COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 356 216
  • 22 610
  •   3
Отговори
# 4 275
  • Където морето целува небето...
Спешните медици ни се молят да ги пощадим и да спазваме мерките, защото не смогват... Защото виждат колко е зле положението и знаят, че ще става още по-зле. До къде я докарахме?
В същото време купона тече на макс по заведения и хотели, щото вирОс нЕма. 

# 4 276
Ние сме Занзибар на ЕС - трябва да си го припомняме от време на време.

# 4 277
В предприятието на моя мъж има много болни, дори шефовете. Не се научиха. Не носят маски, докато са в цеха, защото било обидно към другите. Моят мъж е бил в контакт с един човек, разбира се без маска. Аз, ваксинирана, не свалям маската 8-9 часа. Да ги глобяват, даже съм съгласна да платим глобата, но да се научат. Твърди глави. Това се случва почти навсякъде.

# 4 278
  • София
Вчера, 21-ви ден от първа доза с Астра Зенека, си направих VNT тест за антитела. От лабораторията казаха, че апаратът засича от 0.1 до 100 мерни единици.
Скрит текст:

Пуснах и коагулация, единият показател е леко завишен и умувам дали е необходима консултация с хематолог. С вродена генетична мутация, предразполагаща тромбофилия съм.
Скрит текст:

# 4 279
Lombardi, според мен изследванията са добри.
Фибриногенът може би се е завишил с една идея, но Д-Димер е добре. На мен ми обясниха, че той показва опасността от кръвен съсирек, най-общо казано.
Аз също съм предразположена към тромбофилия ( хетерозигот 4G/5G + хомозигот ACE) и по време на бременността много държаха на Д-Димера и APTT.
Разбира се, ако се притеснаваш, винаги може една консултация с хематолог. Simple Smile

# 4 280
Вчера, 21-ви ден от първа доза с Астра Зенека, си направих VNT тест за антитела. От лабораторията казаха, че апаратът засича от 0.1 до 100 мерни единици.
Скрит текст:

Пуснах и коагулация, единият показател е леко завишен и умувам дали е необходима консултация с хематолог. С вродена генетична мутация, предразполагаща тромбофилия съм.
Скрит текст:
страхотно, чудесни резултати и по двете линии! Simple Smile

# 4 281
Наистина тролиш. Не се заразяват само хора, които са ходили по купони. По принцип никой не живее с нулев риск, дори най-пазещите се хора поемат някакъв риск и общуват с други хора, това е неизбежно. Но докато едни поемат малки рискове и така допринасят малък риск за цялата група, то други правят обратното и увеличават риска за цялата група. А когато рискът за групата е голям, той е голям за всички и обратното, ако няма ковид, тогава рискът е нула дори за най-големите купонджии. Докато не го схванете това нещо, че за тази болест специално всички сме в кюпа заедно, няма как да се справим. С "лична отговорност" само досега никой не се е измъкнал от такава пандемия. И това го казвам с голямо съжаление, защото честно казано не изгарям от желание да съм в една група с хора, които не вярват, че има вирус и куп други нелогични неща и щеше да е много по-добре всеки сам да се пази, но вселената не те пита какво искаш.

# 4 282
Lombardi, браво, чудесен резултат!
Карам 4-та седмица след АЗ, на 21 февруари се ваксинирах. Искам да знам положението при мен, но в това болно време как да ходя по лаборатории, за да изследвам антитела?!

# 4 283
  • София
Екипирана с хубава маска. Може и очила да сложиш.

# 4 284
  • Пловдив
Карам 4-та седмица след АЗ, на 21 февруари се ваксинирах. Искам да знам положението при мен, но в това болно време как да ходя по лаборатории, за да изследвам антитела?!

Според мен точно сега не е моментът да ходиш, освен ако не е наложително, естествено. Ако е просто от интерес да провериш - по-добре не сега.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 00:22 от marzeliva

# 4 285
В повечето лаборатории в София се чака отвън (дори през зимата) пускат по един или там колкото могат едновременно да обслужат. Рискът ми се струва по-малък, от колкото в магазина.

# 4 286
Екипирай се добре с маска висок клас, даже може да метнеш още една хирургическа отгоре и отиди във време когато няма хора, например следобяд или преди края на работното време. Обикновено сутрин има повече хора.

Рискът в лаборатория не е по-малък отколкото в магазина, защото много хора, които отиват в лабораторията са там, защото имат съмнения, че може да са болни. Така че това е място с повишен риск, затова е добре да отидеш когато няма хора.

# 4 287
  • София
Според мен управлението в момента е в поза партер и се ослушва какво ще кажат утре окончателно от ЕМА за ваксината на Астра Зенека, за да преценят доколко и как да затягат мерките. Защото ако лекарствената агенция заяви, че ваксината е ОК (което би трябвало да стане) и да продължава спокойно ваксинацията, мерките ще са като ноемврийските, а оправданието ще е "Трай, бабо, за хубост".

# 4 288
  • София

За проверка на антитела не е необходимо теста да е на гладно,така че отиваш в ранния следобяд, когато почти няма хора, естествено с  хубава маска.Ако си от София - вече в повечето лаборатории тестовете за ПСР и антигенните са изнесени навън, та хората са още по- малко.Впечатленията ми са от Цибалаб- централата, в понеделник сутринта, чакащи навън 15 човека.Вътре регистрация на 3 гишета, 2 манипулационни за вземане на проби, голямо помещение с отворена врата към двора.Аз лично отидох сутринта и го съчетах с други изследвания, резултата от теста за антитела съм публикувала в темата за ваксините.

# 4 289
  • София
И продължават да се моткат, трябваше още от вчера да има мерки.

Общи условия

Активация на акаунт