COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 348
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 360
Нали Сащ, Перу и Чили сами са правили проучване и имат собствени резултати, какви данни ползват от АЗ, че сега казват че са стари

# 6 361
Наистина ли гледането при баба е същото като да са 30 деца в едно помещение?!
Децата се заразяват помежду си и после го носят вкъщи.
Не е като да нямаш деца и да не си забелязала.

За Авирон.
Кой нормален човек за една година не е разбрал, че положителен тест означава пълно изолиране?
Какъв Авирон, какви 5 лв.?

# 6 362
Питам се защо затвориха детските градини, като се водят децата при баба и дядо сутринта, вечерта ги вземаме и ако сме се заразили как точно ще опазим баба и дядо?

Шансът децата да са вирусоносители е доста по-малък, след като са в домашна среда, а не сред други деца. Отговорността се прехвърля на родителите им да се опазят здрави и съответно да не заразят и децата, а те бабите.

# 6 363
  • В заешката дупка
Линк (на исл.) към съобщението за проучването около АЗ, в сътрудничество межу севрените страни, за което писах:  

Превод на български:

Цитат

Проучване на страничните ефекти на AstraZeneca в сътрудничество със северните страни.

Аlma Möller, медицинският инспектор на здравеопазването, заяви на информационна среща за гражданска защита днес, че са необходими допълнителни изследвания на страничните ефекти на ваксината AstraZeneca, преди да могат да продължат ваксинациите.

Експертната комисия на Европейската агенция по лекарствата (EMA) заключи в четвъртък миналата седмица, че ваксината AstraZeneca е ефективна и безопасна, но няма доказателства дали има връзка между ваксинацията с ваксината и съобщенията за образуването на кръвни съсиреци.

Няколко европейски държави, включително Исландия, временно спряха употребата на ваксината поради подобни съобщения, но след решението на ЕМА някои от тях продължиха ваксинацията, включително Германия, Франция и Испания.

Исландските здравни власти са решили да разследват въпроса допълнително в сътрудничество с другите северни страни, преди да продължат с ваксинациите с AstraZeneca. Þórólfur Guðnason, главен епидемиолог, и Alma Möller, медицински инспектор на здравеопазването, се срещнаха вчера със своите скандинавски колеги, във връзка с разследване за възможните странични ефекти.

„Изследването има за цел да събере обобщени данни за честота на това рядко заболяване.  От друг страна, нациите, в които са се случили тези случаи, разследват и отделно.  Събрани са най-добрите специлисти, за да направи това възможно.  Ще бъде направен опит да се прецени дали рискът варира в зависимост, например, от възрастта и пола, и това би било основата за решение за продължаване на употребата “, каза Алма на информационната среща днес.

# 6 364
На Пфайзер оценката за безопасност е формирана на база на проучване също под 60 000 човека (макар и повече от АЗ, но все пак). А Модерна е тествана върху малко повече хора от АЗ. Всички са далече от желаните в Норвегия 30 000 човека да са получили доза, а не пласебо.
Скрит текст:
Пфайзер - 21 744 са получили поне една доза;
Модерна - 15 185 поне една доза;
АЗ - 12 021 поне една доза.

Да почива в мир Татяна Лолова, толкова тъжна новина.

Не 30 000, а поне 60 000. Разбира се, че когато една ваксина се разработва на бързи обороти, се тества на по-малко хора. Би отнело много повече време да се тества върху 60 000 човека.

Стига вече с тези конспирации. Ако във Великобритания нещо се крие, то по целия свят вече се крие, дори в Европа. И не вярвам това да е официалната позиция на Норвегия, по-вероятно твои интерпретации.

Не са конспирации. Тъжно е, че четеш с неразбиране. Това, което си написала, не е нито официалната позиция на Норвегия, нито моя интерпретация. Това е твоя интерпретация.
Я прочети пак какво написах.
Скрит текст:
Ами работата е там, че с такива малки извадки не е сигурно, че редки, но смъртоносни странични ефекти, биха се засекли. За съжаление. Да де, със сигурност е забелязано и във Великобритания, но дали е регистрирано така, както норвежците са го регистрирали или не, е друг въпрос. Случаите може да са там, просто да са в друга ... статистика, да го кажем така. А да не е регистрирана връзката с ваксината тогава. Норвежките лекари, които лекуват тези случаи, много дипломатично го казаха без да казват директно, че във Великобритания нещо се крие. Също е важно да помним, че във Великобритания е ваксинирана съвсем друга възрастова група. В която и смъртността по принцип е по-висока, и тези странични ефекти могат да се появят и без ваксина. Но при млади и здрави хора под 50 годишна възраст е друго. Там не очакваш такива реакции и не можеш да ги припишеш на разклатено здраве и напреднала възраст.
При липса на друго обяснение, ваксината остава основен заподозрян.
Никой не е казал, че Великобритания крие нарочно данни. Това си е твоя измислица. Казва се, че такива случаи може да са минали под радара и да не са регистрирани по много причини. Някои от тях изброих вече. За да се открие нещо, трябва да знаеш какво търсиш така, че като го видиш, да го разпознаеш. Когато в Норвегия умряха 27 много възрастни след ваксиниране с Пфайзър, се направи щателно проучване и се установи, че не става дума за нещо необичайно и смъртноносно, което да повали здрав, млад и прав човек, а за съвсем обичайни странични ефекти, които организмът на хората с един крак в гроба просто не издържат. Затова и спря масовото ваксиниране на тези хора, а се ваксинират след индивидуална преценка на здравословното състояние. При АЗ ситуацията е съвсем различна. Там възникват сериозни, дори смъртоносни усложнения, които не могат да се обяснят с ''много стар човек с разклатено здраве и с един крак в гроба, който не може да понесе такава реакция'', а млади, здрави и прави хора. Докато е в рамките на обичайното да очакваш един 99-годишен дядо да получи инсулт и да умре (например), е по-необичайно да очакваш една здрава 50-годишна жена да получи мозъчен кръвоизлив и да умре. Илюстративно.

Съгласна съм с ЧеКа. Благодаря, че формулира мислите ми по-ясно.

Скрит текст:
Аз не изключвам вероятността на други места по света, където се ваксинират предоминантно възрастни с АЗ, проблемните случаи да са минали под радара. Има съвсем логично, статистически обяснение за такъв вариант.

Ако има тясно специфична група, в която по-често се срещат опредлени аномалия, в съвкупност, където няма или са по-малко такива аномалии, чисто статистически аномалията може да се “изгуби”. А и тук става дума за много редки случаи, и като се разпръснат из голяма съвкупност, съсвем могат да останат незабелязани. Едно е 1 смъртен случай на 10 000 (съвкупност само от рискова група), друго 1 случая на 100 000 ( съвкупност от преобладаващо нерискови групи). Примерите са измислени, за онагледяване просто.

В този смисъл ако има такива тясно специфична група - жени под 55г, примерно, то в по-ограничена съвкупност, където не се ваксинират възрастните с АЗ (Норвегия) чисто статистически има по-голяма вероятност да се открои аномалията, отколкото в съвкупност, където предоминантно се ваксинират възрастни с АЗ (Великобритания).  Понякога, за да се открие рядка аномалия в по-разнородна съвкупност, трябва да с търси специфично в групата, за която тази аномалия е характерна.

Това е просто един вариант. Не казвам, че е така.

Така или иначе, не са дефинитивни нещата още на този етап. Все още се проучва. Очевидно се работи в посока да се разбере дали има такава тясно специфична група въобще и ако има колко рискова е.

# 6 365
Fenris, в проучването на Пфайзер участват общо 42 хиляди разделени 50:50.
Но тези неща вече са без значение, за ваксини които са сложени на десетки и стотици милиони в света и резултатите се наблюдават в реално време.

# 6 366
Ами следващия път се изразявай малко по-ясно:

Норвежките лекари, които лекуват тези случаи, много дипломатично го казаха без да казват директно, че във Великобритания нещо се крие.

Това прозвуча точно като конспирация. Иначе аз вече споменах, че по принцип анализите се правят по възрастови групи, защото нормалното в различните групи е различно. Очакваната смъртност например в групата 80+ е една, а тази в групата 20-30 друга и т.н. Та не вярвам Великобритания да не са направили анализите както трябва, както и останалите също.  Недостатъчно докладване на такива случаи също казах, че е възможно, но сега след като се обърна голямо внимание, ако има нещо, предполагам, че ще го видим.

Но тези неща вече са без значение, за ваксини които са сложени на десетки и стотици милиони в света и резултатите се наблюдават в реално време.

Именно, тя ваксината вече е сложена на няколко десетки милиона.

# 6 367
  • София
Като прочетох поста с организацията на ваксинациите в Америка и ми се доплака от родната картинка.
Сутринта ходихме в Окръжна болница с мъжа ми, тъй като имахме час за 8 часа. Подранихме и в 7,40 вече чакахме на стълбите. Стана 8 часа - нищо. Стана 8,20 и вече се бяхме събрали около 10 човека, а входната врата заключена и никой не излиза за да даде инфо какво се случва. Ядосах се и започнах да звъня и да чукам на вратата. Най-после се появи една лелка и обясни, че чакали да докарат ваксините. По информация от вътрешен човек, същите тези ваксини трябваше да са налични още предния ден следобяда. Както и да е, пуснаха ни да влезем вътре, тъй като бяхме замръзнали, и чакахме до 9 часа! Разгеле васините пристигнаха, но отново проблем. Няма ги списъците! Grin Тук вече хората почнаха да се хилят, то реално не знаеш да плачеш ли, да се смееш ли. В крайна сметка, след молба от моя страна, започнаха да ни ваксинират без прословутите списъци, все пак могат да ни отметнат допълнително. И така - ваксинираха ни с АЗ, нищо че бях заявила друго, но просто нямахме избор. Втората доза ни е на 4 юни, но ние точно тогава ще сме извън страната. Нямало проблем и малко по-късно да се сложи, само да не е по-рано. След около 20-25 дни ще си пусна един тест за антитела, за да видя на какво дередже съм.

# 6 368
Странно.
Аз съм ваксинирана вчера и имам дата за втора доза на 22.05.
Точно след 2 месеца.
Иначе и при нас беше подобна ситуация, особено със списъците.
Защо нямат компютър, не знам.

# 6 369
И това не беше малко - днес прочетох, че искащите да се ваксинират създавали напрежение в обществото. Първо бяха виновни ваксинираните за покачването на броя на заразените, сега и това. Да си кажат, че за всички злини  на света са виновни хората, които искат да се ваксинират и да се приключва.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 17:04 от daisy12

# 6 370
DW https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/european-trust-in-ast … survey/a-56946669
22.03.2021

Анкета разкрива, че доверието към ваксината COVID-19 на AstraZeneca рязко спада в много европейски страни.
Доверието в коронавирусната ваксина на AstraZeneca се разклаща в много европейски страни, сочи проучване, проведено в понеделник.
Проучването, проведено от британската социологическа компания YouGov, показва, че мнозинството от хората в някои от най-големите страни членки на Европейския съюз - включително Германия, Франция, Испания и Италия - сега смятат, че ваксината е опасна.
В анкетата са участвали около 8 000 души в седем европейски държави между 12 и 18 март.

YouGov съобщава в анкетата си, че 55% от германците сега смятат, че убождането на англо-шведския фармацевтичен гигант е опасно - увеличение с 15 точки за месец, докато 32% от германците смятат, че ваксината е безопасна.

Във Франция 61% от анкетираните смятат ваксинатс за опасна.

Както Италия, така и Испания отбелязаха 27 пункта ръст на общия брой хора, които нямат вяра във ваксината.

# 6 371
  • София
Странно.
Аз съм ваксинирана вчера и имам дата за втора доза на 22.05.
Точно след 2 месеца.
Иначе и при нас беше подобна ситуация, особено със списъците.
Защо нямат компютър, не знам.
Честито, най-после успя. Hug
Лекарят с доста компетентен тон ме информира, че трябва да минат 10 седмици. В момента не ми се смята, но май горе-долу се връзва.

# 6 372
Леле Тонка, вярно БГ ваксинационен сценарий....първо няма ваксини, после няма списъци. То добре че желаещи е имало, щото аз ако съм от осем, няма да мога до девет да изчакам.....С това раздаване на ваксини от РЗИ станаха за резил. Много трудно от предния ден да предвидят дозите за записалите се и да ги пъхнат в хладилника.

# 6 373
Благодаря, Тонка! Hug
Те при теб са 10, но моите май са по-малко.
Зареждай се с парацетамол за довечера.
Че мен изведнъж ме втресе, след 12 часа.

# 6 374
  • София
Интересно, но в Стара Загора въпреки огромния брой заразени явно РЗИ смогват. Майка ми я посещават всеки ден, при това не в един и същи час, за да я проверяват дали е на адрес.
Поздрави за ваксиниралите се, аз след ваксината проговорих изненадващо мандарин и суахили. Разговарям по телефона и от банята.
Btw, Робърт Кенеди-младши си е популярна изтрещялка и антиваксър.
Сега слушам министъра - милион и половина ще поръчаме допълнително от Pfizer.

Общи условия

Активация на акаунт