COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 100
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 135
Да бяха спряли и при нас определената партида.

Нали била сложена вече.

# 3 136
Ще ви разкажа една лична история, която ако е вярна, е брутално коварна.

Снаха ми се заразява с Ковид в началото на януари, с типичните симтоми - Т, кашлица, задух, липса на обоняние. Оправя се за около 10 дни на домашно лечение. Голямото дете (17г.) има разстройство и Т, което според ЛЛ са тогавашните симптоми при децата, но не правят тест. Малкото (10г) и зет ми (39г.) не проявяват нищо.
В средата на февруари, ваксинират зет ми служебно с АЗ. Две седмици по-късно прави исхемичен инсулт, слава Богу хванат навреме.

След всички доплери, скенери и т.н, които не намират първопричина за инсулта (няма отлагания, няма стеснения, няма генетично предразположение), му правят тест за антитела. Излиза число, ненормално високо за след две седмици поставена първа доза на ваксината. Заключение на лекарите: причина за инсулта е тромбоза като усложнение от безсимптомно прекаран Ковид.

Познайте коя е партидата АЗ? Въпросната ABV5300!
Още в началото една лекарка препоръча преди ваксина да се правят антигенен тест и тест за антитела. Може би все пак прекаралите Ковид не трябва да се ваксинират скоро след заболяването. Според мен това обяснява високото ниво на антитела.

# 3 137
Deva, Не, имало още налични oт АBV5300, дошли са 31200 от тази партида и са сложени над 28000.
Не са казали дали има пристигнали от партидата, от която беше ваксиниран починалият военен?/полицай в Италия. Отделно не се знае и коя е партидата, от която е ваксинирана починалата жена в Пловдив. Може да имат само от нея и затова да спират.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 21:50 от stasha_s

# 3 138
Скрит текст:
60 хиляди ще останат без ваксина заради безсмислено раздуханата истерия около ваксината. Когато ваксинираш хиляди, милиони хора чисто статистически такива случаи са неизбежни, защото както вече казах смъртността сред ваксинираните не е нула по начало. Дори да приемем, че този случай е свързан с ваксината, няма такива доказателства, но нека за момент да приемем, че смъртта на тази жена е от ваксината. Дори в този случай ваксината е по-добрия избор.
Добре, у нас е безсмислено спирането, но защо в  Италия, Норвегия, Австрия, Естония, Литва и т.н. също е преустановено с определена партида? Това говори за някакъв проблем.

Това е предпазна мярка, разследват се случаи на тромбози в някои държави, реално няма данни ваксината да предизвиква такива на базата на милиони хора, които вече са получили ваксината - становище на ЕМА, а случая в България дори не е свързан с тромбози. До седмица - две всичко ще утихне, но за съжаление ще пострадат много хора заради реално спряната ваксинация в България, защото за разлика от държави като Исландия например, в които нямат и ковид,  България не разполага с други ваксини за да компенсира липсата и както виждаме реално се спира цялата ваксинация в България + факта, че се намираме в разгара на втора голяма вълна.

# 3 139
Спешни медици настояват за затягане на мерките

Скрит текст:
Третата вълна на коронавируса, в която се намираме в момента, се разраства много по-бързо от тази през ноември. А пациентите сега са много по-уплашени. Според д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ, мерките трябва да се затегнат, и то не по области, а национално ниво.  Екипите на Спешна помощ работят при огромен натиск, каза още тя. Медиците от Спешна помощ работят при пределна натовареност. Освен ръста на сигналите има отново и много заразени медици от коронавирус, което налага даването на извънредни дежурства, каза д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Тази вълна на заболеваемост е по-агресивна от предишната, смята още спешния медик. Според д-р Кателиева мерките трябва да се затегнат в цялата страна.
https://www.tvevropa.com/2021/03/speshni-meditsi-nastoyavat-za-z … zrastva-po-barzo/

От утре въвеждаме 10 дена карантина за пристигащите от Африка.

# 3 140
  • При семейството си
Тя изкарала ли е била КОВИД?

Ако въпросът е за починалата, аз разбрах, че нито е имала антитела, нито в момента Ковид.

# 3 141
Още малко от днешното изказване на австрийския канцлер.

"Първоначалният дял на България от  дозите от скъпата ваксина от Biontech / Pfizer беше поет от други по-богати страни като Малта, Германия или Дания.  В резултат на това тези държави разполагат с повече ваксини, отколкото би трябвало да им бъде позволено.  Сега България също няма късмет, защото AstraZeneca достави значително по-малко от първоначално обещаното.  Ето защо досега нивата на ваксинация в балканската страна са били толкова ниски."

https://www.welt.de/politik/ausland/article228176191/Corona-und- … toffgewinner.html

Неинформиран ли е Курц или просто се изявява като млад бунтовник? Нали България доброволно се отказа от голяма част от полагаемите дози от Бионтех /Пфайзер?

# 3 142
  • София
Спешни медици настояват за затягане на мерките

Скрит текст:
Третата вълна на коронавируса, в която се намираме в момента, се разраства много по-бързо от тази през ноември. А пациентите сега са много по-уплашени. Според д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ, мерките трябва да се затегнат, и то не по области, а национално ниво.  Екипите на Спешна помощ работят при огромен натиск, каза още тя. Медиците от Спешна помощ работят при пределна натовареност. Освен ръста на сигналите има отново и много заразени медици от коронавирус, което налага даването на извънредни дежурства, каза д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Тази вълна на заболеваемост е по-агресивна от предишната, смята още спешния медик. Според д-р Кателиева мерките трябва да се затегнат в цялата страна.
https://www.tvevropa.com/2021/03/speshni-meditsi-nastoyavat-za-z … zrastva-po-barzo/

От утре въвеждаме 10 дена карантина за пристигащите от Африка.
Едно от най-разумните неща, откакто Борисов е на власт. Вчера, разбира се, казаха че няма да налагат карантина. Днес явно са разбрали, че са се о*кали тотално и вече си имаме ЮАРски щам, затова и слагат карантина за Занзибарци, само ден след като министърът каза, че такава не е необходима Simple Smile

# 3 143
  • София
Въпросът се забатачва...
На много места въпросната партида е избамкана без особени драми. Реално ние, че и не само ние, реагираме постфактум. Да се симулира движение един вид.
Съжалявам, че ще прозвуча зле, но най-вероятно ще има умрели от ваксината. И това можехме да сме... всички в тази тема, които минахме през кор'дори и мордори. А в момента даже не е сигурно да е от ваксината. Всъщност преценката на ЕМА, която я чакаме като Второ пришествие (преценката), казва - ползите от ваксината надминават рисковете.
Сега бройките ще растат, никой няма да иска да се ваксинира (дори и след като ЕМА обади, че всичко е ок), хора с първа доза на АЗ покрай мен са в някаква истерия и паника. И желаещи да се ваксинират оттук нататък със свещ ще търсим.

# 3 144
Тези с АЗ в темата не са в паника.

# 3 145
Роналд, не бързай да се радваш, че не се знае утре като се събудят на какво мнение ще са.

# 3 146
  • София
Около мен няма вече желаещи АЗ, а когато АЗ "отвърне на удара" и раздуха някой случай с Файзер или Модерна - такъв проблемен, ще ....си е@е мамата;) И ще се маскираме за радост на псевдо н********те до безкрай.

# 3 147
Колко време след ваксинация, ще чакаме тромб?

# 3 148
Около мен няма вече желаещи АЗ, а когато АЗ "отвърне на удара" и раздуха някой случай с Файзер или Модерна - такъв проблемен, ще ....си е@е мамата;) И ще се маскираме за радост на псевдо н********те до безкрай.
Роналд,  ужас, не думай!
Около мен няма желаещи за ваксина. За никаква. Сега предполагам ще се настроят още повече. До сега на въпроса защо не искаш, отговарях с ми не знам, ама няма. От тук насетне ще ми дават днешния пример. Батак стана голям.

# 3 149
Тези с АЗ в темата не са в паника.

И защо да са в паника?

Не ви разбирам критериите, изобщо.

Значи за вас смъртността от вируса не е повод за паника, но една непотвърдена смърт, да?

Общи условия

Активация на акаунт