COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 291
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 710
Някъде прочетох че ковид отделенията в София  са наполовина пълни  или празни  , на който както му хареса.

Ето ви
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/08/4182983_koronavirusut … e_se/#eventBlock7

Празни друг път.. В Токуда разкриват пето (5) ковид отделение. Всичко е фул.

# 1 711
За мен дали измират по улиците, дали пред болниците и в домовете си е все едно. Ама явно за някой има разлика. Не ви ли стана ясно, че болници и лекари не могат да обхванат тези болни в момента, че и увеличаващи се с усилен темп? За останалите заболявания и спешни състояния въобще не отварям дума.

# 1 712
  • София
В Света Анна откриват ново Ковид отделение. Навсякъде всичко се пълни с жестоко темпо. До брифинга в четвъртък вече ще сме ударили 6000 хоспитализирани, което значи, че с това темпо другия четвъртък вече ще сме в положението от края на 2020 г. със 7000+ хоспитализирани. И знаем после какво следва.
На брифинга министъра каза, че се обмисля извеждане на учениците в онлайн обучение, както и ограничаване на фитнесите и моловете /не каза затваряне/, както и по-ранен вечерен час за заведенията, като каза, че за някои мерки ще се действа на местно ниво, а за други - на национално. Но още не е решено кои мерки на какво ниво ще бъдат наложени - тепърва ще се обсъжда и ще се обяви в медиите. Просто няма как да ни се размине - нещата вече излизат извън контрол

# 1 713
Като се чух с близка работеща към просвета, каза, че е  след втора ваксина пфайзер и за разлика от първа доза,
от  втората има дискомфорт - болка.
Като приоритетна група, в провинциален град, преди ваксината са им правени PCR,  после тест за антитела и тогава ваксиниране. Работи с деца и само броени от персонала са пожелали ваксина.
Всеки е в правото си да избира, непонятно ми е после как личния избор се стоварва като вина върху децата и си искат да си стоят  по пижами вкъщи с ДО до безкрай.

# 1 714
  • София
Абе едни мерки, като мартенските от миналата година за 1 месец + масово, денонощно ваксиниране и ще се оправят нещата. Ей го на - лятото чука на вратата и ще ни осигури едни 3 месеца за довършване на ваксинирането и преборване на вируса. Само трябва да устискаме докато дойде хубавото време и увеличаване броя на ваксинираните.

# 1 715
За мен дали измират по улиците, дали пред болниците и в домовете си е все едно. Ама явно за някой има разлика. Не ви ли стана ясно, че болници и лекари не могат да обхванат тези болни в момента, че и увеличаващи се с усилен темп? За останалите заболявания и спешни състояния въобще не отварям дума.

Точно. Разкриването на още и още легла без съответния персонал за тях е колкото хората да умират зад вратите на болниците, а не вкъщи или по улиците. А и дори да превърнем цялата държава в ковид болница при липса на специфично лечение незаразяването би трябвало да е основен приоритет, защото хората пак ще умират дори и при ненатоварена здравна система.

# 1 716
  • на пъпа на Златията
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/08/4182983_koronavirusut … novi/#eventBlock2

Извънреден брифинг ,  не е уточчнено дали мерките юе се върнат на национално или на  регионално ниво .

# 1 717
Не забравяйте, че в UK случаите спаднаха с цената на тежък локдаун който продължи 2 месеца ... така, че бих казал за нас само това: "думам ти куме сещай се снахо".
Аха,а в Австралия тяхната зима (наше лято) през 2020г. я изкараха в локдаун над 4м.!После пак затваряха за малко,щом се появи нов случай.Нашите власти са без аналог и антипример за ''справяне'' с вируса.Като са вечните първенци и се ''справят'' и икономически и с вирус и вариянтите му,защо ли светът не взима пример от тях?

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 21:27 от Не се сърди, човече

# 1 718
Това не знам дали сте го обсъждали - лека корекция в правилата за напълно ваксинираните на Центъра за контрол над заболяванията в САЩ:
- могат да се събират на закрито с други напълно ваксинирани, без да носят маски;
- могат да се събират на закрито с неваксинирани хора от едно друго домакинство без маски, освен ако някой не е с висок риск да прекара тежко ковид;
- ако са били в контакт с някой, който има ковид, не е необходимо да спазва карантина или да се тестват, освен ако не проявят симптоми или не живеят в някакво групово жилище.
Останалите неща остават същите.

Напълно ваксиниран - 2 седмици след втората доза на двудозовите ваксини или 2 седмици след дозата на еднодозовата.

# 1 719
Аз не гледах новините, последно в София ще има ли нови мерки или не? Или се решава в момента?

# 1 720
  • София
Аз не гледах новините, последно в София ще има ли нови мерки или не? Или се решава в момента?

Все още мислят къде какви мерки да наложат, но мерки със сигурност ще има. Ще го обявят официално, когато го решат

# 1 721
  • При семейството си
Абе едни мерки, като мартенските от миналата година за 1 месец + масово, денонощно ваксиниране и ще се оправят нещата. Ей го на - лятото чука на вратата и ще ни осигури едни 3 месеца за довършване на ваксинирането и преборване на вируса. Само трябва да устискаме докато дойде хубавото време и увеличаване броя на ваксинираните.

13 март наближава. Имаме тренинг от миналата година. Планините не е лошо да ги оставят отворени за разходки, но и тяхното затваряне ще преживеем.
Защо отвориха заведенията, обаче, все още  не ми е ясно.

# 1 722
Да очакваме ли поредния среднощен брифинг?

# 1 723
Ще изчакат да видят от днес и утре броя заразени и след това си знаем как ще е ,дано не е по лошо от ноември.

Друго което ми прави впечатление е,че все повече млади хора около нас го карат тежко и всички те отричаха ковид,било манипулация,нямало страшно .Обаче сега шах...Дано само да няма мат.

# 1 724
  • София
В момента увеличението със сигурност не е от заведенията. Ефектът от тях (ако не ги затворят) ще се усети по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт