COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 071
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 030
Ние така сме в съда, като на Брадли избирателите, само дето не пред една зала , а неравномерно разпределени в коридора по групи.
В сравнение със СРС днес ми се видя песен гласуването. Аз си избрах машина, ми добре, ама една девойка ме учи, и наднича, вместо да ме остави на мира. Аз съм гледала по талавизора как става, ехей. В банка чукваш само за подпис екрана и си излиза необходимото, тука направо три пъти треснах номера, за да го маркира. Развали ми се тайната на вота.
Никакви притеснения нямайте от гласуване, няма как да се заразим там. А и нали си фъскате дезинфектант.
Ай, да видим какво ни чака и като мерки, и като бъдеще сега.
В интересни времена живеем.
Дева, ти си голям смелчак, честно Flowers Hibiscus

# 9 031
papi6, Извинявай, ако е неуместно,  но 21 човека... ми се струва доста... Това приятели ли са ти, познати на познати ли включваш... толкова много от обкръжението ти ми е направо нереално... може би си медицинско лице..?

# 9 032
Въпреки широкото разпространение на инфекцията, смъртността в Швеция продължава да намалява. И това само заради ваксинираните с две дози хосписи и домашни грижи. Този ефект от ваксинацията на най-крехките и уязвимите, които пълнеха смъртната статистика за covid-19 се усети още от началото на февруари и оттогава Швеция дори има лека подсмъртност в общата смъртност, сравнено със средната стойност на същите седмици за периода 2015-2019.

14- дневен индекс на новозаразените на 100 000 човека население седмица 11 и 12:

Estonia - 1364.06
Hungary - 1196.86
Czechia - 1069.32
Poland - 923.22
Bulgaria - 722.09
France - 703.99
Sweden - 687.13
Slovenia - 590.97
Cyprus - 560.81
Netherlands - 553.57
Belgium - 547.48
Italy - 517.95
Austria - 481.29
Luxembourg - 459.67
Croatia - 402.84
Romania - 402.31
Latvia - 380.52
Malta - 375.46
Slovakia - 369.28
Lithuania - 312.12
Greece - 306.79
Germany - 248.21
Norway - 236.70
Finland - 164.53
Spain - 160.07
Ireland - 157.12
Denmark - 130.88
Liechtenstein - 126.46
Portugal - 60.25
Iceland - 27.46

14- дневен индекс на починалите на 1 000 000 човека население седмица 11 и 12:

Hungary - 315.06
Czechia - 257.90
Bulgaria - 204.99
Slovakia - 171.68
Poland - 124.51
Estonia - 113.62
Italy - 97.05
Romania - 86.35
Luxembourg - 78.26
Greece - 73.61
Malta - 66.08
France - 61.91
Spain - 58.63
Latvia - 58.19
Croatia - 55.69
Lithuania - 53.68
Slovenia - 43.42
Austria - 37.86
Belgium - 32.20
Germany -  30.00
Ireland - 26.59
Netherlands - 22.29
Portugal - 14.47
Cyprus - 13.51
Sweden - 10.17
Denmark - 3.78
Norway - 3.73
Finland - 3.08
Liechtenstein - 0.00
Iceland - 0.00

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

# 9 033
Извинявам се, че трябва да ви отклоня вниманието от изборите, но прочетох една много лоша новина

Нова мутация на коронавируса, наречена "Eek" - E484K е открита при 10 от 14 души с направени тестове в Медицинската болница в Токио и денталния университет. Мутацията е резистентна на защитата на ваксините, което притеснява учените. Тестовете на 10-те пациенти са извършени през март, информира Ройтерс

https://novini.bg/sviat/azia/655056

# 9 034
  • София
Да споделя и гласуването в нашата секция - доволна съм, имаше доста хора, но организирано минаваха бързичко. Аз гласувах за 10 минути общо, а имаше 4-5 човека преди мен. Дезинфектант имаше навсякъде, за маски и ръкавици не зная, тъй като аз си носех и от двете. Всички гласуващи носеха маски, на входа на училището те проверяват, в комисията също всички бяха с маски и прегради към хората, отворен прозорец имаше в стаята. Пред секцията чакаме на опашка по 1,5 метра между двама, минаваше полицай да проверява. Гласувах машинно и три пъти се наложи да натисна бутона, докато ме отрази 😁 заради ръкавиците.
Гласувайте, хора, покажете си предпочитанията, сега е моментът!
Ние винаги гласуваме и днес ми направи впечатление, че има повече  избиратели от обичайно. Дори паркингът пред училище беше претъпкан, пеша също прииждаха. Тук чета, че и в чужбина е висока активността. Много ми е интересно какви ще са крайните резултати, май ще има изненади. 😎

# 9 035
Мутацията не е нова.

# 9 036
Мутацията не е нова.
Дали е нова е без значение, ако наистина не се повлиява от ваксините.
Светът продължава да се готви за Олимпиадата там и след това не ми се мисли.
СЗО спи ли, че не вземат един път мерки навреме

# 9 037
Не мисля, че навсякъде е такава блъсканица като от горната снимка - тези да не са от Сливен, там най-голяма активност. Където бях аз наистина нямаше отворени прозорци, то бай Ганьо основната му драма е да не настине. Вървеше много бързо, да съм изчакала 2-3 минути максимум, гласуваш за секунди. В Лидъла, докато се маркират пълните кошници, се чака повече. Направи ми впечатление, че цялата комисия бяха много млади, най-дъртият изглеждаше максимум на 30-35. Преди винаги са били само пенсионери в тези комисии.
Скрит текст:
Единствено една пенсия се намърда в опашката - т.е. между човека пред мен и мен, че да чете имената на избирателите и понеже я изгледах криво, ми каза да съм била спокойна, нямало да ме прередяла. После всички  страдат, за да пазят подобни, свикнали да се пререждат и бутат навсякъде.

# 9 038
  • Отвъд алеята зад шкафа
А бе за прозорците сигурни ли сте, че могат да се отварят? В моята секция бяха запечатани с бели ленти с печати. Не е просто, защото някой не е искал да настине.

# 9 039
Въпросната мутация първо е открита в южноафриканския вариант, после в бразилския и т.н. Явно сега и в някакъв вариант в Япония.

Ковид мутира и то доста бързичко, това вече мисля е ясно на всички. Нямаме друг избор, освен да ограничаваме разпространението с ваксини и мерки и за съжаление международните пътувания също. В Африка кой знае какво става, там е златна среда за подобни мутации, хем голямо разпространение хем има и много хора заразени с хив, което може да е предпоставка за още повече мутации, но освен в Южна Африка, май почти никой друг не секвенира.

# 9 040
Искам пак да повдигна въпроса къде отиде файзерът. Значи докато внушаваха , че ги заделят за изборджиите, тихо и кротко ваксинираха цялата съдебна система, ама не го казват по телевизора.
Хората от секциите или не пожелаха, или се разболяха преди да ги ваксинират и „икономисаха” дозите.  Но важното е да сме живи и здрави!

# 9 041
  • София
... Относно процент смъртност на ковид ще повторя, че спрямо населението на земята смъртността от ковид е 0.00035 процента. През 2020 от ковид са починали доста по-малко 3 млн души при население на земята от близо 8 млрд.  Само за първите три месеца на тази година от алкохол и цигари са умрели към 2 млн души. Представете си до края на годината каква ще е цифрата, а някои хора продължават безгрижно и сериозно да пушат и пият въпреки тази разбиваща статистика.
Ха - ами то и от инфаркт на работното си място умират, пък продължават да ходят на работа ( не знам цифрите вярно , но едва ли са малко ) .
Wink

# 9 042
Скрит текст:
Не става дума за мен, а за моя близка, която ежедневно е в контакт с много пациенти и предпочете да се ваксинира. След втората доза два дни не можа да отиде на работа. Първата я мина без оплаквания.
Няма значение, дали си ти или друг, става въпрос, че има хора, резистентни към вируса и мисля, че е логично да не "отговорят" на ваксините
.
Ако е резистентна към вируса защо след ваксина два дни беше като умряла? Относно процент смъртност на ковид ще повторя, че спрямо населението на земята смъртността от ковид е 0.00035 процента. През 2020 от ковид са починали доста по-малко 3 млн души при население на земята от близо 8 млрд.  Само за първите три месеца на тази година от алкохол и цигари са умрели към 2 млн души. Представете си до края на годината каква ще е цифрата, а някои хора продължават безгрижно и сериозно да пушат и пият въпреки тази разбиваща статистика.
Страничен ефект на ваксината /описани са в листовката/. Едното няма общо с другото.
За смъртността, сравняване с ковид на глад, цигари, дрога и т.н. не мога да коментирам, защото нямам информация, а и не считам, че това е предмет на тази тема.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 21:10 от Mama_Nana

# 9 043
0.00035 процента.

# 9 044
  • София
Само да кажа, че на олимпиадата няма да бъдат допускани чуждестранни зрители, а спортистите ще живеят като затворници почти.

Общи условия

Активация на акаунт