COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 344
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 195
  • София
Знае ли някой ваксината срещу папимома вирус на каква основа е, дали е като векторните или ПНК ? ,За нея имаше противоречиви мнения, много се ваксинираха, но имаше и откази.,

# 3 196
  • София
Тези с АЗ в темата не са в паника.

Нашите направиха това, което правят и другите, защото нямат полезен ход - нито да продължат, нито да спрат. И в двата случая ще има критики. Обаче в някаква степен сами се докараха до това положение с противоречивите послания в рамките на 24 часа и изобщо от година насам - продължаваме да ваксинираме - спираме да ваксинираме. И накрая файзерът е при малтийците.
Много раздухаха тази история с починалата жена с байпасите. При нея е било всекидневен риск да се случи нещо, ама сега стана много удобно покрай ваксините. Журналистите са виновни, само вдигат пушилка за неща, които при други обстоятелства биха подминали. Рейтингът е важен, нЕкой лев да им падне от тираж!

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 06:53 от Andariel

# 3 197
За Малта и това че се къпят във ваксини д-р Брънзало сутринта обясни, че те просто са заявили Файзер когато е имало такава процедура, ние сме заявили най-много АЗ. Толкоз. Изтеглили сме късата клечка, лош късмет и може би доза недалновидност и желание да спестиш разход. Сега ще трябва да си търпим последствията. Някой знае ли за Новавакс и Кюрвак заявявани ли са количества от ЕС по механизма по който заявяваха другите одобрени ваксини предварително?

# 3 198
Нашите направиха това, което правят и другите, защото нямат полезен ход - нито да продължат, нито да спрат. И в двата случая ще има критики. Обаче в някаква степен сами се докараха до това положение с противоречивите послания в рамките на 24 часа и изобщо от година насам - продължаваме да ваксинираме - спираме да ваксинираме. И накрая файзерът е при малтийците.
Нашите са толкова неориентирани, че не могат да поемат отговорност за думите си, затова говоренето им е непостоянно и никой не им вярва.
Нищо не пречеше, да се изтегли партидата, заради която е спряна ваксинацията в другите държави, докато се изясни има или няма проблем. Хората, на които е сложена  ваксина от тази партида, да бъдат предупредени, да са с повишено внимание.
Могат да обяснят просто нещата. Това целенасочено пазене "да не се всява паника сред хората", всъщност постига само хаос и паника. Колкото повече говорят, повече глупости сътворяват. Не сме изтеглили късата клечка, просто и най-дългата да беше, нашите са в състояние да я скъсят.

# 3 199
За Малта и това че се къпят във ваксини д-р Брънзало сутринта обясни, че те просто са заявили Файзер когато е имало такава процедура, ние сме заявили най-много АЗ. Толкоз. Изтеглили сме късата клечка, лош късмет и може би доза недалновидност и желание да спестиш разход. Сега ще трябва да си търпим последствията. Някой знае ли за Новавакс и Кюрвак заявявани ли са количества от ЕС по механизма по който заявяваха другите одобрени ваксини предварително?

А ние не сме заявили пълната си квота от Пфайзер понеже правителството е преценило, че нямаме нужда. И бройките ваксини, които сега можеха да бъдат в България, са взети от други страни - напр. Македония, както обясни един от евродепутатите.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 09:06 от EmmaT

# 3 200
Ето едно интересно четиво. Защо,  как,  батко, братко и т. н. Въобще не сме изтеглили късата клечка.  Така СА решили.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31052187.html

# 3 201
  • София
За Кюрвак (третата РНК ваксина, немски производител, ако се не лъжа) са заявени 225 милиона дози за ЕС, но Новавакс (САЩ) ще бъде одобрена преди Кюрвак.
Според Националния ваксинационен план, или поне към датата на публикуването му на зайта на МЗ, тепърва ще се сключва договор за Новавакс. Но предполагам ЕС вече са сключили такъв, тъй като първата ковид-антиген ваксина е на финалната права вече.

# 3 202
Това, което аз разбрах е, че тя е отишла на преглед. Не се е била записвала в списъци при лл. или другаде. Кардиоложката след прегледа  и е предложила да се ваксинира. И жената се е съгласила. За мен това е слаб момент. Аз поне не искам така да ме притискат. От объркване аз също бих се съгласила с нещо подобно, без да съм напълно убедена, че го искам.

Жената е от някакво село.
Дали е имала опция да се записва в списъци?
Това, че са ѝ предложили, не го приемам изобщо за притискане.
Всеки може да откаже.
Защо мислите хората за слабохарактерни?
Тя не е на 90 години, на 57 е съвсем адекватен зрял човек, даже не е и стара.

# 3 203
Една моя възрастна позната искаше с АЗ да се ваксинира. Вчера разбрах, че близки живеещи в Белгия я умолявали да не се ваксинира с АЗ. Тя притеснена и объркана. Явно ще ги послуша, защото каза, че щяла да чака РНК. Кой знае още колко хора са така.

# 3 204
  • София
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/12/04/414 … azrabotvat_i_kak/.  Ваксина с протеин-базиран антиген е ваксината за човешкия папиломавирус.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 09:24 от Savileta

# 3 205
Ами тогава за всеки случай, такива рискови но същевременно с влошено здравословно състояние в момента хора, да изчакват с ваксинацията.
Аз лично както казах, ще пия нещо след ваксинация за да я ,,прекарам" по-леко. И да, може би при мен няма да е толкова ефективна, но така и така тя не ме предпазва напълно от Ковида а само спестява тежкото протичане.

# 3 206
  • София
По принцип хора, които в даден момент са с влошено здраве, не трябва да се ваксинират тогава независимо с каква ваксина.

# 3 207
По принцип хора, които в даден момент са с влошено здраве, не трябва да се ваксинират тогава независимо с каква ваксина.
Принципно е така, ваксинират се здрави хора, но когато се казва, че независимо от състоянието /хронични заболявания до вчера обострени, дори заразени в момента, прекарали вируса и т.н./ ваксината е "безвредна" и може да се поставя на всички, във всякакво състояние, нормално е да си сложиш ваксина, пред възможността да се разболееш от ковид, ясно защо.

# 3 208
Това, което аз разбрах е, че тя е отишла на преглед. Не се е била записвала в списъци при лл. или другаде. Кардиоложката след прегледа  и е предложила да се ваксинира. И жената се е съгласила. За мен това е слаб момент. Аз поне не искам така да ме притискат. От объркване аз също бих се съгласила с нещо подобно, без да съм напълно убедена, че го искам.

Всеки може да откаже.
Съдя по себе си. Извинявам се, ако някой мисли, че я обиждам. Аз съм лесно манипулируема и после съжалявам. За себе си искам да мисля дълго, не че после вземам правилното решение.

# 3 209

Всеки може да откаже.

Не точно слабохарактерни, но по-възрастните хора понякога се подвеждат, за да не обидят някой или защото е неудобно да откажат. Съдя по майка ми, свекърите ми...

Общи условия

Активация на акаунт