COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 542
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Немция
Словашкият премиер Матович, който е голям фен на руската ваксина, купи Sputnik V без съгласието на кабинета си. Сега правителството е изправено пред разрив.

Тайно, без знанието на членовете на кабинета, тази сделка е била сключена.

https://www.sueddeutsche.de/politik/slowakei-coronavirus-impfstoff-1.5224023

# 1 156
То и аз сложих ваксина, ама..пак ставам неспокойна.
1. Ще има ли за мен втора доза (уж се пазела, ама съм си недоверчива и няма да мирясам докато не ми я боцнат)
2. Сега какво става, хем боцната, хем мутирала вече наполовина, хем се оказва други мутанти на хоризонта и ...аз пак гола и боса.
3. Не виждам нещо как ще се работи в бъдеще. За ученици ДО, ама работа така няма, поне за повечето. И тея занзибарци ме напрегнаха нещо, не се спряха някои . Не им завиждам, на мен също ми се иска да мръдна някъде, но хем нямам възможност, хем не считам сега за нужно да се рискува и внасяш-изнасяш мутации.
4. Абсолютно съм за паспорт на ваксинираните. То това няма да има край. Да се боцнат и да ходят къде искат, ама и ваксините не защитават от някои щамове . То това..не виждам края, как пък по наше време се случи((

# 1 157
То и аз сложих ваксина, ама..пак ставам неспокойна.
1. Ще има ли за мен втора доза (уж се пазела, ама съм си недоверчива и няма да мирясам докато не ми я боцнат)
2. Сега какво става, хем боцната, хем мутирала вече наполовина, хем се оказва други мутанти на хоризонта и ...аз пак гола и боса.
3. Не виждам нещо как ще се работи в бъдеще. За ученици ДО, ама работа така няма, поне за повечето. И тея занзибарци ме напрегнаха нещо, не се спряха някои . Не им завиждам, на мен също ми се иска да мръдна някъде, но хем нямам възможност, хем не считам сега за нужно да се рискува и внасяш-изнасяш мутации.
4. Абсолютно съм за паспорт на ваксинираните. То това няма да има край. Да се боцнат и да ходят къде искат, ама и ваксините не защитават от някои щамове . То това..не виждам края, как пък по наше време се случи((
Не виждам причини за безпокойство. След десетина дни макс ще имаш антитела, и в най-лошия случай ще го изкараш като грип. Според мен няма и как да го пренасяш.

# 1 158
В УК пуснаха още една декларация (сякаш настоящите не стигат), когато напускаш държавата да пишеш по какви причини (не съм я виждала, споделям прочетено от новините). Уж като ваксинират възрастните, щяха да отпуснат мерките, ама греда. Чак средата на май....ама не пише коя година де.

# 1 159
Анди, защо се ядосваш за изборните комисии?
Да не мислиш, че са сложили на всички?
Чакам платформата аз.

# 1 160
Словашкият премиер Матович, който е голям фен на руската ваксина, купи Sputnik V без съгласието на кабинета си. Сега правителството е изправено пред разрив.

Тайно, без знанието на членовете на кабинета, тази сделка е била сключена.

https://www.sueddeutsche.de/politik/slowakei-coronavirus-impfstoff-1.5224023
Това е интересно, аз го разбирам защо е фен на Спутник, евтина и качествена ваксина, и аз съм и фен.Simple Smile Ама как така я купува без съгласието си на кабинета. Или на парламента. При нас например има дебати в парламента трябва ли да купуваме ваксината, управляващите решиха че не трябва и въпроса приключи. Но аз не разбирам как премиера там решава самостоятелно да купи Спутник, без преди това в техният парламент да се обсъди въпроса и да се възложи мандат за действие на правителството да преговаря с Русия за Спутник. Не мога да разбера как чисто законно при положение че Словакия не е монархия че премиера като цар да решава какви ваксини да купува без да е одобрено преди това от парламента.

# 1 161
  • При семейството си
В УК пуснаха още една декларация (сякаш настоящите не стигат), когато напускаш държавата да пишеш по какви причини (не съм я виждала, споделям прочетено от новините). Уж като ваксинират възрастните, щяха да отпуснат мерките, ама греда. Чак средата на май....ама не пише коя година де.

И ако декларираш, че напускаш, за да караш ски или пиеш по едно питие на плажа, ще те спрат ли....и най-вече наистина не се знае до коя 20-30 година ще се прилагат “мерките”.

# 1 162

И ако декларираш, че напускаш, за да караш ски или пиеш по едно питие на плажа, ще те спрат ли....и най-вече не се знае до коя 20-30 година ще се прилагат “мерките”.
Мерките тук нямат краен срок. И противно на очакваното, че което се дъжи без срок, се дължи веднага, тук са безсрочни.
Ако декларираш, че отиваш на пиеш едно в Кале, на връщане те чака глоба (нямам идея дали ще проверят декларацията ти при напускане), щото нямаш право да напускаш страната без основателна причина (като например работа, здравословни причини, трагични загуби....). Явно дори 210 те паунда на връшане не могат да свият пътуващите до желаното ниво.

# 1 163
  • Пловдив
За изминалото денонощие:

3004 нови случаи / 16876 теста,
65 починали,
5463 хоспитализирани,
437 в интензивно отделение.

# 1 164
Колко най-много  бяха хората в интензивен сектор през ноември? Не бяха ли към 500? Ако е така, ние съвсем скоро ще стигнем тази бройка. Дали е подготвена здравната система да поеме още интензивни?

# 1 165
  • Бургас
В Бургас положението е много зле. Още една седмица така и просто не виждам как смятат изобщо за ни лекуват и опазят.

# 1 166
05.03. - 3004 новозаразени (PCR 1838, БТА 1166), 258 385 общо
- 17,80% от 16 876 проби (PCR 9957, БТА 6919), 18,46% само от PCR, 16,85% само от БТА
- 35 896 активни случаи, 35 277 карантинирани
- 55 новозаразени медици, 133 новозаразени деца
- 5 463 хоспитализирани (+156), 437 интубирани (-3)
- 65 починали, 10 571 общо
- 1 280 освободени от карантина и "излекувани", 211 918 общо
- 5 488 с Комирнати, 9 430 с АЗ и 1 002 с Модерна поставени дози, 49 938 с две дози, 284 464 общо
.
Благоевград  106
Бургас  428
Варна  136
Велико Търново  83
Видин  16
Враца  88
Габрово  33
Добрич  33
Кърджали   18
Кюстендил   61
Ловеч  36
Монтана   46
Пазарджик   76
Перник  51
Плевен  141
Пловдив   208
Разград  19
Русе  63
Силистра   35
Сливен  92
Смолян  36
София  85
София (столица)  734
Стара Загора  121
Търговище  8
Хасково  99
Шумен  93
Ямбол  59

# 1 167
Цитат
Колко най-много  бяха хората в интензивен сектор през ноември? Не бяха ли към 500? Ако е така, ние съвсем скоро ще стигнем тази бройка. Дали е подготвена здравната система да поеме още интензивни?
580 интензивни и 7 000 хоспитализирани стигнахме преди да почнем да слизаме, като мисля че мерки бяха взети още по рано, а след 2-седмичният времеви гап след комбинацията затворени у-ща + затворени заведения тръгнахме надолу от тия цифри. Ние се изкачихме на стъпалото 3 000, това не е шега работа. Абсурд е според мен дори да стигнем до изборите без затягане на мерките. По точно можем да стигнем но цифрите ще са други и на хоспитализираните и интензивните и съответно жизнеспособността на здравната с-ма защото ако мога да цитирам здравният министър ние легла имаме, проблема е че няма лекари, та здравната с-ма почва да издъхва преди да напълним всички легла които има и които можем да отворим. Арена Армеец по всяко време може да е напълним с легла, въпроса е кой ще лекува там.

# 1 168
Лошото е че и тези дето спазват мерки и носят и маски, не успяват да се опазят при такова разпространение.
А за това как смятат да ни лекуват... Ами не смятат.
Колко медици писаха и се молеха народа да се пази? Обаче народа не ще. Иска стаден имунитет да гради...
Последната спекулация която чух е че вирус нема, ама ни пръскат от самолетите с отрови, да се разболяват хората. Rolling Eyes

# 1 169
Чехия поиска от Швейцария, Германия и Полша да приемат пациенти за лечение. Германия вече се съгласи.
Много е тежко положението при чехите.

Общи условия

Активация на акаунт