COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 969
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 925
  • София
Две са ваксините в UK - АЗ и Пфайзер.
Да, и аз така знам.
Лейди, имаш ли някакви общи данни какво е съотношението? Примерно - 30% Файзер и 70% АЗ или пък обратното?
От тия 20 млн ваксинирани на 10 милиона поне поставена ли е АЗ?

# 2 926
Егати и каръщината. Майка ми днес трябваше да се ваксинират с Астра. И сега кога ще стане? За Пфайзер изобщо не мога да се надявам, че би могла някъде да се вреди.

# 2 927
Чак не мога да повярвам, че ще го кажа, предвид моето отношение към премиера като отделна единица и правителството като цяло, но напълно съм съгласна с теб.
За момента решението е правилно, дали е популистко или не не коментирам.

И аз така, чак го харесах, май за втори път.

# 2 928
  • София
ЕМА вече има позиция относно този казус и тя е, че европейските държави могат спокойно да продължат ваксинацията с AstraZeneca. Борисов казва, че ще чакаме писмо. В смисъл, някаква официална покана явно ще чакаме...

# 2 929
Две са ваксините в UK - АЗ и Пфайзер.
Да, и аз така знам.
Лейди, имаш ли някакви общи данни какво е съотношението? Примерно - 30% Файзер и 70% АЗ или пък обратното?
От тия 20 млн ваксинирани на 10 милиона поне поставена ли е АЗ?
При 18 милиона май бяха 10 Пф и 8 Аз, но Пф са започнати един месец по-рано и имат натрупан аванс в бройките. Сега текущо съотношението на поставяни дози не знам как е.

# 2 930
Да, щеше да е много по-мъдро, защото вирусът не чака и през това време ще се заразяват още хора. Ако ще спираш ваксинацията по време на такава пандемия, според мен трябва да имаш много основателни причини за това.

# 2 931
Чак не мога да повярвам, че ще го кажа, предвид моето отношение към премиера като отделна единица и правителството като цяло, но напълно съм съгласна с теб.
За момента решението е правилно, дали е популистко или не не коментирам.

И аз така, чак го харесах, май за втори път.

Аз за първи:))))  Не, че не можеше да спрат само дефектната партида.

АстраЗенека, отвръща на удара.

В тази връзка - колко дози от тях чакаме за този период? Да не стане накрая така, че каквото получим, трябва да се пази за втора доза на вече получилите първа? Или ще ни убеждават, че и с една доза се постига достатъчен имунитет, както се изказваше някой от корифеите?

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 12:43 от Mury-mur

# 2 932
  • София
Изключително вредно и погрешно е, когато властта един ден казва на гражданите едно, а на другата сутрин им казва точно обратното.

При това във времена, когато властта много иска да разчита на доверието и съзнанието на гражданите.

Не коментирам дали решението за временно спиране на ваксинирането с АЗ е правилно или не.

Това, което е абсолютно неправилно и вредно, е вчера да кажеш, че всичко е точно с ваксината, а тая сутрин да кажеш, че я спираш, докато не те уверят, че е така.

# 2 933
И аз мисля, че ще ни навиват, че една доза е ок. Което не е така де, но това очаквам.

# 2 934
Дълбоки съмнения за какво? За партида, за ваксината, за какво? Защото има голяма разлика между това да спреш партида докато разследваш 1 съмнителен случай и да спреш цялата ваксина. Това второто на какво основание при положение, че няма данни за такива странични ефекти от ваксината + разполагаме с данни от милиони ваксинирани вече с нея. Какво точно ще разследваш за 1 седмица?

# 2 935
  • Сф
Борисов според мен го е взел това решение по популистки причини, за да не го питат защо други държави спират, а ние не? Ти защо не се грижиш за хората? А достатъчно силни сигнали, че нещо нередно се случва реално няма, това го казват и държавите, които спряха ваксината, че е само предпазна мярка докато разследват. Лошото е, че изоставаме с ваксинацията, а сега още повече.
Той следва ЕС, доколкото разбрах от прочетеното набързо. Не сме първите, които я забраняват, тече проверка, вероятно валят данни някъде и той се презастрахова.Как пък вие Лили като мега защитничка на АЗ имате сигнали , че всичко е наред с нея. И вие в стил ми наподобявате с тоя пост за сухите съчки на д-р М. Естествено, че е по-добре да се стопират нещата, щом няколко държави и специалистите им са преценили така към момента. Това не е бгмама все пак и бг. Някъде има и отговорни хора и първо мислят "да не вредят". Нека изчаме. Аз лично за АЗ отдавна бях решила да не се ваксинирам точно с нея предвид състоянието ми. Тоест , поела съм другия риск- да се заразя натурално евентуално.Което не значи, че няма да се ваксинирам с друга. Оставете хората сами да преценят на какъв риск и на коя ваксина да се подложат!

# 2 936

Това, което е абсолютно неправилно и вредно, е вчера да кажеш, че всичко е точно с ваксината, а тая сутрин да кажеш, че я спираш, докато не те уверят, че е така.

Грешното беше вчера, защото при сериозни съмнения за проблем и предприети предпазни мерки от други държави, не можеш да заявиш, че всичко е ОК, защото няма откъде да знаеш, че е така.

Спирането навсякъде е предпазна мярка и не е прекратяване.

# 2 937
Всички казват че с ваксината всичко е наред, СЗО твърди няма проблем с ваксината, да не говоря че какво спираме тя вече е по хората. С действието си Борисов успешно ще срине доверието на българите във ваксините, говоря за масовият българин, не ние тука по форума дето следим, интересува ме се и коментирам всичко около Ковид-темата. Масовият българин който ни е нужен за истинското справяне с Ковид, който досега не се е интересувал толкова от темата, но днес ще разбере че ваксините са опасни, за следващата есен ще ни е нужен (да се ваксинира) ако искаме да не почваме отначало всичко през есента, нови вълни, пикове, починали, заразени, да се дракаме пак за мерките и т.н. Личното ми усещане е че в голямата картина се прави груба грешка.

# 2 938
Тесла, как ще казват всички, че с ваксината всичко е ОК?

# 2 939
Дълбоки съмнения за тежки странични ефекти не е основателна причина и Борисов сам си е измислил неоснователна?
Не мога да повярвам глупостта какви размери достига, а мислех, че съм виждала всякакви.
Аз предлагам тогава да забраним цигарите и плажа, защото водят до рак, както и да изтеглим всички противозачатъчни, защото водят до тромбози, особено последните поколения.
Ако нещо трябва да се спре/изтегли има си европейски агенции за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт