COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 918
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 995

Е затова трябват общонационални мерки, а не бягане от отговорност!

Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

"Ние проявихме толерантност да връщаме хората в нормален живот и разчитаме, обаче, на тяхното чувство и за самосъхранение, и за отговорност. Пандемията в света върви на пълни обороти. САМОНАГЛАСАТА на българите, че тази пандемия си е отишла ще ни изиграе много лоша шега". - Бойко Борисов днес на брифинга.

Отговорност на държавата /в налагане на мерки и съответно подпомагане на пострадалите отрасли/ само в краен случай, нали финансите са приоритетът. /даже не мисля, че и икономиката, защото едва ли някой печели от цикъла отвори-затвори/.

# 1 996
  • София
Кога започва ваксинацията от платформата?На 11-ти ли?Интересно ми е,дали наистина ще има избор за ваксина.Иначе малко бадева ги плямпаха тия работи.Аз съм записана за 13-ти,но ако няма ваксинатя която искам,мисля да откажа.

Записали сте иРНК ваксина, но най-вероятно няма да има и ще ви предложат AstraZeneca. Ваш избор е да откажете и да чакате иРНК. Кога и как ще дойде - това вече никой не може да каже.

# 1 997
Кога започва ваксинацията от платформата?На 11-ти ли?Интересно ми е,дали наистина ще има избор за ваксина.Иначе малко бадева ги плямпаха тия работи.Аз съм записана за 13-ти,но ако няма ваксинатя която искам,мисля да откажа.

Записали сте иРНК ваксина, но най-вероятно няма да има и ще ви предложат AstraZeneca. Ваш избор е да откажете и да чакате иРНК. Кога и как ще дойде - това вече никой не може да каже.
Изобщо не е сигурно, че няма да има РНК ваксини. Вчера пристигнаха над 20 000 дози, личните лекари няма как да ваксинират с тях, който от избирателните комисии е пожелал да се ваксинира, би трябвало до утре да го е направил. Така че е много вероятно да ги пуснат по ваксинационните центрове.

# 1 998
  • София
Надявам се да има. На последният неваксиниран колега днес звъннаха и обясниха, че на 11 трябва да се яви в Х часа в У болница, но няма да има Pfizer. Все пак дано да разпределят и иРНК към ваксинационните центрове.

# 1 999
Не ме ваксинираха.
Имаше вероятност, но една жена, записана за утре, решила да дойде днес.
Казаха утре да ида, щяло да стане.
С Пфайзер.

Обаче подписах декларацията и искам да кажа, че всички твърдения, че с нея освобождаваш производителя от отговорност, са пълна измислица.
Имаш задължение да докладваш странични ефекти, даже мисля, че е пожелателно това.

Нямаше никакви хора, но само по списъка действаха.

# 2 000
# 2 001

Майка ми я регистрирах за ваксинация през системата за 12.03 в РЗИ. Тя живее в различен областен град от мен.Днес е получила обаждане от мобилен номер, представила се звънящата,че е от РЗИ, за да я уведоми, че РЗИ не ваксинирали и защо се била регистрирала при тях!?! Освен това нямало РНК ваксини. И видиш ли сега да си анулирала часът и да се запишела на друго място. Нямам думи! За ваксината- ок разбирам, но другото....Ако така ще им работи системата....Пуснах сигнал навсякъде,  където се сетих!

# 2 002
Не ме ваксинираха.
С Пфайзер.

Обаче подписах декларацията и искам да кажа, че всички твърдения, че с нея освобождаваш производителя от отговорност, са пълна измислица.
Имаш задължение да докладваш странични ефекти, даже мисля, че е пожелателно това.

аз в неделя подадох формуляр за страничните реакции, днес ми се обадиха от Изпълнителната агенция по лекарствата да потвърдя данните, които съм изпратила и да ме питат за разрешение да предоставят контактите ми на представителя за България, ако искат да получат повече информация за реакцията ми към ваксината им

# 2 003
  • София
Скрит текст:
Не ме ваксинираха.
С Пфайзер.

Скрит текст:
Сериозно ли? Писах и трих какво мисля за тези, които лъжат с такива твърдения (сега се изразявам много цензурирано).

# 2 004
Докладването на страничните ефекти няма връзка с подвеждането на производителя под отговорност. Клаузите на договора с ЕС и АЗ  например, касаещи тази част, са секретни. С докладването на ефектите си попълват статистиката.

В Германия по летищата са проверили само 176 000 от 1,5 милиона пътници за отрицателен тест пристигащи от рискови и високо рискови държави в период от един месец.

https://www.tagesschau.de/investigativ/report-mainz/corona-test- … tschland-101.html

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 19:14 от Анонимен

# 2 005
Ето декларацията, скрила съм личните данни.

Скрит текст:

# 2 006
Трудно ми е да проумея, как е възможно цяла година да спорим за едно и също. Няма вариант, когато здравната система колабира, да не се взимат мерки за намаляване на заболеваемостта. И това не е от хуманност и морал, а от прагматичност. Затова се случва и по нашите географски ширини, а не, че властта е много загрижена. Лошото е, че тук се чака до последно и умират ненужно много хора. Ваксинациите са ни единственият шанс и дано наистина не се окажат безполезни към новите щамове.

# 2 007
  • София
Е, то спорът е какви да бъдат мерките.

# 2 008
  • София
Някой питаше дали в Занзибар има други освен нашенци и руснаци - е, има, ако това може да служи като утеха, че не само при нас има такива пишман-туристи, дето се връщат от екзотичните си почивки и носят като подарък в родината си мутирали коронавируси.
Занзибар и Мексико - бомби със закъснител?
Официално в Занзибар няма коронавирус. Пристигащите в Занзибар не са задължени да спазват карантина, нито пък да се тестват за коронавирус. Преди няколко седмици обаче вицепрезидентът на Занзибар почина. Знае се, че в края на януари се е заразил с коронавирус. На туристически сайтове и във Фейсбук групи усилено се рекламират почивки в Занзибар без никакви пандемични ограничения.
Същият проблем е налице и в Мексико, където местните хора, особено на полуостров Юкатан, са силно зависими от туризма. Разследване на екип от АРД е показало, че в туристическите центрове чужди туристи се веселят нагъсто един до друг, включително от страни като Чехия и Бразилия, където има много висока заболеваемост и широко разпространение на мутации на вируса. Сред туристите има и много германци. "Защо да живея с тези ограничения, щом на друго място мога да не се съобразявам с тях? Може и да звучи малко егоистично, но не мога да мисля само за другите, трябва да мисля и за себе си. И след като сега искам да почивам, просто го правя", казва една германска туристка в едно препълнено заведение в курорта Плая дел Кармен.
Берлинският епидемиолог Тимо Улбрихс се опасява, че покрай пътуванията до страни като Мексико и Занзибар може да се повтори картината от миналото лято. Тогава броят на новите инфекции в Германия нарасна значително именно заради завръщащите се от чужбина. По информация на предаването "Репорт Майнц", най-малко един завърнал се от Занзибар е донесъл със себе си опасната южноафриканска мутация на коронавируса. Установено е, че той вече е заразил петима души, трима от които се лекуват в болница.

# 2 009
Май единственият начин да се ограничат екскурзиите в рисковите държави, е да има задължителна карантина след това, при това да се спазва.
Сестра ми и зет ми живеят зад океана, на няколко часа с кола до Баха Калифорния. Ходеха по няколко пъти в годината, дори и късно есента миналата година. Изолирани, пълна безопасност, зет ми лови риба. Но това вече умря - няма проблем да отидеш до Мексико, но като се върнеш, задължителна карантина, като естествено няма боличен, а дни от и без това не голямата ти отпуска. Така че бързо секна притокът на американски туристи към тази част на Мексико.

Общи условия

Активация на акаунт