COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 953
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 430
Добре, като няма значение коя ваксина ще ни сложат защо всички от щаба и лекари, политици, випове и т.н. си биха рнк ваксини. Що не беше с каквато има....
защо тогава имаше само рнк ваксини. За сега, не знам.

# 2 431
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
По родните новини малко си траят да следят какво става когато пуснеш вируса "свободно" да заразява населението, ето какво се случва в Бразилия - вчера са регистрирали рекордна смъртност от 2286 човека за един ден; общо до момента починалите (тестваните) са 268 хиляди 370 човека. Надявам се свети мангър и чорбан от бан да са приключили с идеите "да пуснем младите напред", защото иначе и нас ни чака същото.

Covid-19: Brazil surge reaches new level as daily deaths pass 2,000

Цитат
Brazil has exceeded 2,000 Covid-related deaths in a single day for the first time, as infection rates soar.

The country has the second highest death toll in the world, behind the US, with a total of 268,370 fatalities. Wednesday's total was 2,286.

Experts warn the transmission rate is made worse by more contagious variants.

On Wednesday, former leader Luiz Inacio Lula da Silva hit out at President Jair Bolsonaro's "stupid" decisions made during the pandemic.

Mr Bolsonaro, who was pictured wearing a mask for the first time in a month on Wednesday, has consistently sought to downplay the threat posed by the virus. Earlier this week he told people to "stop whining".

# 2 432
  • София
Защото те дойдоха първи, зелено камъче. И са с по-кратък интервал между дозите.
Реално, няма нито една медуцинска причина лекарите да препоръчват на болни и възрастни хора рнк ваксини. За мен лично това е престъпление, защото хората им вярват и така рискови групи остават незащитени.
Няма никакви клинични проучвания за това, че рнк са по-добри ваксини за болни. За възрастни в началото нямаше достатъчно информация от АЗ, но събраха, добавиха, подадоха, одобриха ги, така че това също отпадна.
Реално, ако се замисли човек, за хора с проблеми би трябвало точно АЗ да се препоръчва, защото работи на база, доказана от години. РНК ваксините са бъдещето, това го вярвам съвсем искрено, но нямаме никаква идея как в дългосрочен план ще повлияят на един хронично  болен организъм (според науката никак, дай боже).
Та така, чета и слушам и в живия живот как болни и стари хора не се ваксинират, защото лекарят казал да чакат Пфайзер и честно, иде ми да ида да го питам тоя лекар ЗАЩО?

# 2 433
  • Където морето целува небето...
И аз съм с "дефектната партида" от зелените коридори. Днес стават точно 2 седмици. Така като ги гледам, явно сме я използвали цялата тази партида за коридорите, защото нали свършиха всички ваксини тогава.

# 2 434
Аз познавам лекари, които не се ваксинираха по ред причини в началото с рнк,сега се ваксинират с Астра Зенека. Някои с си с недоверие към рнк ваксините, предпочитат по-познати. Всъщност освен проблема с Т на съхранение, сякаш са очаквали и по-малко да са желани тези ваксини. А стана обратното.

# 2 435
  • При семейството си
...Защо ли си мисля, че в бъркотията и при целия този дефицит кой знае колко дози отиват на боклука като неизползвани в срок. Пълна глупост беше да се предложи възможност за избор на ваксина за регистриращите се, при положение, че реално такъв няма и май скоро няма да има заради втори дози на вече ваксинирани с "Пфайзер", пък и по други причини вероятно... Smirk

Важното е, че България е една от малкото държави, в която имаш “право на избор на ваксина” и също така се даде възможност за “масова ваксинация”...с 309 хиляди ваксинирани и 53 хиляди с втора доза.

# 2 436
И аз познавам хора, които си чакаха Астра Зенека. Научни работници, които сякаш имаха доверие повече на старата технология.

# 2 437
Аз също се ваксинирах в коридорите, въпреки че хванах последния влак (имах записан час в Цибалаб за следващия ден, преди който обявиха, че спират свободната ваксинация), но съм с различна партида. С доста по-малък номер между другото.

Оттук нататък ни очакват непрекъснато такива новини, защото чисто статистически на ваксинираните хора много неща могат да им се случат. ЕМА вече са излезли със становище, че няма връзка. Предполагам, че дори и да има, няма да разберем.

# 2 438
  • София
И аз съм с "дефектната партида" от зелените коридори. Днес стават точно 2 седмици. Така като ги гледам, явно сме я използвали цялата тази партида за коридорите, защото нали свършиха всички ваксини тогава.
Не са само коридорите преди две седмици, аз съм 3 група, всички желаещи колеги ни бодоха с АЗ и без свян ни обясниха, че наличния ПФ е за други хора, били са си ги осигурили за тях.😂 Явно БНТ и БНР си бяха поръчали отделен камион с доставка.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 10:29 от yovanka

# 2 439
По-доброто на Пфайзер тръгна от процента защита по листовка. Друг смислен аргумент не съм срещала и като гледам не само аз. Само че за разлика от АЗ, нито Пфайзер, нито Модерна са си имали работа с южноафриканския щам по време на изпитванията или пък с бразилския. Докато изпитванията на АЗ баш там са се провеждали. После се оказа, че срещу него защитата и на рнк ваксините пада драстично, ама няма значение. И процентът болни в контролните групи (ваксинираните с пласебо) на АЗ е двойно по-висок, което хич не ги поставя на равна нога.

Нека са по-добри. Дано тези, които ги чакат, да ги дочакат преди да се имунизират по естествен път.

# 2 440
Как пък един не се намери с топки,да излезе и да каже,оср..хме се за пореден път и с това приложение.Все замитат и изкарват хората прости.Балтов много го харесвах,обаче последните месеци такъв чехъл се представя.Срамна работа.

# 2 441
  • София
Какъв е проблемът с приложението? Благодарение на него записах себе си и майка ми за ваксинация.

# 2 442
Включване за запис в новата тема. Искам да изразя възмущението си. Записахме се за Модерна в сайта за ваксините и днес излизат със съобщение, че всички ще се ваксинират само с Астра Зенека.Нон стоп се надлъгваме в тая мършава държавица, всичко е абсолютна свинщина. И били им се дублирали часовете,тотален хаос. Излиза, че с час без час ще си висим да чакаме и по опашки...
[/quote/]

Може ли малко разяснение по това -
Днес сутринта чух, мисля от Кюстендил или греша ?!, че ако ти дойде реда по електронната система ... но примерно си си заявил имунизация с различна от наличната ваксина, то тогава си губиш реда и трябва наново се записваш !!

Всъщност не разбрах дали това важи като цяло за електронната система или е нещо локално.

# 2 443
  • София
Ако си се записал за ваксина А, но има само ваксина Б, тогава ти предлагат Б. Ти можеш да приемеш, можеш и да откажеш. Ако откажеш, тогава си губиш реда и трябва да се записваш отново, когато има такава възможност.

# 2 444
  • София
Векторни ваксини досега какви е имало? Аз съм чувал и чел за такава срещу ебола, и за такива, които слагаме на домашните любимци, но не знам срещу какво точно.
Т.е, ако това е вярно, за нашите организми (поне за повечето от нас) и РНК ваксините и векторните са еднакво непознати или бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт