COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 026
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 180
  • София
Защо изобщо се прави този цирк - спираме/пускаме ваксинирането, отваряме/затваряме заведения, училища, театри и т.н., стягаме/разхлабваме мерките, през ден.

Организира се един хаос, надявайки се, че се "имитира" дейност/работа.
Не знам. Честно. Днес си задавах същите въпроси. Не е динамика, със сигурност. Поне за мен. Навсякъде е динамично, не само у нас. Но някак по-подготвени са за динамиката другите. Спират АЗ, но продължават с други ваксини. Примерно. Това за ваксините.
А иначе - некомпетентност, зависимости. И не е през ден даже. Решенията се взимат, прилагат и променят буквално по 2 пъти на ден.
Затваряме МОЛ - ове в Благоевград вчера. Днес отваряме.
Няма карантина за Африка вчера, днес има.
Затворен театър във Варна вчера, днес отворен.
Последователност само и единствено при ученици 5-12 клас 🤫
Наистина си мисля, че не знаят изобщо какво правят 🙄

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 23:36 от ninnann

# 3 181
Аз само не разбрах, а прочетох мнението на няколко пъти, та да питам-Защо се коментира, че ваксинираната починала жена (да почива в мир) е била натискана да си постави ваксина? Така се прехвърля отговорността на лекаря, а не би трябвало според мен.

# 3 182
Това, което аз разбрах е, че тя е отишла на преглед. Не се е била записвала в списъци при лл. или другаде. Кардиоложката след прегледа  и е предложила да се ваксинира. И жената се е съгласила. За мен това е слаб момент. Аз поне не искам така да ме притискат. От объркване аз също бих се съгласила с нещо подобно, без да съм напълно убедена, че го искам.

# 3 183
Да, знам, че в Израел е само Файзер, но дали има случаи на тромбоза от тази ваксина?
Жената не е имала тромбоза.

При ваксината на Джонсън има случай на тромбоза по време на клиничните изпитания при млад мъж.

При всяка от ваксините може да се получи нежелан страничен ефект. Слагат се на милиони. Алтернативата е да ги забраним и да се заключваме всички за три месеца и да елиминираме вируса.
Знае ли се всъщност от какво е починала? Възможно е да е развила тромбоза. Ще се разбере по-късно, предполагам.

# 3 184
  • Пловдив
3 159 нови / 17 161 теста,
102 починали
6 818 хоспитализирани,
506 в интензивно отделение.

Над 200 хоспитализирани !

# 3 185
Продължаваме да задръстваме ковид отделенията:
3159 нови случая,
102 починали,
6818 в болница,
506 в интензивно.
До кога ли ще издържат болниците?
Ако някой си спомня какви бяха пиковите цифри при предишния пик в болниците, нека да ги напише.

# 3 186
# 3 187
Май бяха към 7000 хоспитализирани при 80000 активни случая, сега са при 40000, което значи по-голям процент нуждаещи се от болнично лечение. Стигнем ли пак 80000, ще ни трябват 13-14000 легла, което не виждам как ще стане..

P.S. 12 декември 2020
Цитат
Потвърдените случаи на новия коронавирус в България са общо 177665. От тях 92581 са активни. 79522 са излекуваните лица, от които 4290 са регистрирани през последното денонощие.

Пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 7151. От тях в интензивни отделения или клиники се намират 588.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 00:43 от bobby_me

# 3 188
Да, знам, че в Израел е само Файзер, но дали има случаи на тромбоза от тази ваксина?

При ваксината на Джонсън има случай на тромбоза по време на клиничните изпитания при млад мъж.

При всяка от ваксините може да се получи нежелан страничен ефект. Слагат се на милиони. Алтернативата е да ги забраним и да се заключваме всички за три месеца и да елиминираме вируса.
Знае ли се всъщност от какво е починала? Възможно е да е развила тромбоза. Ще се разбере по-късно, предполагам.
https://segabg.com/hot/zhena-na-57-g-e-pochinala-plovdiv-sled-vaksinaciya

# 3 189
Графика на Ню Йорк Таймс
Тези страни имат най-висок ръст на новосъобщаваните смъртни случаи през последните 14 дни.

Графиките, които са в един и същ мащаб, показват ежедневни смъртни случаи на глава от населението и са на страни с поне пет милиона души.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/coronavirus-maps.html

# 3 190

https://segabg.com/hot/zhena-na-57-g-e-pochinala-plovdiv-sled-vaksinaciya

Благодаря.

# 3 191
Жалко за жената, но да се спира ваксинирането заради недоказан случай е недопустимо.
Ясно е, че починали хора след ваксиниране е възможно да има.Човек понякога  умира от нещо, от което обикновено почти никой не умира .Има хора починали от болен зъб, не сме спрели да ходим на зъболекар. Имало е и ще има жени, умрели при раждане, но светът продължава да съществува, тоест не сме спрели да раждаме. Знаем, че излизайки навън, може да ни блъсне кола на улицата, да ни наръга някой ненормален, да ни падне тухла на главата и какво ли още не...ама излизаме всеки Божи ден.
Записала съм се електронно за ваксина( вероятно Астра Зенека)и ако има само такава, случаите, за които се тръби няма да ме спрат да си я сложа. Притеснявам се, но като съпоставя риска от смърт вследствие от поставяне на ваксина, с риска от усложнения и ужасна смърт от ковид, познайте кое надделява...

# 3 192
А иначе - некомпетентност, зависимости.
...
Наистина си мисля, че не знаят изобщо какво правят 🙄
Определено, само като видя тоя смешник с хиалурона, ми иде изобщо да се откажа от българското гражданство.
А за народа какво да кажем, ежедневно срещам хора на принципа, че корона вирус няма и всичко е конспирация, кемтрейлс, чипиране, 5G...

# 3 193
🔺Отчетено е бързо увеличаващо се разпространение на вируса и в училищата
Увеличава се заболеваемостта с COVID-19 сред децата и младежите. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той обясни, че хоспитализираните деца до 18-годишна възраст с доказан COVID-19 са общо 56, от които до 1 година са 14 деца, от 1 до 3 години са 9, от 4 до 10 години - 9, а останалите деца са на възраст до 18 години.
https://nova.bg/news/view/2021/03/12/318959/56-%D0%B4%D0%B5%D1%8 … s-1a7aMF1rgc87JwA

За 12 март
✅ 57 336 ваксинирани с две дози
💉 12 214 поставени дози за деня
💉 336 660 общо поставени дози
Общо 17161 тестове за последното денонощие, от които:
🔬 9946 PCR проби
🔬 7215 БАТ проби
🧬 18.4% положителни (3159 общо)
👥 1879 PCR нови (18,89% (➕) ‼)
👥 1280 БАТ нови (17,67% (➕) ‼)
👤 ‼ 146 деца/ученици ‼
👤 841 в София
👤 294 в Бургаc
👤 243 в Пловдив
👤 179 във Варна
👤 152 в Плевен
👤 111 в Стара Загора
👤 109 в Благоевград
👤 100 в Русе
👤 96 в Пазарджик
👤 94 в Хасково
👤 79 в Шумен
🧑‍⚕‍ 57 медици
🏥 ‼ 214 хоспитализирани ‼
🩸 +4 интензивни
🍀 1697 излекувани
♦️ 102 починали
👥 434.96 души е четиринадесетдневната заболяемост на 100 000 население
♦️ 15.36 души е четиринадесетдневната смъртност на 100 000 население

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 01:50 от Анонимен

# 3 194
Срам ме е, че си го мисля, но вече четох в темата въпроси за евентуални парични компенсации!?!
Баща ми почина на 50 години, на път за работа, от инфаркт.
Преди 15 години.
Ако беше в понеделник, можеше да спорим, че е от ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт