваксините.

# 3 154
Отново се омотахме като пилета в кълчища, този път много сериозно.
Никой не знае от какво е починала жената, която явно е била с много и тежки заболявания.
От тук нататък и да ни заринат с ваксини, не вярвам и 20% от хората у нас да искат да се ваксинират, защото 0.00001% от ваксинираните може да починат неясно от какво. В същото време колко хора ще се заразят, а поне 1% от тях ще починат, други ще са трайно не трудоспособни, някои с увреждания за неизвестно време.
Ако починалата жена с тази анамнеза се беше заразила, дали щеше да оживее?
Покрай воят с ваксините остана в сянка друга трагедия в Бургас. Разболява се тежко младо семейство, жената в напреднала бременност с близнаци. И двамата приети в болница. Мъжът не се преборва и почива. Жената също рязко се влошава и я поставят в медикаментозна кома (явно интубирана). След това със секцио в осмия месец изграждат двете момченца. Вече е екстубирана, дано да оживее и да се възстанови. Тези две дечица при голям късмет ще имат поне майка, а има риск да са пълни сирачета...
Но като спираме ваксинацията и настройваме повече хора срещу ваксините за съжаление вирусът на спокойствие ще се вихри между нас и ще има все повече такива трагедии.
Е, някои твърдят, че младите го карат на крак и няма проблеми за тях.

# 3 155
Така ли?
Аз ходя профилактично на кардиолог, без оплаквания.
Къде пише, че тя не се е чувствала добре и затова е отишла на кардиолог?
С нейните заболявания 100% е имала терапия, за която се изисква потвърждение всяка година.
Това става с посещение на кардиолог, който вписва лекарствата в амб.лист, на база на който ЛЛ ги изписва с рец. книжка.
Да, съгласна съм, не знаем по каква причина е отишла на преглед. Имала ли е оплакване или профилактично, не са казали. Обаче, ваксината е доброволна. Не е ли трябвало кардиоложката да не я натиска за ваксина тук и сега. Предложи на госпожата, помислете госпожо, и ако решите ще ви ваксинираме. А тази обикновена жена, хоп предлагат, ей сега ще ви боцна и ... Това като зарибяванията с разни покупки ми прилича.
2019 г. ми правиха реваксинация ДТК. Ами лл ми каза че трябва да ме ваксинира, бях отишла при нея за преглед по някакъв повод, каза ми в близките месеци да отида, като се обадя предварително. А с тази жена какво става, от вратата за краката. Ами не се прави така. Не всички следят информацията и четат, за да притискат така.

# 3 156
Кой ваксиниран с АЗ е в паника?!?

Ние сме няколко у дома и никой не е в паника. Аз само се притеснявам дали ще успеем да си набием и втората.
Пропадна и часът за ваксинация на майка ми за днес, но тя ще е доста резервирана към АЗ занапред, не знам как бих я убедила. А Пфайзер и Модерна плебсът ще види нанайци.

Едно към едно е и при нас.
Погледнах си картончетата. С въпросната "съмнителна" партида сме. Спокойно ще си спя и занапред, както и досега.
И аз не знам как ще убедя майка ми да се ваксинира сега. Аз може и да искам за нея Пфайзер, ама няма. Пък Модерна в нашия град не сме и помирисвали.

# 3 157
Да, за този случай и аз четох.
Дано се оправи майката.

# 3 158
Недоволна, снощи много ме разстрои точно този случай. Дано се пребори жената!
От седмици вече говорят лекарите, че младите не го карат вече на крак.

# 3 159
И аз съм от тези, които се тревожат  за втората си доза АЗ. И също така съм обезпокоена, че вече никой няма вяра на ваксината, а нямаме друг вариант да се измъкнем от блатото. Ще видим какво ще реши ЕМА, но то така или иначе бомбата е хвърлена вече....Възрастните ми родители бяха против да се ваксинират и сега няма да мога да ги убедя, а и не искам против волята им.....

# 3 160
Ситуацията с близнаците е просто абсолютен кошмар. Дано и майката, и те, преминат този ужас без последствия.
Вече има информация и за децата, заразени и на болнично лечение от ковид. По повод тази, полезна и тревожна за мен, информация,също има доста... подигравателни... коментари. Безмълвна съм.

# 3 161
  • При семейството си
...
...

Фактите са: 1 (една) година не се е заразила. 15 (петнадесет) години след операцията е живяла с всичките си диагнози и придружаващи заболявания.

# 3 162
Фактите са, че няма засега доказана връзка с ваксината. Починали от тромбоза има и с Файзер, там също не е установена връзка.
Докато при заразените с коронавирус и последващите усложнения - има такава.

# 3 163
...
...

Фактите са: 1 (една) година не се е заразила. 15 (петнадесет) години след операцията е живяла с всичките си диагнози и придружаващи заболявания.
Също като тези бройки, които ще обявят в статистиката тази вечер.

# 3 164
Добре де, няма ли да измислят нещо практично? Алергичните си знаем да чадъра. Да се прави профилактика с аспирин протект след ваксинация?
Израелците нещо съобщават ли, при тях има ли (повишени) тромбози

Общи условия

Активация на акаунт