COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 220
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 455
Скрит текст:
Естествено! Нали за това ужким имаме държава, плащаме данъци и т.н. Тяхна работа е да контролират и налагат санкции, не наша.
В нашите квартални се бяха завъртяли веднъж миналата година, плеснали една санкция на едното магазинче и оттогава всички спазват всичко, като легенда я носят тая глоба. И така трябва.

Това ще го кажа за N-ти път, нищо, че винаги го трият.
Навсякъде е валидна старата истина, че добра дума и Колт убеждават по-добре от само добра дума. При нас е особено актуално.
Нашенецът разбира само като го ударят по джоба. Една глоба, но ефективно събрана, а не просто написана някъде, върши къде по-добра работа от часове и дни убеждаване и привеждане на аргументи.
Скрит текст:
Видя се отдавна,че да се разчита на самосъзнание при народ, от който всеки има поне по две мнения по всеки въпрос, е нереално. Единственият начин да се постигне нещо, е държавата да си влезе в ролята на държава и да замени популистките приказки от екрана на телевизорите с ефективен контрол. Което и е работата.

Не е само "нашенеца". Всички хора са еднакви. То за това има глоби и наказания от САЩ до Китай, от Нова Зеландия до Европа......
Глобите и наказанията се различават във всички страни, както и контрола - то за това и резултатите са различни...

# 7 456
  • София
В Барселона са си спретнали експеримент - събрали 5000 доброволци на концерт, като преди това са ги тествали за коронавирус. Искат да проверят дали методът ще действа при културни мероприятия - https://offnews.bg/sviat/eksperiment-v-barselona-5000-na-kontcer … lasni-748675.html

# 7 457
А аз си разсъждавам, как ще излезем от това ..

Моля ви, не правете отговор на три цитата, ясна е темата, по която пишете, а е доста трудно да се изчетат петте изречения коментар на два чаршафа цитат.

По въпроса, който сте задали, гледате какво се случва в Израел, също Великобрирания (донякъде). И се надявате да е верния път.

# 7 458
  • в страната на чудесата
Д-димер не се покачва само при тромбообразуване. Допускам, че доста хора с реакция ще имат повишен д-димер ако се изследват.

Милитана, здравната услуга не включва канцеларска такава. Допускам, че си проследила основния въпрос, който се обсъжда.

# 7 459
Лейка, за мен това не е канцеларска услуга , защото по тази логика издаването на болничен лист от ЛЛ също може да се таксува допълнително. Това е надграждаща услуга и да, проследила съм основния въпрос който се обсъжда много внимателно. Смятам, че НЗОК като страна по договора с ЛЛ трябва да вземе отношение във връзка с искането на тази сума за изпечатване на един брой лист. Четох, че някои ваксинационни центрове го правят след втора игла абсолютно безплатно. И за мен не е проблемът в 15-те лева, а в грозното поведение. Достатъчно им се плаща на ЛЛ за дистанционно лекуване на пациентите им, не е редуцирано поради тази причина - напротив, плаща им се допълнително за работа на първа линия.

# 7 460
  • в страната на чудесата
Така е Милитана, но това са различни неща. Впрочем може да възразите и за дистанционното лекуване и съответно плащане.
За болничните листове си има регламент. За разпечатване на електронно здр досие - не.

# 7 461
Здравното досие е още екзотика, не са се сетили да го регламентират. Очаквам и достъпът до него да не е само чрез електронен подпис за здравноосигуреното лице. Ще видим в бъдеще, сега има по-важни проблеми за решаване. Един от които е, че направиха хората които искат ваксина на луди.

# 7 462
  • София
В Барселона са си спретнали експеримент - събрали 5000 доброволци на концерт, като преди това са ги тествали за коронавирус. Искат да проверят дали методът ще действа при културни мероприятия - https://offnews.bg/sviat/eksperiment-v-barselona-5000-na-kontcer … lasni-748675.html
Някой може ли да ми разясни смисъла на горния "експеримент":
Ок - тества на входа 5 хиляди човека - негатив.
Всички на концерта са С маски, Без дистанция. Ок
После? 14 дни ще ги държат изолирани, за да видят какво се случва или как? Защото може никой да не е е заразил на концерта, но на другия ден може всички да се заразят, на друго място и по друго време.
Не разбирам, наистина.

# 7 463
  • в страната на чудесата
Възможно е да.
От друга страна все повече мои познати се ваксинират при джипито си.
Коридорите трябва да останат - има хора без джипита и без осигуряване. В името на пандемията последните не бива да остават без ваксина ако желаят такава.

# 7 464
  • София
Ronald, мисля, че ще следят дали концертът ще стане огнище, както беше с редица културни и спортни събития в началото на пандемията. Ако не гръмне масово заразяване, пишат експеримента успешен. Пък че някой се е заразил междувременно - пишат го заразен от другаде...

# 7 465
Facebook замрази страницата на президента на Венецуела Николас Мадуро, след като той заяви без доказателства, че билкови лекове могат да излекуват Covid-19.

През януари той твърди, че разтвор от билки с мащерка може да излекува болестта.

Той няма да може да публикува в продължение на 30 дни.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56554227

# 7 466
  • София
Нали никой не се надява държавата след една година да почне да си върши работата и да налага глоби.
Не, не се надяваме. В центъра на София, и цитирам, че е в центъра, защото не е на някое тайно място, заведения са си извадили маси за правостоящи, има печки, за да не е студено на клиентите и реално си работят. Апропо, омразния Алигбегов не го е направил, но поне половината други са. Минават полицейски патрули и не обръщат внимание. Всички виждат, глоби няма.

# 7 467
Бояна, последно Алибегов беше извадил навън скарите и явно ще разчита на продажби за вкъщи. То лошото е за тях де, че сега всички по Витошка продават едни и същи неща от заведенията....ама не съм аз тази дето ще им определя как да работят. На практика има пица, пържени картофи, скара, бира.

# 7 468
  • София
Бояна, последно Алибегов беше извадил навън скарите и явно ще разчита на продажби за вкъщи. То лошото е за тях де, че сега всички по Витошка продават едни и същи неща от заведенията....ама не съм аз тази дето ще им определя как да работят. На практика има пица, пържени картофи, скара, бира.
Някои продават за вкъщи, но други си имат по 10-тина маси за правостоящи, с пепелници на тях, печки, за да не е студено и там хората си пийват. За мен това е незаконно, но пък полицаите подминават, всички виждат и това си е така през цялото време. Пак казвам, Алигбегов не го практикува, някои от другите заведения също, но поне половината реално си работят в нарушение. Същото се случва и на други места, но поне не са на пъпа на столицата, да приемем, че властите не знаят. Реално отново губещи са освен хората, които спазват мерките, и бизнесите, които се съобразяват с правилата. Както беше със забраната за пушене на закрито, но доста по-опасно сега.

# 7 469
  • София
Заведението в Студентски град, което остана отворено, мина само с едно предупреждение. Какво повече да говорим.
По цял свят не разчитат на добрата воля на хората, а на контрол и санкции. У нас все още говоми за "ако хората не са отговорни, ние (държавата) нищо не може да направим

Общи условия

Активация на акаунт