COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 512
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 395
Това сериозно ме замисли!
     Хмммм. Дали...? Или...?

Ама то ще се чуе... Frowning1

# 7 396
Това сериозно ме замисли!
     Хмммм. Дали...? Или...?

Ама то ще се чуе... Frowning1
Кое?

# 7 397
  • София
В Германия се страхуват, че губят контрол над пандемията и предлагат допълнителни мерки за районите с над 100 заразени на 100 хил.души население:
"Ние сме в най-опасната фаза на пандемията", заяви началникът на кабинета на канцлера Хелге Браун в интервю за в. "Билд ам зонтаг". "Следващите няколко седмици ще определят дали ще можем в обозримо бъдеще да овладеем пандемията. Ако броят на заразените отново скочи рязко, има нарастваща опасност следващата мутация на вируса да стане резистентна на ваксина. Тогава ще ни трябват нови ваксини, отново ще трябва да започнем да ваксинираме отначало", каза Браун.
Според него в регионите, където броят на случаите на 100 000 души през последните седем дни е над 100, са нужни допълнителни ограничения. Според него там би помогнало въвеждането на регионален вечерен час, защото най-високите нива на заразяване са при събирания по домовете. Браун очаква ситуацията да се подобри през май, благодарение на ефекта от ваксинацията и затоплянето на времето. "Към Петдесетница (23 май) ще видим първите положителни ефекти, стига дотогава ситуацията да не е излязла извън контрол", добави той.
  от ТУК
При нас в областите-"отличници" по заразяване гоним бройката 1000 нови случая на 100 хил.души население, а всички останали области са много над 100-те бройки.

Важното е, че не ни е страх, при нас всичко е под контрол и сме готови за отваряне на 01.04.- къде ти там ще чакаме Петдесетница като германците?

# 7 398
  • София
Да, вече наистина става трагично-смешно: в Исландия при двама новозаразени се чудят да демаркират ли пътеките до вулкана, в Нова Зеландия при 1 нов случай въвеждат локдаун за 1 седмица, в Германия при 100 на 100 хиляди удължават мерките, у нас - при хиляда на сто хиляди: държим нещата под контрол Grinning.
Забавно щеше да е, ако беше на филм.

# 7 399
Аз като гледам и с мерки, и с малко мерки този вирус си стои и чака. В Бургас са безсмъртни, никъде никой не спазва мерки в малките квартални магазини. Няма дезинфектанти, продавачи, клиенти без маски, абе вирОс няма. В големите поне се следи, ама нали те са трън в очите на мазния Алибегов. Позната сподели с мен,че на 8-ми март в едно от култовите заведения е имало 2500 човека, буквално един върху друг и са работили до 3-4 часа. Сега си берем плодовете.

# 7 400
Във Варна пък в кварталните магазини около нас всички са с маски, правилно поставени, даже и чакащите хора навън. Аз бих казала, че във Варна се спазват мерките в закритите помещения, но като гледам и ние си имаме доста болни.

# 7 401
Да, в малките квартални магазини е най-страшно.
Не ми се влиза в  разговори около личната вина и проверките. Затова редактирам.
Любопитна е статистиката за глобени за неспазване на мерките.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 09:36 от Amanda.D

# 7 402
Аз като гледам и с мерки, и с малко мерки този вирус си стои и чака. В Бургас са безсмъртни, никъде никой не спазва мерки в малките квартални магазини. Няма дезинфектанти, продавачи, клиенти без маски, абе вирОс няма. В големите поне се следи, ама нали те са трън в очите на мазния Алибегов. Позната сподели с мен,че на 8-ми март в едно от култовите заведения е имало 2500 човека, буквално един върху друг и са работили до 3-4 часа. Сега си берем плодовете.

Потвърждавам..в магазините до нас-маски долу Anguished...Поне в големите вериги горе долу има...Като си знаем болниците и т.н. с какъв акъл -не знач.

# 7 403
Да, ние също сме си виновни. Но аз не съм шофьор и нямам възможност всеки ден да пътувам до голям магазин за един хляб.

# 7 404
  • в страната на чудесата
Ами въпрос на организация е. Едва ли някой се вълнува от това дали сте шофьор, но и вие не наблягате на това, а на липсата на мерки в кварталния магазин. В който никой, ама никой не ви кара да влизате. Нито да водите децата в него...
Няма как да стане, освен да ги накажете като не им давате парите си. Толкова е просто.
А един хляб се прави за 20 мин. Без пекарна.

# 7 405
Съгласих се, ние сме си виновни:smile:
Не изключих личната вина и в първия пост по темата квартално-селски магазин и присъствието ни в него.
Много си зависи в какво населено място живееш.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 09:41 от Amanda.D

# 7 406
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не е правилно да се вменява вина на обикновените хора, че е тяхна вина и те само и единствено трябва да се пазят.
Магазини и работещи в тях с а тези, които трябва да спазват мерки. И контролиращи трябва да има.

# 7 407
  • София
Естествено! Нали за това ужким имаме държава, плащаме данъци и т.н. Тяхна работа е да контролират и налагат санкции, не наша.
В нашите квартални се бяха завъртяли веднъж миналата година, плеснали една санкция на едното магазинче и оттогава всички спазват всичко, като легенда я носят тая глоба. И така трябва.

# 7 408
Не е правилно да се вменява вина на обикновените хора, че е тяхна вина и те само и единствено трябва да се пазят.
Магазини и работещи в тях с а тези, които трябва да спазват мерки. И контролиращи трябва да има.
Не се заяждам. Kalinka, извини ме!
Моето правило: Пази първо себе си. Никой не е длъжен да мисли за мен. Така ще мога да бъда в помощ и на околните. За моите действия и бездействия съм отговорна само аз. Изборът си го правим ние. И така по веригата от моето семейство до кварталния магазин.
Дали е грешно.....

# 7 409
Много малко ваксинирани вчера, защо така Sad

Общи условия

Активация на акаунт