COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 152
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 935
Ми нека ни се смее светът. В тези тъжни и отегчителни времена е хубаво да има хумор...
Да, ама да се смеем ние, а не на нас.

Само за две седмици от 13минахме на 9 място по смъртност на милион. Без да броим надсмъртността. https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM

Но ние сме снабдени с респиратори и това говори, че сме готови да отворим фитнесите, защото е ясно, че ни мори повече затормозяването от затварянето (вероятно на молове и кръчми, защото повечето не сме на училище, а друго затворено нямаме). И без фитнес сме наникъде. Сякаш няма паркове и градини, които бяха препълнени само като се опитаха да ги затворят...

# 7 936
Германия спира АЗ за хора под 60, не 55. Горната граница по принцип е 69 години за АЗ в Германия, така че засега ще ваксинират само хора между 60 и 69 години с нея.

Това какво значи?
За под 60 какви са съмненията за получаване на тромбози?
Хормонални ли?

# 7 937
Само до смях по повод заразени от корона му е на света. Германия преди 10 дни вкара България в списъка с високорисковите държави. От днес и без това всички пристигащи отвсякъде трябва да представят негативен тест, от високорисковите отделно и 10 дни карантина.

Дева, в нашата провинция днес спряха ваксинацията с АЗ за жени под 55. После се събраха от всички провинции здравните министри и Меркел и решиха, че я спират за всички под 60, а по принцип е разрешена до 69. Ако искаш подробности ще постна, но вече с такава скорост вземат решения и ги отменят, че не знам какъв е смисълът. От вчера се цитират разни здравни гурута, които мислят, че ваксините няма да ни спасят. И имам предвид сериозни учени.
Да, за тромбоза става дума. Доста станаха случаите, в това число и фатални.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 00:14 от Анонимен

# 7 938
  • Немция
И пак има разминаване в смъртността:

- седмица 11 - 3297 общо починали, през същата седмица на 2020г. са били 2075 или разликата е 1222 повече починали през седмица 11 на 2021 год. Официално смъртните случаи от ковид през седмица 11 са 732 плюс още 490 преки и косвени жертви на пандемията.
Точно по тази тема излезе новата статистика за починалите в Мексико.
Най-малко 322 000 мексиканци действително са починали във връзка с коронарна инфекция - и по този начин повече от 60 процента от 201 000 случая, потвърдени до момента.
Преди това правителството на Мексико е разчитало на данните от болниците, но институтът за статистика е използвал като източник свидетелствата за смърт. Според експерти, недостигът на легла за интензивно лечение в много държави може да е довел до смъртта на голям брой хора у дома - и по този начин все още не е включен в статистиката на Министерството на здравеопазването. Както показва сега извършеният от Министерството на здравеопазването анализ, около 70 процента от излишната смъртност през последната година може да се отдаде на смърт от корона.

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/mexikos-corona-stati … ehr-17269162.html

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 00:23 от Бибит

# 7 939
  • В заешката дупка
Кои страни сега използват АЗ само за възрастни? Исландия, Финландия, Швеция, Канада, сега и Германия - за тези знам аз. Други? А в Норвегия и Дания още е спряна доколкото разбирам.

При нас в Исландия ваксинацията на възрастни с АЗ започна още края на миналата седмица. За един ден всичките налични дози са сложени на възрстни в групата 70-79г. (първа доза). Вижда се голямото синьо стълбиче на АЗ на 26 март след паузата от две седмици. Чака се следващата доставка.

А това са ваксинираните по възрастови групи до момента. Над 95% от възрастните над 80г са ваксинирани, повечето вече с две дози. В момета се ваксинира групата на 70-79г. При последното проучване около 92% от пълнолетните исландци смятат да се ваксинират (много вероятно + вероятно).

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 01:06 от ЧеКа

# 7 940
"Всичко е под контрол...." Този път няма да е лесно, а без строги мерки агонията ще е още по-дълга.
5176 нови случаи!!!
155 починали!
9811 хоспитализирани
748 в интензивно

# 7 941
Висшестоящите казаха ,че юни ще преборим  пандемията .
Чудя се, дали живеем на една планета.
Вече започнах да се обърквам.
Извинявайте ако е коментирано ,но аз съм в потрес.

# 7 942
Всичко е под контрол....
5176 нови случаи!!!
155 починали!

На фона на тези цифри ние се каним да отпускаме края, щото сме ластик ... Еми, така ще ни плесне отпуснатия край, че горко ни!!!
Какво ли ще лъжат и мажат в четвъртък!

# 7 943
В кой ден от седмицата излизаха данните на НСИ за починали...?

# 7 944
  • на пъпа на Златията
А какво да правим?
То мозъкът да беше кофа , разумът вино,  че да го налее човек .

# 7 945
В четвъртък ще ни успокоят, че  корабът потъва нормално, вода ще има за всички.

# 7 946
Висшестоящите казаха ,че юни ще преборим  пандемията .

Защото имаме много ваксинирани и преболедували. Като вторите до юни както е тръгнало ще са бая.

Не знам гледахте ли репортаж, в който казаха, че медицинската ни армия била подготвена и веднага след това репортаж от болница, в която казаха, че не били сигурни дали армията им ще се справи, защото за деня двама лекари се разболяли за втори път, а останалите - на края на силите си.

# 7 947
Висшестоящите казаха ,че юни ще преборим  пандемията .

Защото имаме много ваксинирани и преболедували. Като вторите до юни както е тръгнало ще са бая.
С цената на колко погубени безвреме животи? Толкова починали ежедневно само от коронавирус, за такава малка държава като България, е просто ужасно...

# 7 948
Всичко е под контрол....
5176 нови случаи!!!
155 починали!

На фона на тези цифри ние се каним да отпускаме края, щото сме ластик ... Еми, така ще ни плесне отпуснатия край, че горко ни!!!
Какво ли ще лъжат и мажат в четвъртък!
Логика отдавна няма в действията на управляващите. Но днес беше много лоша изненада това отпускане. Масово мои познати също недоумяват какво точно се случва, логика никой от тях не вижда. Единствено близко до акъла и най-вероятно е заради проклетите избори.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 01:21 от daisy12

# 7 949
  • София
В моите очи външната част на заведенията не е особено опасна, ама наистина външна, а не тези преградени с найлони. Най-много ме притесняват фитнесите и залите за тренировки- можеше да ги задържат затворени още тях.
За ДГ съм с противоречиво мнение. Голям проблем се оказаха частните такива, които искат пълна такса от родителите, не е редно за мен това.

Общи условия

Активация на акаунт