COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 329
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 295
Дали са възможност за отбелязване на предпочитана ваксина и сега хората с право се чувстват прецакани. Знаеше се, че няма да има достатъчно напр. от Бионтех, за чий им беше да правят внушения, че ще се съобразят с желанието на индивида на 12 март да си сложи точно Бионтех...
Кой кога  е правил някакви внушения??
Ясно се каза че следващото ваксиниране ще става след  11-ти. И ясно се каза че ще ваксинират с каквото има . Тези които не са предявили  избор , ще  ги повикат за АЗ. Другите дето са предявили , ще чакат , когато има от предпочитаните  от  всеки .
Толкова ли е сложно да се разбере??
Това че са казали че са дошли 20 хлд дози не значи че са мен , като съм се регистрирала за 1-ва в платформата . Те са за  вероятно за втора , които са се ваксинирали с 1-ва , преди месец  и за приоритетни  групи.

Това не е съвсем вярно - дори да си записан за РНК, а има само векторна, не оставаш в регистъра като чакащ. Разбира се, може да избереш да не отидеш/или да се отпишеш, ако има такава опция.

# 2 296
  • Бургас
От петък, 12 март, всички ученици от Бургаска област от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение. Те ще останат вкъщи две седмици. Това реши току що областният противоепидемичен щаб.

Забраняват се екскурзиите и извънкласните занимания. В детските градини и предучилищните групи родителите ще имат правото да решават дали да пуснат децата си, или не.

Маските на открито са задължителни на обществени места като пазарите или спирките, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

Ресторантите ще работят с вечерен час до 22, като се забранява живата музика. От тази вечер започват и сериозни проверки за спазване на мерките. Фитнесите и моловете остават отворени, но засега.

„Ако се достигне заболеваемост от 600 на 100 000 души, тогава ще затворим и тях“, обясни д-р Паздеров. При нарастване на заболеваемостта ще бъдат предприети и други ограничителни мерки. В момента общината с най-висок процент заболели е Царево – 1500 на 100 000.

# 2 297
аз пък предлагам хората, които не смятат да се възползват от часа си в периода до 14 март, заради това, че ще е с Астра ваксинацията, ако желаят да го съобщават тук - че ще откажат часа си и за кой център става дума, та евентуално, който желае, бързо да влезе и да смени своята по-късна дата с по-ранната на отказалия се - при отказ би трябвало да се освободи слот в съответния час на съответния ваксинационен център

защото наистина ще бъде ултра тъпо - едни да чакат още 10-15 дни, докато часове в следващите дни да стоят незапълнени

Това няма как да стане, защото активните дати за регистрация са една седмица напред, считано от днес. Няма опция да избереш от освободените часове за датите 11.03 - 16.03, просто защото системата не позволява да се видят. Пак пропуск в изработването на регистъра.

надявам се в момента да е така, защото още никой не е отказал или освободил час; ако обаче не са съобразили да връщат активна дата, в която има свободни часове, би било страшно малоумно и недоправено... и това в държавата, където IT като професия е на голяма почит, няма що...
Не мисля, че програмистите са виновни в случая. Те работят по фиксирано задание - каквото са разписал да направят, това и са направили. Проблемът е при тези, които са разписвали заданието.
И както се казва - хубава работа, но българска...

# 2 298
Царево!? Дето няма живо пиле през зимата.

# 2 299
  • на пъпа на Златията
Дали са възможност за отбелязване на предпочитана ваксина и сега хората с право се чувстват прецакани. Знаеше се, че няма да има достатъчно напр. от Бионтех, за чий им беше да правят внушения, че ще се съобразят с желанието на индивида на 12 март да си сложи точно Бионтех...
Кой кога  е правил някакви внушения??
Ясно се каза че следващото ваксиниране ще става след  11-ти. И ясно се каза че ще ваксинират с каквото има . Тези които не са предявили  избор , ще  ги повикат за АЗ. Другите дето са предявили , ще чакат , когато има от предпочитаните  от  всеки .
Толкова ли е сложно да се разбере??
Това че са казали че са дошли 20 хлд дози не значи че са мен , като съм се регистрирала за 1-ва в платформата . Те са за  вероятно за втора , които са се ваксинирали с 1-ва , преди месец  и за приоритетни  групи.

Това не е съвсем вярно - дори да си записан за РНК, а има само векторна, не оставаш в регистъра като чакащ. Разбира се, може да избереш да не отидеш/или да се отпишеш, ако има такава опция.

А какво става?Отписват те като не  явил се и трябва наново да се регистрираш?

# 2 300
  • София
Предлагат ти АЗ.

# 2 301
За съжаление отново медиците ще са на топа на устата.Дори аз днес при разговор със служителка малко и повиших тон,защото се изнервих,после и се извиних,защото наистина жената не е виновна.Говори това което са и наредили.

# 2 302
Да ви питам, всички , заявили рнк ваксина , ама няма. Ще откажете ли ?
Дайте шанс на хората, които искат ваксина, пък вие си чакайте.
коой кого излъгал, не разбрах.
Наистина, заявява се, платформа, ама докаато се насландисвате, времето минава и вие сте все така незащитени.
Ваш избор, де.
Да си меляме тука какви са измамници нашите, точно в тази тема, н Ема нужда.
Който иска, се ваксинира, който не иска, намира причини.

# 2 303
Аз заявих рнк, но ми се обадиха преди час за аз. Приех. В петък имам час. На мъж ми за нула време минаха 2 седмици от първа доза АЗ. Но признавам си, нещо ме достраша. Но то и ако беше рнк щеше да ме дострашее. Горките бебета, дето нищо не могат да кажат. Водиш ги и ги бодат!

# 2 304
  • София
Аз заявих рнк, но ми се обадиха преди час за аз. Приех. В петък имам час.

Смело напред, най-добрата ваксина е поставената такава. Стискам палци!

# 2 305
Аз заявих рнк, но ми се обадиха преди час за аз. Приех. В петък имам час.
Адмирирам. Не за друго, но виждате какво става. Как човек да се защити в това блато.
Досега резултатите от ваксините са от началото на годината . Току -виж, че АЗ са по- добрите ваксини. То не беше логистика, то не беше брожения, то не беше натиск.
Тепърва ще гледаме резултати.
Който се колебае, такъв си остава.
Да не го примете като призив за ваксинация, аз вече казах, че се чувствам емоционално добре.
Да, с висока защита съм, ама си знаам, че в тялото ми работи противодействие. И се усмихвам под маската.

# 2 306
Аз заявих рнк, но ми се обадиха преди час за аз. Приех. В петък имам час. На мъж ми за нула време минаха 2 седмици от първа доза АЗ. Но признавам си, нещо ме достраша. Но то и ако беше рнк щеше да ме дострашее. Горките бебета, дето нищо не могат да кажат. Водиш ги и ги бодат!

Правилно сте направили, според мен.

# 2 307
А може ли да се ваксинирам в друг град, а не по местоживеене?

# 2 308
  • Другата България

Правилно сте направили, според мен.
При мама трима лекари категорично са "против".
Не мога да не им вярвам.
Иначе бих, но не смея.

# 2 309
А може ли да се ваксинирам в друг град, а не по местоживеене?
Може.

Общи условия

Активация на акаунт