COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 637
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 610
В Исландия ваксините на АЗ също ли са от европейските заводи?

# 2 611
  • на пъпа на Златията
https://www.24chasa.bg/novini/article/9592939

Италия започва производство на руската ваксина  Спутник.
И ще произведат  10 млн дози за една година.

# 2 612
Странно как една голяма част от европейските държави започнаха да спират ваксинацията с АЗ.

# 2 613
  • В заешката дупка

Получаваме от същите партиди, които се разпределят в страните от ЕС.

# 2 614

Да.

Да не излезе накрая, че проблема е в производството, а не в самата ваксина......

# 2 615
Ако изобщо има проблем. Защото засега връзка реално няма. По-скоро действия от предпазливост, някои от тях честно казано пресилени.

# 2 616
  • София
Странно как една голяма част от европейските държави започнаха да спират ваксинацията с АЗ.
След няколко дни ще подновят. Просто е редно да се действа предпазливо, затова и толкова се забавиха с одобрението на АЗ за хора над 65 години. И правилно правят, защото и без това обстановката е напрегната, недоверието и към ваксините е голямо, както към всичко останало, никой не може да си позволи лукса да не провери нещата преди да действа.

# 2 617
Мангъров никога няма да стане министър, за щастие, а и колкото и да не са ни стабилни институциите, ние сме парламентарна република и подобни решения никога няма да зависят от един човек. И Борисов дава вид, че той решава всичко едва ли не, но не е така. Наистина е грозно да се прави политика и предизборна кампания от трагедията на много хора – и икономическа, и здравна.
Днес слушах участието му в предизборен дебат - защо ли си го причиних. Ако станел министър на здравеопазването щял да премахне и всички тези безсмислени и неработещи мерки. Хората да си мрат и да се заразяват, това няма значение. Мерки да няма.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 00:14 от daisy12

# 2 618

Да.

Да не излезе накрая, че проблема е в производството, а не в самата ваксина......
Възможно е наистина да е така, но това повдига въпроса защо не спират прилагането на ваксината, докато не изчистят проблема. Когато падне самолет или има сериозен проблем, приземяват всички самолети от този вид, докато не се разбере и отстрани причината. Същото и с колите.
За ваксината някои страни спират прилагането й докато се изясни проблема, у нас ни обясняват, че в момента се извършва проверка и докато тя не каже, че нещо не е наред, ще я прилагат на всички.
Някой знае ли кога ще пуснат отново регистрацията по интернет?

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 14:31 от maya_alex

# 2 619
  • София
Аз смятам, че се проявява свръхпредпазливост по отношение на ваксините, което, разбира се, е прекрасно. Има данни за проблем, спира се ваксинацията временно, разследва се и се установява какво се случва. Трупаме данни, че ваксината е ок за по-възрастни хора - почваме я.
Тази предпазливост си има своите минуси, защото а) разколебава и без това скептичните б) бави процеса на ваксинация в) възможно е да се използва за злоупотреби. По точка б) и в) нямаме много какво да кажем, това са процеси извън нашия капацитет. Но грешки в превода и "развалени телефони" играят много лоша шега по точка а). Например това, че не е спряна цялата ваксина, а партида. Или че спиранията са временни. Или че примерно Швейцария изчаква, а не се отказва. Ей такива подробности са много важни. Защото около мен вече четири човека можеше да избегнат заразяване, ако лекари, пишман фармацевти и кой ли не не ги беше разубедил за ваксините. Една жена, писала съм, е в болница и още не могат да ѝ смъкнат температурата...

# 2 620
Скрит текст:
След няколко дни ще подновят. Просто е редно да се действа предпазливо, затова и толкова се забавиха с одобрението на АЗ за хора над 65 години. И правилно правят, защото и без това обстановката е напрегната, недоверието и към ваксините е голямо, както към всичко останало, никой не може да си позволи лукса да не провери нещата преди да действа.
А в България защо не се действа предпазливо - винаги сме най-умните, за пример в Европа както казваше един министър.

# 2 621
Повече от 20 милиона души в Индия са получили поне една доза коронавирусна ваксина.
Ваксинацията е доброволна. Държавните клиники и болници предлагат безплатни убождания, но хората също могат да платят доза 250 рупии (3,4 долара) в частни заведения, за да се ваксинират.
Регулаторът на лекарствата в страната даде зелена светлина на две ваксини - едната, разработена от AstraZeneca с Оксфордския университет (Covishield) и една от индийската фирма Bharat Biotech (Covaxin)

Индия е електроцентрала за ваксини: тя прави 60% от ваксините в света и е дом на половин дузина големи производители.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-56345591

# 2 622
Да ама проблема е в момента, че тече усилена натурална "имунизация" с китайското ГМО, а европейците са и без друго изостанали с ваксинирането. В Щатите ваксинират по над 2 милиона на ден.

# 2 623
Скрит текст:
На какъв въпрос се е скарал Кунчев, той е спокоен, принципно, за да изпуши, явно е усетил, че е загазил във водата над пояса вече....
На въпрос, защо при това нарастване на заболеваемостта, заведенията продължават да работят. Последва, такова лобистко изказване на Кунчев, че човек да се замисли "Защо го прави?"
Всъщност припомниха му /им изказване отпреди няколко брифинга, че ако заболеваемостта надмине 300/100 х. ще затегнат  отново мерките. На днешния брифинг се оказа, че този праг вече сме го преминали, но мерките няма да се затягат. Когато журналистите попитаха защо така, се отприщи гневът на звяра. Много грозно беше и абсолютно недопустимо, защото въпросите си бяха съвсем по темата и на място.
То първоначално беше при 200 на 100 000 затягаме мерките, после като минахме 200 стана 300 на 100 000, сега понеже и тях ги минахме, вече стана няма да затягаме макар че трябва, защото народа не искал. Ще ги затегнем когато усетят (по тяхна преценка че народа вече иска затягане). Имаше и караници между журналисти и щаба на тема, пак ли ще чакат да почнат да умират хора по стълби за да затегнат мерките. Между другото журналистите се държаха достойно на тоя брифинг. Не ги щадяха откъм неудобни въпроси. Питаха и Ангелов за нещо от сорта, спира ли ги някой (демек Борисов) да затегнат мерките въпреки наложителността заради ситуацията. На което той отговори нещо от сорта че няма разделение по въпроса за мерките щаб срещу Борисов, аз така го разбрах че и щаба и Борисов намират за правилно да не се затегнат мерките.
Борисов им е дал свобода, не тропа по масата, никакво затягане до изборите, а те (с изкл. на Мутафчийски) също намират за правилно да не затегнат мерките въпреки че трябва, защото народа не е готов за това, не иска затягане, Борисов не им пречи, проблема както винаги е в народа. Така видях брифинга между редовете.
Това като предизборна кампания ли трябва да разбираме! Ми то до изборите електоратът ще намалее или това е без значение.

Скрит текст:
Скрит текст:
Не съм гледала брифинга ( нЕмам нерви!), но чета по медиите.... и немея.
На въпрос докога ще чакаме, за да въведем мерки, Ангелов обяви, че не може да прогнозира, като твърди, че дори другата седмица не може да предвиди какво ще стане у нас с епидемията. Той е категоричен, че не закъсняваме с ограниченията, въпреки че отдавна задминахме каквито и да е критерии за въвеждането им. "Когато обществото е готово да повярва в тези мерки, когато е готово да ги спазва и когато ние като хора повярваме в нужността на тези мерки, тогава ще ги въведем. Няма как да въведем мерки там, където хората не вярват в тези мерки", заяви министърът. "Не е въпросът да издадем заповед, а да гарантираме нейното спазване", обясни Ангелов. Той даде още един абсурден довод - от ефект една забрана ставала дефект, ако например затварянето на моловете изведе магазинерите в тях на протест един до друг, както е днес в Плевен.
от ТУК
По-глупаво признание за безпомощност едва ли може да се измисли, и то от един министър на здравеопазването и кандидат-депутат. Жалка картинка...
Цялата работа е Борисов да излезе чист. Да не може той да бъде обвинен че не цени човешкият живот, при жертвите които предстои да дадем. Днеска неслучайно Ангелов говори че няма разделение по оста щаб срещу Борисов за затягането на мерките. Целта е отговорността за жертвите да бъде прехвърлена върху народа. Както винаги той да е виновен. Той Борисов още от преди няколко дни започна прехвърлянето на отговорността върху народа, ама защо хората се държат все едно няма епидемия, демек защо ходят по заведенията, след като са отворени. Кой им внушавал че епидемията е приключила, се чуди нашият мъдър вожд. За да може като реализираме напълно чешкият сценарий, (пагубно закъсняване с мерките) властта да излезе чиста, и да каже, ние ценим човешкият живот, вие (народа) не искахте мерките.
Неслучайно днеска Ангелов говореше за какво иска народа, как имало протести срещу мерките, как човешкият живот може да бъде опазен само ако самите хора искат това, общо взето пеенето на песента за освобождаване от отговорност и прехвърлянето и към непослушният народ с който не могат да се разберат че трябва да се затегнат мерките, вече започна. Което мен много ме притеснява, че курса който са поели могат да се опитат да го задържат максимално дълго с пагубни последствия.
Властта за това е власт - за да налага непопулярни мерки, като преди това спечели доверието на хората и те повярват, че налагането им е неизбежно и - в крайна сметка, в интерес на всички. Отказът от това е популизъм и бягане от отговорност.
А иначе ...идват избори, има и алтернатива. Ще се види какво иска народът.
Мангъров: Стана ли министър, край на всички мерки
То сега постигна целта си - никакви мерки, като стане министър няма какво да прави просто.
Ами очевидно е без значение, защото тази седмица решението дали да се затегнат мерките е решение само дали да спасим човешки животи. Чиято загуба може да бъде предотвратена, с нещо от което така или иначе не може да се избяга, затягането на мерките. След седмица, решението вече ще бъде и дали да опазим здравната с-ма. Защото ще гониме 8 000 хоспитализирани, нещо, което не се е случвало досега, а напомням че ефект от затягане на мерките ще има 2 седмици след тяхното затягане, дотогава вируса ще продължи да расте. За това здравната с-ма ще е на кантар още преди да е достигнат абсолютният максималният и капацитет като лекари, апаратура и т.н. от Ковид-болни който може да поеме. Мен ме вбесяват 2 неща. 1-ното е че опитват да прехвърлят отговорността за жертвите на народа, все едно че народа решава дали да се затягат мерките, а не на съвещания при Борисов. Т.е. изкарват че народа не цени човешкият живот, а не те. А 2-рото ако оставим на страна емоцията и разсъждаваме като строги прагматици, затягането на мерките сега а не другата седмица, освен че ще спаси много човешки животи, ще е нужно по кратко време вируса да бъде свит. И мерките ще са по малко време в сила. Т.е. дори и от чисто практична страна правилното решение е да се затегнат сега мерките а не да се чака до последно да се случи някакво чудо.

# 2 624
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Скрит текст:
Не съм гледала брифинга ( нЕмам нерви!), но чета по медиите.... и немея.
На въпрос докога ще чакаме, за да въведем мерки, Ангелов обяви, че не може да прогнозира, като твърди, че дори другата седмица не може да предвиди какво ще стане у нас с епидемията. Той е категоричен, че не закъсняваме с ограниченията, въпреки че отдавна задминахме каквито и да е критерии за въвеждането им. "Когато обществото е готово да повярва в тези мерки, когато е готово да ги спазва и когато ние като хора повярваме в нужността на тези мерки, тогава ще ги въведем. Няма как да въведем мерки там, където хората не вярват в тези мерки", заяви министърът. "Не е въпросът да издадем заповед, а да гарантираме нейното спазване", обясни Ангелов. Той даде още един абсурден довод - от ефект една забрана ставала дефект, ако например затварянето на моловете изведе магазинерите в тях на протест един до друг, както е днес в Плевен.
от ТУК
По-глупаво признание за безпомощност едва ли може да се измисли, и то от един министър на здравеопазването и кандидат-депутат. Жалка картинка...
Цялата работа е Борисов да излезе чист. Да не може той да бъде обвинен че не цени човешкият живот, при жертвите които предстои да дадем. Днеска неслучайно Ангелов говори че няма разделение по оста щаб срещу Борисов за затягането на мерките. Целта е отговорността за жертвите да бъде прехвърлена върху народа. Както винаги той да е виновен. Той Борисов още от преди няколко дни започна прехвърлянето на отговорността върху народа, ама защо хората се държат все едно няма епидемия, демек защо ходят по заведенията, след като са отворени. Кой им внушавал че епидемията е приключила, се чуди нашият мъдър вожд. За да може като реализираме напълно чешкият сценарий, (пагубно закъсняване с мерките) властта да излезе чиста, и да каже, ние ценим човешкият живот, вие (народа) не искахте мерките.
Неслучайно днеска Ангелов говореше за какво иска народа, как имало протести срещу мерките, как човешкият живот може да бъде опазен само ако самите хора искат това, общо взето пеенето на песента за освобождаване от отговорност и прехвърлянето и към непослушният народ с който не могат да се разберат че трябва да се затегнат мерките, вече започна. Което мен много ме притеснява, че курса който са поели могат да се опитат да го задържат максимално дълго с пагубни последствия.
Властта за това е власт - за да налага непопулярни мерки, като преди това спечели доверието на хората и те повярват, че налагането им е неизбежно и - в крайна сметка, в интерес на всички. Отказът от това е популизъм и бягане от отговорност.
А иначе ...идват избори, има и алтернатива. Ще се види какво иска народът.
Мангъров: Стана ли министър, край на всички мерки
[/quote]

Има разбира се , алтернатива. . 14 дневна карантина  за българи пристигащи в чужда държава  в хотел за твоя сметка .

Общи условия

Активация на акаунт