COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 148
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 900
За Janssen очаквам същите дилетантски приказки - 60 процента ефективност, ваксина за бедняци, че и еднодозова. Народът както се плашеше от това иРНК като дявол - от тамян, така реши, че иРНК ваксините са неговото нещо. Живи и здрави, април чакаме три по 60 хил. бройки от Pfizer. Сега се надяваме Кирилов да борави умело с английския и да договори още.

Защо да е ваксина за бедняци? Не се заяждам. Наистина не разбирам.

Аз съм "харесала" тази ваксина (доколкото ваксина може да се хареса) защото е една доза. Около мен, приятели се ваксинираха с нея. Имаха втрисания и температура на следващия ден, но отминаха.

# 6 901
  • София
Скрит текст:
За Janssen очаквам същите дилетантски приказки - 60 процента ефективност, ваксина за бедняци, че и еднодозова. Народът както се плашеше от това иРНК като дявол - от тамян, така реши, че иРНК ваксините са неговото нещо. Живи и здрави, април чакаме три по 60 хил. бройки от Pfizer. Сега се надяваме Кирилов да борави умело с английския и да договори още.
Защо да е ваксина за бедняци? Не се заяждам. Наистина не разбирам.

Аз съм "харесала" тази ваксина (доколкото ваксина може да се хареса) защото е една доза. Около мен, приятели се ваксинираха с нея. Имаха втрисания и температура на следващия ден, но отминаха.[/spoiler]

Защото по мое мнение в България се внуши, че Pfizer и Moderna са ваксините "на елита" и са най-добрите. Извън намеците, че иРНК ваксините са за избрани, се цитират листовките и проучванията, при които аденовирусните ваксини уж показват около 60-70 процента ефективност (на фона на над 90 за иРНК). Въпросът е, че ваксините не могат да се сравняват като на битпазар и има десетки фактори, които показват, че съпоставянето на Pfizer с Janssen например няма как да стане.
Но иначе за мен ваксината си е супер, а особено, че е еднодозова - това е огромно предимство!

# 6 902
  • София
В много близък контакт бях с болен, около 30 мин. Това беше онзи ден. С две дози Модерна съм, ще докладвам резултат Simple Smile
Страх ме е за мъжа ми (с една доза е) и за децата...
Дали ще се заразя, дали ще ги заразя...

# 6 903
Много хора говорят за четвърта вълна през септември уж по-поносима, хора от тия които се появяват на телевизора.
За да го говорят това, би трябвало да са сигурни, че този ужас сега ще намалее и цяло лято ще е спокойно. Дали?
А аз слушах едно обяснение, че инфекциозните заболявания се развиват синусоидно докато не стигнат заветния процент от населението и тогава може да се говори за затихване.
Ще има още вълни, колко ще са, времето ще покаже. Видя се, че на вируса не му влияят температури, сезони, молби към Бог  и др.под.
Ето една онагледяваща картинка за Япония:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html? … 99423467b48e9ecf6

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 16:54 от Nothinger

# 6 904
  • Далечният изток
Това със списъците за ваксинация по институциите не е съвсем така. Никой не предлага ваксина. Всеки, който се включи в списъка, посочва каква ваксина иска. Когато дойде датата за ваксинация се обаждат и казват каква ще е ваксината. Всяка от трите може да е, ако искаш, отиваш.

# 6 905
Къде има инфо за тази ваксини на Пфайзер, които щели да пристигат април? Кога през април знае ли се?

# 6 906
  • София
Къде има инфо за тази ваксини на Пфайзер, които щели да пристигат април? Кога през април знае ли се?

От брифинга днес. Датите, които цитира Ангелов, са 5, 12 и 19 април.

# 6 907

От брифинга днес. Датите, които цитира Ангелов, са 5, 12 и 19 април.
Много благодаря. Това е полезно инфо. Ние сме записани за 10.04 и се чудя дали няма да са свършили...

# 6 908
За мен в момента имаме 2 основни пропуска по отношение на мерките - отворени и пълни хотели със претъпкани СПА центрове (един заразен там и другите ще се натръшкат) и неограничението да се събират до 15 човека на едно място + градския транспорт и междуградските превози. Недостатъчното тестване и некарантиниране на контактните пък, не ми се коментира.
Плененницата ми се зарази преди 10 дни, доказано с PCR тест. Никой не я е потърсил за контактни или да провери дали е на посочения адрес. Шефката й пък настояваше да продължава да работи (супермаркет), защото било "нищо работа"... Явно за някои хора това, че може да зарази клиентите, с които контактува е нищо.
А на фона на лошите показатели в статистиката ни, Ангелов се изцепил днес, че "мерките дават резултат"! Сериозно ли?! Мерките са в сила от 3 дни и аз не виждам абсолютно никакъв резултат, а напротив ако продължаваме така до няколко дни ще имаме 10 000 хоспитализирани с Ковид, а интензивните  никога не са били толкова много.

# 6 909
Извинете, днес казали ли са на брифинга, че връщат малките след априлската ваканция?

# 6 910
# 6 911
Вчера личната звъня на родителите ми да ги пита желаят ли ваксинация с Модерна,за Плевен става въпрос.Така ,че явно си вървят по системата.
И моите родители, и те от Плевен, днес личния лекар ги е ваксинирал с Модерна.

# 6 912
  • Далечният изток
"АстраЗенека" (AstraZeneca) ще започне проучването на ранен етап, за да предостави своята ваксина срещу Covid-19, разработена съвместно с Оксфордския университет, като спрей за нос, съобщава в четвъртък "Файненшъл таймс".

Процесът може да започне още през следващата седмица, тъй като според информацията на финансовото издание Оксфордският университет вече е започнал да търси участници в подобно изпитване.

Очаква се първата фаза на изпитването, предназначена да тества безопасността на този тип ваксина, да включва около 30 участници - здрави възрастни хора на възраст до 40 години.

Идеята зад ваксината под формата на спрей за носа е, че тя е по-лесна за прилагане и че може значително да намали скоростта на предаване на Covid-19, тъй като вирусът преминава главно през горните дихателни пътища, посочват източници на "Файненшъл таймс", запознати с въпроса.
https://bnr.bg/post/101442639/astrazeneka-shte-zapochne-izpitvan … Fq2SYkL0Ot8zrAP7k

# 6 913
  • София
Леле, тия американци как ваксинират! Служебно бях в телеконферентен и докато се събираме, си говорим за ваксини, кой се ваксинирал, с какво, къде... Американците ми скриха шапката - един на drive through се ваксинирал; един на изнесен щанд в голям супермаркет; един в някакво кино, където местна клиника направила изнесено ваксиниране. Супермаркета си направил записване през техния апп, само да си го имаш на телефона и се записваш. Майтапеха се, че се чуло, че и в стрийптиз клуба им щяло да има, ама нямало кой да провери Simple Smile Пфайзер и Модерна, каквото имат като отидат, това боцват.
Англичанката ни каза, че си вървят по групи и не се знае тя изобщо кога ще може да се ваксинира (млада жена е).

# 6 914
Да не говорим че се издават заповеди от днес за вчера...Заповед на министъра на здравеопазването в сила от понеделник/за 10 дена/,днес е четвъртък..Днес заповед на министъра на икономиката,която не се съвместява с предната,да не говорим че е в сила първата от четири дена....Пък че и ББ разпоредил...Ай да си оправя вече министрите...На маймуни ни обърнаха,прав е Алибегов за това....
Като циганин с мечка на сбор...Свирят ни,играем,отпуснат веригата,тръгнем,па пак дръпне,та се върнем....Е,да тропнем мечешко хоро...

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 18:06 от Barsa

Общи условия

Активация на акаунт